Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Απίστευτο θράσος και ανευθυνότητα από τους υπεύθυνους των κρατικών μηχανισμών...

Ο διοικητής Υ.Π.Α. Ντίνος Κωνσταντινίδης βγαίνει στα κανάλια και λέει εμμέσως πλην σαφώς ότι μπορεί να πάρει όποιος θέλει ένα ελικόπτερο και να πετάει όπου θέλει. Αν είναι δυνατόν. Στην εκπομπή πρόσωπο με πρόσωπο με τον Ν. Χατζηνικολάου στον ALTER, βγήκε τηλεφωνικά και είπε ότι το ελικόπτερο είναι το ίδιο με ένα ταξί! Μάλιστα είχε και επιθετικό ύφος για όσους κατηγορούν το κράτος ότι είναι αφύλακτο και διάτρητο και ότι δεν είναι δυνατόν ένα ελικόπτερο να πετάει ανεξέλεγκτο πάνω από την πρωτεύουσα. Απίστευτο θράσος και προκλητικότητα. Τι εννοεί; Ότι δηλαδή μπορεί να πάρει όποιος θέλει ένα ελικόπτερο, ο οποίος για παράδειγμα μπορεί να είναι ένας τρομοκράτης, και να πετάει πάνω από μια πόλη 5 εκ. ανθρώπων, και κανένας να μην το ελέγχει και να μην παρακολουθεί την πορεία του; Σχέδιο πτήσης δεν υπάρχει; Αν αλλάξει πορεία, δεν πρέπει να γίνει άμεσα εναέριος έλεγχος;
Δεν υπάρχει λέει παραβίαση των κανονισμών εναέριας κυκλοφορίας και δεν είμαστε σε πόλεμο! Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως είναι δυνατόν ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας να μιλάει τόσο ανεύθυνα και να δίνει τόσο παιδιάστικα και γελοία επιχειρήματα για να δικαιολογήσει την πλήρη ανικανότητα και διάλυση των κρατικών μηχανισμών. Δηλαδή αν πετάξει ένα ελικόπτερο και προσγειωθεί στο Πεντάγωνο ή έξω από την Βουλή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και καμιά παραβίαση των κανονισμών επειδή δεν είμαστε σε πόλεμο; και αν ο πιλότος είναι τρομοκράτης και αρχίζει και πετάει βόμβες, δεν τρέχει και τίποτα για τον διοικητή της Υ.Π.Α; Δεν υπάρχει πάλι καμιά παραβίαση των κανονισμών; Αν όντως δεν υπάρχει, τότε αύριο να αλλάξει η νομοθεσία, το σύνταγμα και οι κανονισμοί και να υπάρχουν αυστηρότατοι κανόνες στην εναέρια κυκλοφορία. Αν όμως υπάρχουν κανονισμοί, που σίγουρα υπάρχουν, και έχουν παραβιαστεί, τότε να παραιτηθεί και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες.
Αλήθεια όλα αυτά τα χρήματα που ξοδεύτηκαν κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων για την εγκατάσταση συστημάτων ασφάλειας για την πρωτεύουσα, ειδικά για απειλές από αέρα, δεν λειτουργούν; Δεν υπάρχουν; Τι έγιναν τα χρήματα αυτά; Θέμα Εθνικής ασφάλειας δεν υπάρχει; Το υπουργείο Εθνικής άμυνας δεν έχει ευθύνες; Δεν θα έπρεπε να σηκωθεί στρατιωτικό αεροσκάφος; Δεν λειτουργεί τίποτα σε αυτή την χώρα; Καταλαβαίνεται τώρα ποιοι μας διοικούν σε αυτό το κράτος; Μην αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί πάμε από το κακό στο χειρότερο και όλα είναι υπό διάλυση. Πως θα πάμε μπροστά όταν υπάρχει τόση ανικανότητα και ανευθυνότητα στους υπεύθυνους των κρατικών μηχανισμών και όταν υπάρχει τέτοια νοοτροπία, απειθαρχία στους κανονισμούς, προχειρότητα και ανοργανωσιά.

bbcchinese.com | 新闻主页