Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Αλλαγή υπουργού οικονομικών και αλλαγή πολιτικής

«Η κυβέρνηση οφείλει να προσαρμόσει την οικονομική της πολιτική προς το κοινωνικότερο», δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.
Αλλαγή της οικονομικής πολιτικής ζητεί ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, η οποία -όπως λέει- μπορεί να συνδυαστεί και με αλλαγή υπουργού.
«Δεν σχολιάζω ούτε ψιθύρους ούτε απόψεις», δηλώνει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης ο οποίος αφήνει ανοιχτό το παράθυρο για παροχές, «ας αφήσουμε το έργο της συγκρότησης της κυβέρνησης στον πρωθυπουργό».
Σε έρευνα της Καπα Research το 65,8% των πολιτών εμφανίζεται να μην έχει πεισθεί για τα μέτρα, ενώ ποσοστό 59,2% δηλώνει έτοιμο για θυσίες, υπό την προϋπόθεση ότι θα είχαν αποτέλεσμα και δεν θα έθιγαν υπερβολικά το οικογενειακό εισόδημα.
Σίγουρα τα προβλήματα των Ελλήνων δεν πρόκειται να λυθούν μόνο με αλλαγές προσώπων αλλά με αλλαγές πολιτικής και με πλούσιες παροχές στους πολίτες που τόσα χρόνια μόνο θυσίες κάνουν. Χρειάζονται σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς, πάγωμα των φόρων, εφαρμογή των νόμων και των κανονισμών για όλους και για όλα και καταπολέμηση της διαφθοράς και της ακρίβειας. Μόνο με λόγια και ευχές δεν γίνεται τίποτα και η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι χάνει συνεχώς έδαφος στις δημοσκοπήσεις και στην προτίμηση των πολιτών, επειδή ακριβώς δεν έχει κάνει ακόμα τίποτα σημαντικό για όλα αυτά. Παράλληλα βλέπουμε ένα παρακράτος να πλουτίζει εις βάρος των υπολοίπων κάτω από την 'ανοχή' της πολιτείας. Αυτό λοιπόν που χρειάζεται είναι και σαρωτική αλλαγή προσώπων αλλά και ουσιαστική αλλαγή πολιτικής υπέρ του πολίτη.

bbcchinese.com | 新闻主页