Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Όχι στα πολιτικά παιχνίδια πάνω στους θεσμούς της Δημοκρατίας

Σε συνέντευξή του στον REAL FM, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ,Γιώργος Καρατζαφέρης, είπε ότι δεν πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ θα εκμεταλλευτεί τον θεσμό της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας για να γίνουν πρόωρες εκλογές. Συγκεκριμένα είπε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι πολύ σοβαρός και σέβεται τους θεσμούς και δεν θα παίξει πολιτικά παιχνίδια, εκμεταλλευόμενος τον θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας. Στην συνέχεια είπε ότι ο Κ. Καραμανλής μας έβαλε στην κρίση και δεν θα πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές, που θα του δώσουν την ευκαιρία να φύγει από την κυβέρνηση και τις ευθύνες που έχει αναλάβει τόσο εύκολα.
Συμφωνούμε με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ. Είναι απαράδεκτο να παίζονται μικροπολιτικά παιχνίδια πάνω στους θεσμούς της Δημοκρατίας και ο Γιώργος Παπανδρέου πιστεύουμε ότι έχει πολιτικό ήθος και επίπεδο και θα σεβαστεί τους θεσμούς.

Τους θεσμούς της Δημοκρατίας και ειδικά του προέδρου της Δημοκρατίας, πρέπει να τους σέβονται όλοι και να μην τους εκμεταλλεύονται για τα πολιτικά τους συμφέροντα. Επίσης είναι παράλογο κάθε δυο χρόνια να έχουμε εκλογές. Πρέπει οι κυβερνήσεις να εξαντλούν την τετραετία τους. Έχουν ψηφιστεί από τους πολίτες και πρέπει να κυβερνούν σοβαρά και να ολοκληρώνουν το έργο, για το οποίο εκλέχθηκαν.

bbcchinese.com | 新闻主页