Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα

Αφού θέλετε να κάνετε την ζωή σας όπως όλοι οι άνθρωποι που επιχειρούν στην κοινωνία και αγωνίζονται για την επιτυχία και την ευτυχία, τότε γιατί φοράτε ράσα και πάτε στο μοναστήρι; Αφού θέλετε να κάνετε εταιρίες και επενδύσεις και real estate, τότε γιατί γίνατε μοναχοί και προσβάλλετε και τους καλούς μοναχούς; Αφού ούτως ή άλλως δεν τα χαίρεστε τα χρήματα που βγάζετε, δεν πάτε εκδρομές , δεν πάτε σινεμά, δεν πάτε σε ακριβά εστιατόρια, δεν έχετε εξοχικά σε νησιά, δεν έχετε σκάφη αναψυχής, δεν πάτε στα ακριβά ξενοδοχεία και σαλέ, δεν φοράτε πανάκριβα ρούχα, δεν πάτε στα clubs και στα μπουζούκια με όμορφες γυναικείες συντροφιές τότε τι τα θέλετε όλα αυτά τα εκατομμύρια ευρώ;
Πού τα χαίρεστε;
Γιατί αν όντως τα χρειάζεστε για την διατήρηση και την συντήρηση της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και του φιλανθρωπικού της έργου και αν όντως τα συγκεντρώνεται για να τα έχετε για πολλά χρόνια σαν απόθεμα για τις ανάγκες αυτές, τότε βγείτε και πείτε το. Μην αφήνετε να αιωρείται ότι όλα έγιναν παράνομα και ανήθικα με σκοπό το γρήγορο κέρδος, 'λερώνοντας' την ιερότητα του Αγίου Όρους. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Αν ο σκοπός είναι όντως καλός, τότε μακάρι να συγκεντρώνεται πολλά χρήματα με όποιον τρόπο μπορείτε, αρκεί να είναι νόμιμος και κανένας δεν θα σας κατηγορήσει ποτέ γι αυτό, ότι και αν λένε κάποιοι δημοσιογράφοι.
Ο Νίκος Ευαγγελάτος μας έδειξε στην χθεσινή του εκπομπή ένα υποτίθεται πανάκριβο και πολυτελές σπίτι, που ήταν ολοφάνερα φτιαγμένο με φθηνά υλικά και με προσωπική δουλειά και δεν ήταν τίποτα σπουδαίο. Εντωμεταξύ δεν είχε καμία σχέση με τις Μονές. Επίσης μας έδειξε έναν υποτίθεται πανάκριβο καναπέ δερμάτινο, που προφανώς ήταν μεταχειρισμένος της δεκαετίας του 60, προσπαθώντας να μας πείσει ότι όλοι στο Άγιο Όρος ζούνε μέσα στην πολυτέλεια. Όσο για το εμπόριο με τα κομποσκοίνια, καλά κάνουν. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα κύριε δημοσιογράφε. Αρκεί ο σκοπός να είναι ιερός.

bbcchinese.com | 新闻主页