Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

Μπροστά το ΠΑΣΟΚ με μικρή διαφορά

Τρεις νέες δημοσκοπήσεις για τον Κυριακάτικο τύπο δείχνουν σταθερό προβάδισμα υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Στην έρευνα της MRB η διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ είναι 3,9%, στο γκάλοπ της Καπα Research 3,5%, και στη δημοσκόπηση της Metron Analysis 3,6%. (πηγή:flash.gr).
Σταθερά μπροστά βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ αλλά η ψαλίδα φαίνεται να σταθεροποιείται και να κλείνει, παρά να ανοίγει υπέρ του, παρόλα τα προβλήματα που υπάρχουν και την γκρίνια.
Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι-αναλυτές προέβλεπαν ότι η διαφορά θα έφτανε στις 10 ποσοστιαίες μονάδες υπέρ του ΠΑΣΟΚ, κάτι το οποίο φαίνεται να είναι ουτοπικό μέχρι στιγμής. Μετά από όλα αυτά που έχουν συμβεί και την οικονομική κρίση στο ζενίθ, είναι πραγματικά πολύ μικρή η φθορά για την ΝΔ που κυβερνά με μόλις 151 βουλευτές και έχει κατηγορηθεί για σκάνδαλα και ανικανότητα διακυβέρνησης της χώρας. Προφανώς οι πολίτες δεν έχουν πειστεί ακόμα ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αλλάξει κάτι και να κυβερνήσει καλύτερα την χώρα από την ΝΔ και φαίνεται ότι ο Κ. Καραμανλής αποτελεί ακόμα το ισχυρότερο πολιτικό πρόσωπο στην συνείδηση των Ελλήνων ψηφοφόρων.
Ταυτόχρονα φαίνεται και η γενικότερη απογοήτευση των Ελλήνων από τα δυο μεγάλα κόμματα που τόσες δεκαετίες κατάντησαν την Ελλάδα μια χώρα καταχρεωμένη, ανοργάνωτη, διεφθαρμένη, τριτοκοσμική και με πολίτες απειθάρχητους στους νόμους και τους κανονισμούς, ενώ είναι ένα από τα παλιότερα μέλη της Ενωμένης Ευρώπης και θα μπορούσε να έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα σε όλους τους τομείς.

bbcchinese.com | 新闻主页