Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

Δεν είχε ιδέα ο πρωθυπουργός

Αποκαλυπτικά ήταν όσα είπε ο Δημήτρης Ρίζος στο δελτίο ειδήσεων του ΑΛΤΕΡ με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Ο πολύ έμπειρος δημοσιογράφος και εκδότης Δημήτρης Ρίζος είπε με έμμεσο τρόπο, ότι ο 'άνωθεν' του σκανδάλου Βατοπεδίου ήταν ο πρώην υπουργός κ. Ρουσόπουλος, και πρόσθεσε ότι το όνομα, του το έχουν επιβεβαιώσει κάποιοι υπουργοί της ΝΔ. Δεν αποκάλυπτε όμως τα ονόματα των υπουργών, λέγοντας ότι αν πει ονόματα δεν θα τον εμπιστευτεί κανένας υπουργός ξανά και ουσιαστικά θα χάσει τις πηγές του. Ο Νίκος Χατζηνικολάου απάντησε πολύ σωστά, ότι όταν πρόκειται για εθνικό σκάνδαλο, τότε ο δημοσιογράφος είναι υποχρεωμένος να αποκαλύπτει τα ονόματα ακόμα και αν αυτό κάνει ζημιά στις δημοσιογραφικές του πηγές. Ο Δημήτρης Ρίζος πρόσθεσε ότι ο Κώστας Καραμανλής, με τον οποίο έχει συζητήσει για το θέμα αυτό, δεν είχε ιδέα για το τι συμβαίνει και οι υπουργοί που υπέγραψαν τις ανταλλαγές παραπλανήθηκαν, γιατί δέχονταν πιέσεις από 'άνωθεν' και γιατί είχαν τις διαβεβαιώσεις των νομικών συμβούλων του κράτους ότι όλα είναι νόμιμα. Στο τέλος είπε ότι μάλλον δεν θα υπάρξουν πολιτικές ευθύνες και ότι αν ο πρωθυπουργός ήξερε από την αρχή το θέμα με την Μονή Βατοπεδίου, θα τους είχε 'πετάξει όλους έξω με τις κλωτσιές'.
Από την μία το πολιτικό σκάνδαλο υποβιβάζεται σε μια σκανδαλώδες υπόθεση διαφθοράς και από την άλλη βλέπουμε την αδυναμία του δημοσίου να λειτουργήσει ανεξάρτητα και στα πλαίσια των νόμων και των κανονισμών.
Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι όλα στην Ελλάδα γίνονται πρόχειρα, στο περίπου, παραβιάζοντας νόμους , προδιαγραφές και κανονισμούς και πάντα σύμφωνα με τα συμφέροντα κάποιων διεφθαρμένων ισχυρών και των διεφθαρμένων 'υπαλλήλων' τους.

bbcchinese.com | 新闻主页