Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Είναι δυνατόν το 'κράτος' να πυροβολεί ένα μικρό παιδί;

Αποκαλυπτικός ο Αλέξης Κούγιας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο ALTER. 'Κάποιοι δημοσιογράφοι οπλοφορούν με σκοπό να τα χρησιμοποιήσουν κάποια στιγμή' είπε ο κ. Κούγιας και ο Νίκος Χατζηνικολάου κατάπιε την γλώσσα του, γιατί προφανώς είναι μια απαράδεκτη αλήθεια. Επίσης είπε ότι ο δημοσιογράφος παραποίησε την απολογία του ειδικού φρουρού. Συγκεκριμένα ο Νίκος Χατζηνικολάου είχε σαν βασικό τίτλο στην εφημερίδα του REAL NEWS , ότι ο ειδικός φρουρός δεν μετανιώνει που πυροβόλησε, παρουσιάζοντάς τον σαν αδίστακτο φονιά. Όμως στην πραγματικότητα ο ειδικός φρουρός είπε ότι ήταν υποχρεωμένος, βάσει των κανονισμών, να πυροβολήσει στον αέρα, λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης και γι αυτό δεν μετανιώνει. Κοντά το ένα με το άλλο, αλλά σίγουρα δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Σε καμιά περίπτωση όμως ο Νίκος Χατζηνικολάου δεν είναι αναξιόπιστος και η κρίση του είναι πάντα δίκαια και ελπίζουμε να μην αλλάξει τώρα που έγινε εκδότης. Στο τέλος είπε ότι έχουν συνεννοηθεί πριν την συνέντευξη για το τι θα πουν και ο δημοσιογράφος, εκεί έχασε την ψυχραιμία του. Στην συνέχεια ο δημοσιογράφος άρχισε να φωνάζει στον κ. Κούγια, μην έχοντας επιχειρήματα, αφού ο ποινικολόγος κυριολεκτικά τον σάρωσε σε νομικά επιχειρήματα και είχε δίκιο σε όλα.

Παρόλα αυτά ο κ. Κούγιας είναι γνωστός για την σκληρότητά του αλλά και την ικανότητά του να κερδίζει στα δικαστήρια με αυτό τον τρόπο. Προφανώς ξέρει πολύ καλά τι κάνει, αλλά διαφωνούμε με τον ειδικό φρουρό που δεν έχει ζητήσει συγνώμη και στο ότι προσπαθούν να παρουσιάσουν το νεκρό παιδάκι σαν αλήτη, λες και έχει καμιά σημασία αυτό και ενώ όλοι το διαψεύδουν. Δηλαδή τους αλήτες πρέπει να τους σκοτώσουμε; όχι βέβαια.

Αν ο ειδικός φρουρός δεν νιώθει την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη, τότε είναι πραγματικά αδίστακτος δολοφόνος, ακόμα και αν ότι έκανε ήταν βάσει κανονισμών. Από την άλλη, ο ποινικολόγος έχει δίκιο να λέει ότι σύμφωνα με τα ανθρώπινα δικαιώματα κανένας δεν μπορεί να καταδικάσει κάποιον, πριν την δίκη.


Εμείς δεν θέλουμε να εξαντλείτε η αυστηρότητα των νόμων κατ αποκοπίν, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις. Πρέπει οι νόμοι και οι κανονισμοί να ισχύουν για όλους και για όλα. Δυστυχώς, αν οι αστυνομικοί εξαντλήσουν την αυστηρότητα των νόμων, τότε θα αρχίσουν να πυροβολούν, όπως γίνετε στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες της Δύσης. Πως όμως θα δεχτούμε ένα αστυνομικό να πυροβολεί, επικαλούμενος την αυστηρότητα των κανονισμών, σε μια χώρα όπου, καταρχήν, δεν εξαντλείτε η αυστηρότητα των νόμων και των κανονισμών από τους πολιτικούς. Είναι δυνατόν να χαϊδεύουμε τους πολιτικούς και τους ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες της χώρας, που έχουν λεηλατήσει τους Έλληνες με τις παρανομίες τους και τα σκάνδαλα και ταυτόχρονα να εξαντλείτε η αυστηρότητα των νόμων στους πολίτες και στα μικρά παιδιά; Είναι δυνατόν να πυροβολούμε μικρά παιδιά την στιγμή που αφήνουμε στο απυρόβλητο τους μεγαλύτερους εγκληματίες και λεηλατές της χώρας; Είναι δυνατόν το 'κράτος' να πυροβολεί ένα μικρό παιδί ότι και αν έχει κάνει;

Ενδιαφέρον είχε και η αποκάλυψη του κ. Βορίδη, βουλευτή του ΛΑΟΣ, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ 'έχει σχέσεις με αναρχικούς' που τα 'σπάνε'. Μάλιστα επέμενε ότι μπορεί να το αποδείξει με αφίσες που έχουν τοιχοκολληθεί αυτές τις μέρες στους δρόμους. Η αλήθεια είναι, ότι τελευταία κάποιοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι υποστηρίζουν ότι οι αντιεξουσιαστές, 'εγκληματίες κουκουλοφόροι', είναι οπαδοί της άκρας Αριστεράς και πιθανόν ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ.

bbcchinese.com | 新闻主页