Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Σοφά λόγια...

'Το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτικών εμπορεύονται την ψήφο μας και το μεγαλύτερο ποσοστό των παπάδων εμπορεύονται την πίστη μας' είπε ο Κώστας Βουτσάς στην πρωινή εκπομπή της Σοφίας Αλιμπέρτη στον ΑΝΤ1. Σοφά λόγια από τον μεγάλο μας ηθοποιό. Στην συνέχεια πρόσθεσε ότι 'καλά κάνουν οι νέοι και βγαίνουν στους δρόμους αφού δεν έχουν όραμα για ένα καλύτερο μέλλον και διαμαρτύρονται γι αυτό, όσο για τους κουκουλοφόρους, είπε ότι είναι 'βαλτοί' από διάφορα 'κέντρα' και εξυπηρετούν κάποια συμφέροντα'. Αναρωτήθηκε με το γνωστό του χιούμορ στο τέλος 'γιατί δεν πιάνουν ένα κουκουλοφόρο να του βγάλουν την κουκούλα να δούμε ποιος είναι, μπορεί να είναι ωραίο παιδί και να τον κάνουμε και γαμπρό!'.


Δεν έχει άδικο που αναρωτιέται ο ηθοποιός. Ποτέ δεν έχει συλληφθεί κάποιος από τον πυρήνα των κουκουλοφόρων και μετά να έχει αποκαλυφθεί η ταυτότητά του και το πρόσωπό του στην δημοσιότητα και αυτό είναι όντως πολύ περίεργο. Το πιο περίεργο όμως από όλα, είναι η αδράνεια της αστυνομίας και η ανικανότητά της να συλλάβει μαζικά όλους τους βανδαλιστές. Είναι όμως ανικανότητα ή κυβερνητική πολιτική να μην προχωρήσει η αστυνομία σε μαζικές συλλήψεις και η δικαιοσύνη σε αυστηρές καταδίκες, οι οποίες θα αποτρέψουν στο μέλλον την συνέχιση αυτών των γεγονότων; Αυτό συμβαίνει πολλά χρόνια τώρα και από το ΠΑΣΟΚ και από την ΝΔ, δημιουργώντας υπόνοιες για σχέσεις των 'αναρχικών' με την εξουσία. Κατά καιρούς έχουν συλληφθεί διάφοροι 'αναρχικοί', οι οποίοι αφήνονται στην συνέχεια ελεύθεροι ή τιμωρούνται με αστείες ποινές.
Η αστυνομία δυστυχώς, πρέπει να ασκήσει βία για συλλάβει κάποιον που κρατάει πέτρες, καδρόνια, λοστούς, μαχαίρια, μολότοφ και είναι εκτός ελέγχου. Δεν γίνεται να τον συλλάβει με άλλο τρόπο και θα πρέπει να σταματήσουν κάποιοι να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους, ειδικά κάποιοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι που ζητάνε συλλήψεις, αλλά χωρίς να ασκηθεί βία. Πως γίνετε αυτό; Θα παρακαλέσεις τον εγκληματία 'αναρχικό' που είναι εκτός ελέγχου, να αφήσει την μολότοφ και τον λοστό και να σε ακολουθήσει στην κλούβα; Μας κοροιδεύουν; Κάποιοι άλλοι λένε ότι είναι μικρά παιδιά και γι αυτό δεν κάνουν βίαιες προσαγωγές, για να αποφύγουν τυχόν ατυχήματα. Δεν είπαμε να τους πυροβολήσουν ή να τους 'σκοτώσουν' στο ξύλο, αν και στο εξωτερικό χρησιμοποιούν πλαστικές σφαίρες, αλλά να μην κάθονται και να τους κοιτάνε χωρίς να κάνουν τίποτα. Άλλωστε ο πυρήνας και το μεγαλύτερο ποσοστό των κουκουλοφόρων αποτελείται από ενήλικους και αν ακόμα υπάρχουν κάποιοι ανήλικοι ανάμεσά τους, ποια είναι η διαφορά; Αν ένας ανήλικος σου πετάξει μια πέτρα ή μια μολότοφ πάνω σου την ίδια ζημιά θα σου κάνει και το ίδιο επικίνδυνος είναι με έναν ενήλικα. Οι φυλακές ανηλίκων γιατί υπάρχουν; Ας σταματήσουν να υποκρίνονται κάποιοι δημοσιογράφοι και πολιτικοί οι οποίοι με την στάση τους υποστηρίζουν τις βίαιες και καταστροφικές πράξεις των 'αντιεξουσιαστών', οι οποίοι τρομοκρατούν και καταστρέφουν τις ζωές αθώων και φιλήσυχων συμπολιτών μας και των οικογένειών τους.

bbcchinese.com | 新闻主页