Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Τηλε - εξέγερση

Ο 'φτωχός' τηλεοπτικός επαναστάτης Λάκης Λαζόπουλος, σηκώνει το λάβαρο της τηλεοπτικής - 'κοινωνικής' εξέγερσης. Διακόπτουμε την κοινωνική εξέγερση για μερικές διαφημίσεις και επιστρέφουμε σε λίγο.

Πόσο κάνει μια κοινωνική εξέγερση άραγε; Λέτε να την δείξουν σε επανάληψη κάποια στιγμή;
Προτείνουμε στους μοντέρνους γονείς να κάνουν δώρο στα παιδιά τους αυτά τα Χριστούγεννα μια κουκούλα και μια μολότοφ, είναι η τελευταία λέξη της μόδας, σύμφωνα πάντα με τα πρότυπα του διανοούμενου σύγχρονου επαναστάτη κουκουλουφόρου που προβάλλει η Ελληνική τηλεόραση και οι σούπερ σταρ αυτής. Ελπίζουμε το αρμόδιο υπουργείο να στήσει σύντομα ένα άγαλμα προς τιμήν του άγνωστου κουκουλοφόρου έξω από το Πολυτεχνείο, σαν πρότυπο για όλες τις νέες γενιές και να μοιράσει βιβλία στα σχολεία με τις τεχνικές του πλιάτσικου και του βανδαλισμού καθώς και με τις επιθέσεις τυφλής βίας κυρίως προς τους αστυνομικούς και την δημόσια υποδομή αλλά και προς τους απλούς πολίτες και την περιουσία τους. Μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με τα ΜΜΕ, είναι η τελευταία λέξη της μόδας και της σύγχρονης και καθωσπρέπει αλλά και 'trendy κοινωνικής εξέγερσης'.
Να υπενθυμίσουμε ότι, όπως λέει και ο Πλάτωνας, εάν καταλύσουμε την κοινωνία τότε ο βίος των ανθρώπων γίνετε βίος θηρίων. Αν τα όργανα τους κράτους δεν λειτουργούν έτσι ώστε οι άνθρωποι να πειθαρχούν στους νόμους της κοινωνίας, αλλά τους επιτρέπουν να λειτουργούν αυτόνομα και άναρχα κάνοντας ότι θέλουν, τότε η κοινωνία μετατρέπεται σε ζούγκλα με άγρια θηρία που στο τέλος αλληλοσπαράζονται. Η πολιτεία πρέπει να είναι άκρως αυστηρή με τα 'άγρια θηρία' που ζούν ανάμεσά μας, για να προστατεύει την κοινωνική συνοχή και την Δημοκρατία. Η κατάλληλη και ορθή παιδεία από τους γονείς και την πολιτεία, μετατρέπει τα 'άγρια θηρία' σε ανθρώπους.

bbcchinese.com | 新闻主页