Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

Μήνυση εναντίον μεγάλης τράπεζας υπέβαλλε ο υφυπουργός Πάνος Καμμένος

Όλα ξεκίνησαν από μια πιστωτική κάρτα VISA της τράπεζας CITIBANK, η οποία είχε εκδοθεί στο όνομα του Υφυπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Πάνου Καμμένου, σε υποκατάστημα της Γλυφάδας. Σύμφωνα με τα όσα είπε στη zougla.gr υπήρχε ένα υπόλοιπο 180 ευρώ, το οποίο ο υφυπουργός είχε καθυστερήσει να καταβάλλει για ένα μήνα.
Η τράπεζα, παραβιάζοντας το νόμο περί προσωπικών δεδομένων, έδωσε τα στοιχεία του κ. Καμμένου σε μία από τις διαβόητες εισπρακτικές εταιρείες που τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει εφιάλτης για πολλές χιλιάδες νοικοκυριά.
Για αυτά τα 180 ευρώ, λοιπόν, υπάλληλοι της εταιρείας άρχισαν τα τηλεφωνήματα στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού, χωρίς να γνωρίζουν ποιoς είναι, και απειλούσαν ότι θα τον βάλουν στον «Τειρεσία» και πως θα κατασχέσουν το σπίτι του, εάν δεν καταβάλλει αμέσως το ποσό.
Στη συνέχεια άρχισαν να ενοχλούν και τους γονείς του, τηλεφωνώντας στο πατρικό του σπίτι, από το οποίο ο κ. Καμμένος έχει φύγει εδώ και 30 χρόνια.
Όταν ο υφυπουργός πλήρωσε τα 180 ευρώ, ζήτησε να ακυρωθεί η συγκεκριμένη πιστωτική κάρτα. Η τράπεζα για να ακυρώσει την κάρτα ζήτησε από τον υφυπουργό άλλα 30 ευρώ. Τότε ξεκίνησε η δικαστική διαμάχη. Η εισπρακτική εταιρεία έφτασε στο σημείο να στείλει κλητήρα στο σπίτι των ηλικιωμένων γονιών του και να ζητήσει τα 30 ευρώ!
Ο κ. Καμμένος υπέβαλλε μηνυτήρια αναφορά εναντίον της τράπεζας και έκανε αναφορά στον πρόεδρο της CITIBANK, αλλά μάταια. Όπως μας είπε, δεν συγκινήθηκε ουδείς.
«Οι πολίτες είναι πλέον απροστάτευτοι από το σύστημα των «νονών» των εισπρακτικών εταιρειών», δήλωσε χαρακτηριστικά στη zougla.gr ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.

πηγή:zougla
Φανταστείτε τι τραβάνε καθημερινά χιλιάδες πολίτες από τις απειλές των εισπρακτικών εταιρειών, που λειτουργούν σαν μαφιόζοι, αν γίνονται τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες εναντίον των υφυπουργών. Εμείς δεν κατηγορούμε τους υπαλλήλους, που τις περισσότερες φορές είναι άνθρωποι νέοι που έχουν ανάγκη για εργασία, αλλά τις εταιρείες αυτές και φυσικά τις τράπεζες αλλά και το κράτος που δεν προστατεύει τα δικαιώματα του πολίτη. Αυτό που βιώνουμε πλέον είναι μια ικονομική Χούντα'.
24press

bbcchinese.com | 新闻主页