Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Ανύπαρκτη αστυνομία...έξαρση της κοινωνικής αλητείας και εγκληματικότητας...

Ανύπαρκτη θεωρείται πλέον η αστυνομία. Κανένας υποψήφιος εγκληματίας, δεν φοβάται πλέον να κάνει ότι θέλει στην Αθήνα. Μια ομάδα κουκουλοφόρων πήγε στο Κολωνάκι και τα έσπασε όλα μέρα μεσημέρι. Που ήταν η αστυνομία; Αυτά δεν γίνονται πουθενά. Τους τελευταίους μήνες συνεχώς οι κουκουλοφόροι σπάνε τα πάντα, κάνουν τον χαβαλέ τους, κρύβονται στα πανεπιστήμια πίσω από το γελοίο άσυλο και η αστυνομία δεν κάνει ούτε μια σύλληψη! Εάν η κυβέρνηση δεν έχει το θάρρος να πάρει αυστηρά μέτρα τότε να αναλάβει τις ευθύνες της και να δηλώσει ανικανότητα και να αποχωρήσει.
Η πολιτεία προφανώς δεν έχει αντιληφθεί τι πραγματικά συμβαίνει στην Ελληνική κοινωνία και πόσο έχουν ξεφύγει τα πράγματα. Ο μέσος Έλληνας πολίτης, τον οποίο πλέον δεν ακούει κανένας από τους πολιτικούς αλλά ούτε καν τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι φαίνεται να μπορούν να αντιληφθούν τι σκέφτεται, θέλει να παρθούν άμεσα άκρως αυστηρά μέτρα κατά της εγκληματικότητας γιατί δεν αντέχει άλλο. Δεν τον ενδιαφέρει πλέον αν ο εγκληματίας είναι ένας πιτσιρικάς που έχει μετατραπεί σε επικίνδυνο αλήτη και συμπεριφέρεται σαν ακραίος χούλιγκαν ή αν είναι ένας έμπειρος εγκληματίας χωρίς όρια, δεν τον ενδιαφέρει πλέον αν η αστυνομία κάνει χρήση του όπλου και σκοτώσει στην προσπάθεια να τον σταματήσει, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η ασφάλεια του εαυτού του, της οικογένειάς του και της περιουσίας του.
Η έξαρση της κοινωνικής αλητείας έχει περάσει πλέον κάθε όριο και οφείλεται στην ατιμωρησία και την έλλειψη αυστηρών μηχανισμών επιβολής του νόμου και της τάξης στην πόλη. Επειδή στην φύση όταν υπάρχει δράση υπάρχει και αντίδραση, αργά η γρήγορα θα δούμε απλούς πολίτες οικογενειάρχες να παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους και θα χυθεί αίμα. Ο απλός πολίτης που είναι ήδη πιεσμένος από την οικονομική λιτότητα, τον αγώνα για επιβίωση και την αγχωτική και δύσκολη καθημερινότητα, δεν ανέχεται πλέον αυτά τα φαινόμενα και αργά ή γρήγορα θα ξεσπάσει.

bbcchinese.com | 新闻主页