Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Καλά τα μέτρα της κυβέρνησης αλλά κατόπιν εορτής

Πολύ καλά τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε ο Κώστας Καραμανλής για την στήριξη των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που έχουν υποστεί ζημιές από τους βανδαλισμούς των εγκληματιών κουκουλοφόρων. Ελπίζουμε βέβαια να υλοποιηθούν αυτά τα μέτρα και να μην μείνουν μόνο στα λόγια. Δυστυχώς όμως τα μέτρα αυτά είναι κατόπιν εορτής. Μέτρα για να σταματήσουν αυτοί οι εγκληματίες να κάνουν ότι θέλουν, να λεηλατούν και να καταλύουν την Δημοκρατία στο κέντρο της Αθήνας πότε θα πάρουν; Πότε επιτέλους θα τηρούνται οι νόμοι σε αυτή την χώρα;

Εντωμεταξύ στην απολογία του, ο ειδικός φρουρός, δηλώνει ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει κανέναν, αλλά φοβούμενος για την σωματική του ακεραιότητα, πυροβόλησε για εκφοβισμό στον αέρα και η σφαίρα εξοστρακίστηκε. Οι πρώτες πληροφορίες από την αστυνομική έρευνα δείχνουν ότι όντως η σφαίρα εξοστρακίστηκε. Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας, είπε ότι τα υψηλά πολιτικά πρόσωπα , εννοώντας ίσως ακόμη και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, βιάστηκαν να μιλήσουν για εν ψυχρώ δολοφονία και ήταν υπερβολικοί, προφανώς για να μετακυλήσουν την κοινή γνώμη μακρυά από το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Δεν ξέρουμε κατά πόσον ο ειδικός φρουρός πυροβόλησε στον αέρα και δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει και αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη και όχι εμείς, αλλά σίγουρα ο θάνατος του μικρού παιδιού από την σφαίρα του ειδικού φρουρού είναι κάτι πολύ τραγικό, σοκαριστικό και καταδικαστέο και ελπίζουμε να αποδοθούν οι ευθύνες και να μην ξανασυμβεί ποτέ. Είναι εγκληματικό να πυροβολεί κάποιος αστυνομικός, έστω και στον αέρα, τόσο απρόσεκτα μέσα σε κατοικημένη περιοχή και κοντά σε κόσμο και μάλιστα μπροστά σε μικρά παιδιά.
Οι πολιτικοί πρέπει επιτέλους να επιβάλουν τους νόμους σε όλους τους κατοίκους αυτής της χώρας, αρχίζοντας πρώτα από όλα από τους ίδιους τους εαυτούς τους και τους πλούσιους επιχειρηματίες που τους στηρίζουν και μετά τους απλούς πολίτες. Δεν είναι δυνατόν να ζητάς από τον απλό πολίτη να είναι νόμιμος και ταυτόχρονα τα σκάνδαλα, η διαπλοκή, η ανομία και η διαφθορά να είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο στην πολιτική σκηνή του τόπου και στα ανώτερα οικονομικά στρώματα, που ουσιαστικά ελέγχουν οικονομικά την χώρα και έχουν λεηλατήσει τις τσέπες των Ελλήνων τόσα χρόνια.
Όταν οι ενήλικες μάθουν να τηρούν τους νόμους και τους κανονισμούς σε αυτή την χώρα τότε και τα παιδιά θα πάρουν το καλό παράδειγμα και θα μάθουν να συμπεριφέρονται σωστά. Σήμερα τα μικρά παιδιά που βρίζουν και σπάνε, έχουν για παράδειγμα τους διεφθαρμένους ενήλικες που βρίζονται μεταξύ τους και δεν σέβονται τίποτα και κανέναν και καταπατούν κάθε νόμο και κανονισμό της κοινωνίας μας καθημερινά.

bbcchinese.com | 新闻主页