Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Ζήτω η Ελλάδα...Ζήτω το Ελληνικό Έθνος...

25η Μαρτίου



Συγκλονιστικές εκπομπές...!!!

Ίσως η καλύτερη δημοσιογραφική εκπομπή στην Ελληνική τηλεόραση. Ο Σταύρος Θεοδωράκης παρουσιάζει τους 'Πρωταγωνιστές' στο MEGA. Εκπληκτικός!!!!! Συγκλονιστικές εκπομπές!!!

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Θάλασσα... και ... πού να σε βρω... αναπτήρας ... !

κάντε κλίκ εδώ...
κάντε κλίκ και εδώ...
κάντε κλίκ ... και ... εδώ...
Εκπληκτικά ...! από τον Μιχάλη Χατζηγιάννη...




Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Έρχεται η συντέλεια του κόσμου...

Τηλε-τρομοκράτες...

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Μέτρα χάδια για την εγκληματικότητα...

Για άλλη μια φορά βλέπουμε την ατολμία και την ανικανότητα της κυβέρνησης και της αστυνομίας να πάρει αυστηρά μέτρα για την επιβολή της τάξης. Τα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο δημόσιας τάξης είναι αστεία και 'χαϊδεύουν' ένα ανεπαρκές και σχεδόν αποτυχημένο νομοθετικό σύστημα. Χρειάζονται πολύ πιο αυστηρά μέτρα, κατάργηση του ασύλου, χρήση κάθε μέσου και τρόπου, καλού η κακού, για την αποτροπή και την σύλληψη των κακοποιών και πολύ πιο αυστηρές ποινές σε όλους, ανεξαρτήτου ηλικίας και προελεύσεως. Πρέπει επιτέλους να μάθουν όλοι οι κάτοικοι αυτής της χώρας να σέβονται τους συνανθρώπους τους, τους νόμους και τους κανονισμούς και να έχουν ηθική και ανθρώπινη συμπεριφορά. Αν δεν μπορούν να το μάθουν με το καλό, ήρθε η ώρα να το μάθουν με το κακό και με το ζόρι. Οι φιλήσυχοι οικογενειάρχες πολίτες, πάνω στους οποίους στηρίζεται η ύπαρξη αυτής της χώρας έχουν γίνει 'είλωτες της Δημοκρατίας'. Μιας Δημοκρατίας που σήμερα δείχνει να έχει αποτύχει παταγωδώς στην πράξη, αφού επιτρέπει την πλήρη ασυδοσία, την ανηθικότητα, την κουκούλα, την βία, τα ναρκωτικά, την κοινωνική αλητεία, την διαφθορά και την εγκληματικότητα. Οι φιλήσυχοι πολίτες αυτού του κράτους που αποτελούν την βάση της κοινωνίας και την καρδιά της οικονομίας και της χώρας, δεν αντέχουν πια ούτε ένα δευτερόλεπτο αυτή την κατάσταση και θέλουν άμεσα την αυστηρή επιβολή της έννομης τάξης και την εξασφάλιση της ηρεμίας και της ασφάλειάς τους, πριν την επιβάλουν οι ίδιοι και εφαρμόσουν με την 'βία' την δικιά τους αληθινή Δημοκρατία.

Απεργία πείνας για τα καρτέλ...

33 μέρες! κάνει απεργία πείνας ο Θεόδωρος Τενέζος έξω από το κτήριο της Επιτροπής ανταγωνισμού στην οδό Πατησίων στην Αθήνα. Ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι έφτασε σε αυτό το σημείο απελπισμένος από τις παράνομες μεθοδεύσεις της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης σε σχέση με τις επανειλημμένες καταγγελίες του για ύπαρξη και λειτουργία σκληρού καρτέλ χάλυβα στην Ελλάδα, μέλη του οποίου κατέστρεψαν την επιχείρησή του. Διαμαρτύρεται για την ύπαρξη καρτέλ στην Ελλάδα που ελέγχουν την αγορά και 'ρυθμίζουν' τις τιμές των προϊόντων σύμφωνα με τα συμφέροντά τους. Διαμαρτύρεται γιατί αυτά τα καρτέλ είναι οι υπαίτιοι για την ληστρική ακρίβεια που επικρατεί στην Ελληνική αγορά και δρουν κάτω από την προστασία των κρατικών μηχανισμών.

Αναξιόπιστη δημοσιογραφική έρευνα...

Καμιά σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν αυτά που ακούστηκαν στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου 'Κίτρινος τύπος΄ για τα δημόσια έργα. Ούτε ένας ειδικός μηχανικός δεν μίλησε για τα έργα, τον προϋπολογισμό τους και την νομοθεσία τους στην εκπομπή, παρά μόνο κάποιος 'σχετικός-άσχετος' με το αντικείμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δικηγόροι,δημοσιογράφοι και γενικά άνθρωποι εντελώς άσχετοι με το αντικείμενο. Ρεπορτάζ βασισμένο σε δημοσιεύματα και 'κουτσομπολιά'. Ούτε τα βασικά δεν γνώριζαν σε σχέση με τα έργα και τις ιδιαιτερότητές τους. Δεν γνώριζαν για αναθεωρήσεις τιμών, για κατασκευαστικές ιδιαιτερότητες και λεπτομέρειες που μπορεί να ανεβάσουν το τελικό κόστος, για παράπλευρα έργα και συμπληρωματικές συμβάσεις τα οποία είναι σχεδόν πάντα απαραίτητα στα έργα για να ολοκληρωθούν άρτια και σωστά, για τις τιμές του Ελληνικού δημοσίου που είναι πολύ χαμηλότερες από τις πραγματικές, για τις αμοιβές μηχανικών, προσωπικού και εργατών που είναι πολύ χαμηλότερες από τις αντίστοιχες Ευρωπαϊκές κ.α. Γίνανε κάποιες γενικές συγκρίσεις με έργα σε άλλα Ευρωπαϊκά κράτη, χωρίς όμως να αναφερθούν λεπτομέρειες, ιδιαιτερότητες και περιγραφές έργων και συμβάσεων έτσι ώστε να υπάρχει πραγματική σύγκριση και τα πραγματικά δεδομένα από το κάθε έργο ανα κράτος.

Δεν κοστίζει το ίδιο ένας δρόμος στην Ελλάδα όπου χρειάζεται ειδικές γεωτεχνικές και στατικές εργασίες και κατασκευές λόγω της μορφολογίας και της σύστασης του εδάφους και λόγω της υψηλής σεισμικότητας, αντισεισμικές γέφυρες, τούνελ, παράπλευρα έργα αποχέτευσης υδάτων, απαλλοτριώσεις χιλιάδων στρεμμάτων, ύπαρξη δεκάδων αρχαιολογικών χώρων στην χάραξή του με ένα δρόμο στην Αγγλία όπου είναι μια ευθεία με 2-3 στροφές και δεν έχει ούτε αρχαία, ούτε σεισμούς (η Αγγλία έχει σχεδόν μηδενική σεισμικότητα και οι κατασκευές της είναι πολύ πιο απλές και 'ελαφριές' από τις αντίστοιχες Ελληνικές και φυσικά πιο φθηνές), ούτε απαλλοτριώσεις, ούτε δύσκολα εδάφη και υπάρχουν ήδη έτοιμα τα παράπλευρα έργα υποδομής ή κατασκευάζονται με άλλη σύμβαση. Τα ίδια ισχύουν και για τα κτιριακά έργα. Παρακολουθήσαμε όλοι μια ελλειπή και ερασιτεχνική έρευνα βασισμένη σε ένα ρεπορτάζ εντελώς αναξιόπιστο.

Αν κάποιος ειδικός επιστήμονας συγκρίνει, με όλα τα δεδομένα ένα προς ένα, τα Ελληνικά με τα Ευρωπαϊκά έργα θα δει ότι είναι πολύ φθηνότερα τα έργα στην Ελλάδα και ισχύει το ότι πληρώνεις παίρνεις. Κοιτάξτε γύρω σας και θα το καταλάβετε χωρίς να κάνετε κάποια ειδική έρευνα. Από την άλλη βέβαια υπάρχει η γνωστή δημοσιογραφική καραμέλα της υπερκοστολόγησης των δημοσίων έργων, από κάποιους δημοσιογράφους που την χρησιμοποιούν περιοδικά για να χτυπήσουν πολιτικούς και κυβερνήσεις ανάλογα με τα συμφέροντά τους. Εκμεταλλεύονται το ότι ο απλός πολίτης δεν γνωρίζει ένα τόσο σύνθετο επιστημονικά αντικείμενο και υιοθετεί σαν 'άβουλο πρόβατο' ότι ακούει από την τηλεόραση. Ανακρίβειες και μπούρδες δηλαδή. Κανένας δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά μια τέτοια εκπομπή και έρευνα.

Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Αδύναμο το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις...

Στην δημοσκόπηση της «Focus» για τη «Real Νews», στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 30,2% και η ΝΔ 27,2%. Σταθερά μπροστά βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με μικρή όμως διαφορά 3%. Αυτό δείχνει ανικανότητα του ΠΑΣΟΚ να εκμεταλλευτεί όλο αυτό το αρνητικό κλίμα κατά της κυβέρνησης και να ανεβάσει την δύναμή του. Τους τελευταίους μήνες το ΠΑΣΟΚ προηγείται σταθερά έναντι της ΝΔ με μικρή διαφορά, παρόλο που υπάρχει έντονη γκρίνια και δυσαρέσκεια από την κοινωνία και συνεχώς υπάρχουν μεγάλα προβλήματα. Εντωμεταξύ σκεφτείτε ότι η δεξαμενή ψήφων του ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει φτάσει στα χαμηλότερα ποσοστά του (5-7 %) και αυτό σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να πάρει άλλους ψηφοφόρους από την αριστερά. Έφτασε στα όριά του. Αν συνεχιστεί αυτή η τάση λοιπόν, τότε είναι πιθανόν με μερικές καλές κινήσεις του Κώστα Καραμανλή, να γυρίσει το κλίμα και η ΝΔ τελικά να κερδίσει τις επόμενες εκλογές και να είναι η πρώτη φορά στην χώρα μας που ένας πρωθυπουργός κερδίζει τρίτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Ανύπαρκτη αστυνομία...έξαρση της κοινωνικής αλητείας και εγκληματικότητας...

Ανύπαρκτη θεωρείται πλέον η αστυνομία. Κανένας υποψήφιος εγκληματίας, δεν φοβάται πλέον να κάνει ότι θέλει στην Αθήνα. Μια ομάδα κουκουλοφόρων πήγε στο Κολωνάκι και τα έσπασε όλα μέρα μεσημέρι. Που ήταν η αστυνομία; Αυτά δεν γίνονται πουθενά. Τους τελευταίους μήνες συνεχώς οι κουκουλοφόροι σπάνε τα πάντα, κάνουν τον χαβαλέ τους, κρύβονται στα πανεπιστήμια πίσω από το γελοίο άσυλο και η αστυνομία δεν κάνει ούτε μια σύλληψη! Εάν η κυβέρνηση δεν έχει το θάρρος να πάρει αυστηρά μέτρα τότε να αναλάβει τις ευθύνες της και να δηλώσει ανικανότητα και να αποχωρήσει.
Η πολιτεία προφανώς δεν έχει αντιληφθεί τι πραγματικά συμβαίνει στην Ελληνική κοινωνία και πόσο έχουν ξεφύγει τα πράγματα. Ο μέσος Έλληνας πολίτης, τον οποίο πλέον δεν ακούει κανένας από τους πολιτικούς αλλά ούτε καν τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι φαίνεται να μπορούν να αντιληφθούν τι σκέφτεται, θέλει να παρθούν άμεσα άκρως αυστηρά μέτρα κατά της εγκληματικότητας γιατί δεν αντέχει άλλο. Δεν τον ενδιαφέρει πλέον αν ο εγκληματίας είναι ένας πιτσιρικάς που έχει μετατραπεί σε επικίνδυνο αλήτη και συμπεριφέρεται σαν ακραίος χούλιγκαν ή αν είναι ένας έμπειρος εγκληματίας χωρίς όρια, δεν τον ενδιαφέρει πλέον αν η αστυνομία κάνει χρήση του όπλου και σκοτώσει στην προσπάθεια να τον σταματήσει, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η ασφάλεια του εαυτού του, της οικογένειάς του και της περιουσίας του.
Η έξαρση της κοινωνικής αλητείας έχει περάσει πλέον κάθε όριο και οφείλεται στην ατιμωρησία και την έλλειψη αυστηρών μηχανισμών επιβολής του νόμου και της τάξης στην πόλη. Επειδή στην φύση όταν υπάρχει δράση υπάρχει και αντίδραση, αργά η γρήγορα θα δούμε απλούς πολίτες οικογενειάρχες να παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους και θα χυθεί αίμα. Ο απλός πολίτης που είναι ήδη πιεσμένος από την οικονομική λιτότητα, τον αγώνα για επιβίωση και την αγχωτική και δύσκολη καθημερινότητα, δεν ανέχεται πλέον αυτά τα φαινόμενα και αργά ή γρήγορα θα ξεσπάσει.

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

H Αθήνα του περασμένου αιώνα...














































Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Μεγάλη επιτυχία για την ΝΔ ...

Μεγάλη επιτυχία για την κυβέρνηση της ΝΔ και τον υπουργό Κ. Χατζηδάκη, θεωρείτε η πώληση της Ολυμπιακής στον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο και η σωτηρία του εθνικού αερομεταφορέα. Η ΝΔ παρέλαβε μια διαλυμένη και καταχρεωμένη Ολυμπιακή από το ΠΑΣΟΚ και κατάφερε να δώσει λύση στον 'γόρδιο δεσμό' και να την αγοράσει ένας Έλληνας επιχειρηματίας, ο 'νέος Ωνάσης' όπως τον αποκαλούν. Και ενώ όλη η Ελλάδα επικροτεί την επιτυχία αυτή, ακόμα και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει 'χάσει τα λόγια της' και προσπαθεί να 'σαμποτάρει' την επιτυχημένη συμφωνία. Το ΠΑΣΟΚ μιλάει με δυσπιστία για την συμφωνία και σκέφτεται την επανακρατικοποίηση της εταιρίας. Εξάλλου ο κ. Βγενόπουλος έχει πει ότι αν θέλει το ΠΑΣΟΚ να επανακρατικοποιήσει την Ολυμπιακή, όταν γίνει κυβέρνηση, δεν θα δημιουργήσει κανένα εμπόδιο. Φανταστείτε το ΠΑΣΟΚ να επανακρατικοποιήσει την Ολυμπιακή και να την ξαναδιαλύσει; Το ΠΑΣΟΚ καταχρέωσε και διέλυσε την Ολυμπιακή και κοιτάει τώρα σαστισμένο την μεγάλη επιτυχία της ΝΔ.

Ελληνοφρένεια...

Δήλωση Α. Λομβέρδου, βουλευτή ΠΑΣΟΚ:
'Ο λαός μας έχει ήδη επιλέξει να κυβερνήσουμε ...'













Τα συμφέροντα είναι ακριβώς από πάνω σου.

Όχι πάλι ...

Εκεί στο ΠΑΣΟΚ κάνουν ότι μπορούν για να χάσουν τις επόμενες εκλογές. Σκέφτονται να επαναφέρουν τον Κώστα Σημίτη. Αν γίνει κάτι τέτοιο, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσει τις επόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ.
Ήδη οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ σκέφτονται να μαυρίσουν τους προδότες του Γ. Παπανδρέου, Ε. Βενιζέλο και Α. Λομβέρδο, αν έρθει και ο Σημίτης στο προσκήνιο, τότε το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει.
Εντωμεταξύ όλη η Ελλάδα χαίρεται που ο κ. Βγενόπουλος πήρε την Ολυμπιακή (επιτέλους) και το ΠΑΣΟΚ 'γκρινιάζει' και προσπαθεί να χαλάσει το θετικό κλίμα. Το ΠΑΣΟΚ που κατέστρεψε την Ολυμπιακή, φαίνεται ότι θέλει να ολοκληρώσει το έργο του όταν έρθει στην εξουσία.

Φρού φρού και αρώματα η κα Υπουργός...

Μας έχουν κάνει σάκο του μπόξ οι 'καλοί' γείτονές μας Τούρκοι και Σλαβοσκοπιανοί και ο κ. Ομπάμα κλείνει ήδη φιλικά το μάτι στην Τουρκία και σε λίγο και στα Σκόπια. Την ίδια στιγμή η κα Ντόρα Μπακογιάννη κάνει βόλτες και ταξιδάκια στην Γαλλία για βραβεύσεις και ψώνια. Σήμερα αναγορεύτηκε ως μέλος της Ακαδημίας Ανθρωπιστικών και Πολιτικών Επιστημών της Γαλλίας και της δίνουμε συγχαρητήρια για την βράβευση. Παρόλα αυτά, λυπούμαστε που το λέμε, αλλά μάλλον θα γραφτεί με μελανά γράμματα στην ιστορία η θητεία της κα Μπακογιάννη στο υπουργείο εξωτερικών, ίσως είναι η χειρότερη θητεία υπουργού εξωτερικών μέχρι τώρα. Μόνο για βιτρίνα είναι η κα υπουργός και έτσι όπως πάμε, οι Τούρκοι θα πίνουν σε λίγο καιρό καφέ στο Κολωνάκι και οι Σλαβοσκοπιανοί θα αποκαλούν την χώρα τους Μακεδονία και θα τους λέμε και ευχαριστώ που δεν την αποκαλούν και Ελλάδα!

Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Δεν τραβάει η πράσινη ομάδα...

Νέα δημοσκόπηση από την MRB για τον Ελεύθερο Τύπο δείχνει το ΠΑΣΟΚ να προηγείται σταθερά έναντι της ΝΔ με 3.8%. Συγκεκριμένα:

ΠΑΣΟΚ 33,1%,
ΝΔ 29,3%,
ΚΚΕ 7,5%,
ΣΥΡΙΖΑ 6,7%,
ΛΑΟΣ 4,3%
Παγώνει η διαφορά και αυτό προβληματίζει το ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν φαίνεται πλέον να μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο και να 'εκμεταλλευτεί' την κακή συγκυρία της κρίσης και της δυσαρέσκειας των πολιτών. Αυτό δείχνει ότι παγώνει η ψαλίδα και στατιστικά πλέον όλα μπορούν να συμβούν στις επόμενες εκλογές, αφού η διαφορά είναι στατιστικά μικρή για να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ.

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Σενάρια επιστροφής του 'προέδρου' στην ΝΔ...ως προέδρου...

Διάφορα σενάρια ακούγονται στην ΝΔ για την μετα-Καραμανλική εποχή, όποτε και αν είναι αυτή. Ένα από τα πιο ισχυρά σενάρια είναι η ένωση του ΛΑ.Ο.Σ. με την ΝΔ και η εκλογή στην θέση του προέδρου της ΝΔ του Γιώργου Καρατζαφέρη. Είναι πολλοί βουλευτές της ΝΔ που υποστηρίζουν και επιθυμούν το σενάριο αυτό. Άλλωστε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. δείχνει συνεχώς με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να θέλει να προσεγγίσει την ΝΔ. Αυτό φάνηκε και από την θετική του στάση απέναντι στην κυβέρνηση, στο θέμα της συναίνεσης των πολιτικών κομμάτων για την λύση των προβλημάτων της χώρας εξαιτίας της κρίσης.

Πολύ θετικά σχόλια λαμβάνει ο ευφυής πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., από το μεγαλύτερο μέρος των ΜΜΕ και η δημοτικότητά του συνεχώς ανεβαίνει στους Έλληνες πολίτες. Δεν αποκλείεται λοιπόν, το σενάριο της επιστροφής του στην ΝΔ και της εκλογής του στην θέση του αρχηγού του κόμματος, να γίνει κάποια στιγμή πραγματικότητα.

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Εντελώς...ανεύθυνοι...









Όχι είπαν τα τρία από τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης. Το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ απέρριψαν την πρόταση του πρωθυπουργού για συναίνεση όλων των κομμάτων για την αντιμετώπιση της κρίσης και των προβλημάτων της χώρας. Αυτό αποδεικνύει την πλήρη ανευθυνότητα των κομμάτων αυτών. Δεν ενδιαφέρονται να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα της χώρας και των πολιτών, αλλά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παίξουν τα μικροπολιτικά τους παιχνίδια για να πλήξουν την εικόνα της κυβέρνησης και να πάρουν την εξουσία. Με όλους αυτούς τους ανεύθυνους που έχουν μαζευτεί στην Βουλή, δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε μπροστά σαν χώρα. Μόνο ο ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη φαίνεται να τηρεί μια ρεαλιστική στάση και είπε ναι στην συναίνεση των πολιτικών κομμάτων για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Ένα ακόμα χαρούμενο ... τραγουδάκι ...

Armin van Buuren ft Sharon den Adel - In and Out of Love
κάντε κλίκ

Πού είναι η 'κρίση';

Ακούμε εδώ και ένα χρόνο περίπου, μπορεί και παραπάνω, για μια τρομερή κρίση που έρχεται και θα τα διαλύσει όλα. Αρχικά την περιμέναμε πέρυσι το καλοκαίρι με 'τρομακτική' πτώση του τουρισμού, σύμφωνα με τους 'φοβερούς' δημοσιογράφους της χώρας μας, αλλά τελικά πάλι έσπασε τα ρεκόρ η Ελλάδα στον τουρισμό. Μετά την περιμέναμε τον Σεπτέμβριο, αλλά τελικά δεν έγινε τίποτα. Μάλλον βαρέθηκε να έρθει. Μετά την περιμέναμε μέχρι το τέλος του 2008. Είδατε εσείς καμιά κρίση τα Χριστούγεννα, όπου δεν έπεφτε καρφίτσα στα μαγαζιά, παρόλο που είχε καεί η Αθήνα; Τελικά οι δημοσιογράφοι αποφάσισαν να μεταθέσουν την κρίση για το 2009. Έχουμε λοιπόν μπει στον Μάρτιο του 2009 και πάλι όλα όπως ήταν είναι και πιστέψτε με τίποτα δεν θα αλλάξει. Είδατε το τριήμερο που μας πέρασε καμιά κρίση; Δεν έβρισκες να καθήσεις έξω από τον κόσμο και οι Εθνικές οδοί είχαν πήξει από τους εκδρομείς. Πολύ 'φτώχια'! Το μόνο που θα αλλάξει τελικά είναι ότι κανένας δεν θα βλέπει δελτία ειδήσεων στην τηλεόραση μετά το τέλος της 'κρίσης'.

Χάθηκαν φυσικά πολλά χρήματα, κυρίως πλουσίων και μεγάλων επιχειρήσεων, αλλά τα χρήματα αυτά ήταν άυλα. Ήταν μόνο στα χαρτιά. Ήταν ήδη υπερφουσκωμένα τα πραγματικά χρήματα που είχαν. Δηλαδή θα σας δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε πόσο μας δουλεύουν. Αν έχετε 1000 ευρώ και αγοράσετε ένα τραπεζικό χαρτί αξίας 1000 ευρώ, το οποίο μετά το παίξετε σε κάποιο χρηματιστήριο και η αξία του γίνει τετραπλάσια, δηλαδή 4000 ευρώ, τα 3000 ευρώ που έχετε κερδίσει είναι ουσιαστικά αέρας κοπανιστός, δεν υπάρχουν. Πάλι 1000 ευρώ έχετε, εκτός αν προλάβετε και τα ρευστοποιήσετε πριν ξεφουσκώσουν, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό, γιατί δεν θα σας αφήσουν να το κάνετε ποτέ. Για παράδειγμα όταν έπεφτε το χρηματιστήριο στην Ελλάδα πριν μερικά χρόνια, όλοι θέλαν να πουλήσουν τις μετοχές για να βγούνε με κέρδος ή να περιορίσουν τις απώλειες και δεν μπορούσαν. Δεν υπήρχαν αγοραστές, ειδικά για τους μικρούς επενδυτές της επαρχίας. Μην νομίζετε ότι ήταν όλοι τόσο 'ηλίθιοι' και δεν προσπάθησαν να πουλήσουν τις φούσκες και να βγάλουν κέρδος, απλά δεν μπορούσαν να τις πουλήσουν και τα χάσανε όλα. Στημένο ήταν. Έγινε αναδιανομή του χρήματος από τους πολλούς, στους λίγους. Έτσι λοιπόν όταν μια μεγάλη εταιρία που είχε στα χαρτιά 4000 ευρώ, μας λέει ότι έχει τρομερές απώλειες της τάξης των 2000 ευρώ, σύμφωνα με το προηγούμενο παράδειγμά μας, έχει απώλειες από τον αέρα τον κοπανιστό. Δηλαδή στην πραγματικότητα πάλι κερδισμένη είναι, αφού το πραγματικό της κεφάλαιο είναι 1000 ευρώ και τώρα έχει 2000 ευρώ. Οπότε για πια κρίση μιλάει, αφού πάλι κέρδος έχει και μάλιστα τεράστιο. Γιατί λοιπόν το κράτος να της δανείσει και να επιβαρύνει τον πολίτη με φόρους και λιτότητα;
Μήπως όλη αυτή η οικονομική τρομοκρατία, που για τους 'πράσινους' δημοσιογράφους έχει μετατραπεί σε τρομολαγνία, (τους τρέχουν τα σάλια όταν μιλάνε για την κρίση που συνεχώς έρχεται και ποτέ δεν φτάνει) είναι ένα καλοστημένο παραμύθι; Μήπως είναι μια ακόμα δικαιολογία για τους έχοντες την εξουσία, να μας κρατάνε με μισθούς 700 ευρώ και να λέμε και ευχαριστώ από πάνω, που έχουμε έστω και αυτά εν μέσω αυτής της φοβερής και τρομερής 'κρίσης'; Μήπως είναι μια ωραία συγκάλυψη της ανικανότητά τους και του 'βρώμικου δημόσιου βίου τους';
Θα περιμένουμε να δούμε αν μέχρι το καλοκαίρι θα έχει καταστραφεί εντελώς η Ελλάδα, σύμφωνα με τα λεγόμενα των δημοσιογράφων, και ίσως όλος ο πλανήτης σύμφωνα με τον Ν. Ευαγγελάτο και θα τους απαντήσουμε ανάλογα.

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Δεν σηκώνετε με τίποτα...


Η ιστορία του χαρταετού...

κάντε κλίκ

Προστατέψτε τα παιδιά...

hamomilaki.blogspot.com

Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Πατρινό καρναβάλι!

κάντε κλίκ για περισσότερες εικόνες από την Πάτρα

FUNNY PICTURES...

THIS IS WHAT SAD LOOKS LIKE


















THIS IS WHAT SORRY LOOKS LIKE





















BAD SPELLING

















PRIVACY PLEASE



















LOUD ENOUGH FOR YOU?


















BAD JUDGMENT


















SHOCKING ACCIDENT














POLICE HARD AT WORK

















McBURNT

















I'D RATHER HOLD IT

Η Θεά Αθηνά στο Πεδίον του Άρεως...


Η αγαπημένη μας θεά! Η θεά Αθηνά! η θεά της σοφίας, της στρατηγικής και του πολέμου. Η προστάτιδα της Αθήνας, για την οποία χτίστηκε προς τιμήν της, ο πιο διάσημος ναός στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού. Το λαμπρότερο μνημείο όλων των εποχών, ο Παρθενώνας.

Αίσχος! Ανοίξτε την Ακρόπολη!

Είναι δυνατόν να έχουν κλείσει την Ακρόπολη κάποιοι εργαζόμενοι, για να διαμαρτυρηθούν για τα εργασιακά τους προβλήματα; Αίσχος. Έρχονται άνθρωποι από την άλλη άκρη του κόσμου, έχοντας ως όνειρο ζωής να δούνε και να περπατήσουν στον ιερό και μοναδικό χώρο της Ακρόπολης και την βρίσκουν κλειστή! Ξέρετε τι σημαίνει για αυτούς η Ακρόπολη; Φεύγουν από την Αμερική και έρχονται στην Έλλαδα και λένε 'πάμε στον όμορφο και μαγικό 'παλαιό κόσμο', 'στο κέντρο του ανθρώπινου πολιτισμού'. Ανατριχιάζουν και μόνο με την ιδέα ότι θα βρεθούνε στο χώρο της Ακρόπολης. Και εμείς το έχουμε κλειστό το 'μαγαζάκι μας'. Αν είναι δυνατόν. Τι γίνεται σε αυτή την χώρα; Δεν λειτουργεί τίποτα; Δεν μπορούν να βρούνε κάποιο άλλο τρόπο να διαμαρτυρηθούν αυτοί οι άνθρωποι; Το υπουργείο πολιτισμού τι κάνει; Γιατί δεν δίνει κάποια λύση; Έχουμε γίνει ρόμπα διεθνώς.
Πόσο κακή νοοτροπία είναι αυτή που έχουμε εδώ στην Ελλάδα; να κλείνουμε δρόμους, να κάνουμε καταλήψεις σε δημόσια κτίρια και δημόσιους χώρους, να καίμε, να σπάμε, να μην σεβόμαστε τίποτα και να κλείνουμε μέχρι και την Ακρόπολη με το έτσι θέλω; Είναι δυνατόν με τέτοια νοοτροπία να πάει ποτέ μπροστά ο τόπος αυτός. Μας αξίζει να ζούμε σε μια χώρα μπάχαλο, γιατί το μυαλό μας και η νοοτροπία μας είναι μπάχαλο. Αν ζούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες θα μας έδιωχναν από την Ελλάδα με τις κλωτσιές.

Λίγα λόγια, από τον σοφό λαό, για τις στενοχώριες και τις θλίψεις.

O πόνος είναι δεμένος, με την ανθρώπινη ζωή, είναι δεμένος με την αρμονία της φύσης. http://smyrnia.tk/


Γι’ αυτό μη βιάζετε την αρμονία της φύσης. Το αίσθημα του πόνου και της λύπης δοκιμάζουν όλοι οι άνθρωποι, άρχοντες και αρχόμενοι, πλούσιοι και φτωχοί, αμαρτωλοί και άγιοι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Όταν περνάμε μια σκοτεινή σήραγγα, δεν φανταζόμαστε ποτέ ότι στην άλλη άκρη, υπάρχει το φως Πέφτουμε στην απελπισία και τα βλέπουμε όλα μαύρα και σκοτεινά.

Το ίδιο και στην ζωή. Όποιος όμως αγαπά την τιμή του κόσμου, δεν μπορεί να αποφύγει τα αίτια της λύπης. Δεν θα βρούμε, ούτε έναν άνθρωπο στον πλανήτη μας που να μην έχει νιώσει τον πόνο.

Όπως δεν υπάρχει, ούτε μια σταγόνα θαλασσινού νερού, που να μην περιέχει αλάτι, έτσι δεν υπάρχει άνθρωπος, που να μη έχει γνωρίσει τον πόνο και την θλίψη. Δεν μας ρωτάει αν τον θέλουμε ή όχι ή αν μας αρέσει η αν τον μισούμε, δεν τον νοιάζει αν τον περιμένουμε ή αν είμαστε απροετοίμαστοι να τον δεχτούμε. Δεν έρχεται ποτέ να μας ψυχαγωγήσει, να μας ξεκουράσει ή να μας ευχαριστήσει. Άλλες φορές υποφέρεται, άλλες όχι, άλλες φορές εκείνοι που τον δέχονται χάνουν τον ύπνο και την όρεξή τους, την ηρεμία και την χαρά τους, ακόμη και τον έλεγχο του εαυτού τους. Ο πόνος που δεν ανακουφίζεται, κουράζει, παραλύει, διαλύει και σακατεύει τον άνθρωπο και τον κάνει να δυσανασχετεί, να διαμαρτύρεται, να βαρυγκωμά, να καλεί τρίτους σε βοήθεια, να ζητάει τρόπους και μέσα, να τον αντιμετωπίσει. Φτάνει σε επίπεδα απόγνωσης και συνήθως λέει: «Δεν μπορώ άλλο, δεν έχει νόημα η ζωή μου και σκέπτεται διαρκώς και ζητάει τον θάνατο».
Ο πόνος, είναι το σχολείο της ζωής.
http://smyrnia.tk/

Όταν έρχεται η συμφορά, ο σοφός άνθρωπος δεν θρηνεί, αλλά ρίχνεται στην μάχη να επανορθώσει.

Χρειάζονται κάποτε τα δάκρυα, για να ξεπλύνουν τα μάτια μας να βλέπουν καθαρά. Όταν την λύπη την μοιράζεσαι, είναι μισή λύπη.

Όταν αντίστοιχα την χαρά μοιράζεσαι, έχεις διπλή χαρά.

Ο πόνος, κάνει τους ανθρώπους καλύτερους.

Οι ίδιες θλίψεις ενώνουν τους ανθρώπους, χίλιες φορές περισσότερο από τις ίδιες χαρές.

Οι δοκιμασίες της ζωής κάνουν σε μας, ότι κάνουν οι καταιγίδες στις βελανιδιές: μας ριζώνουν. http://smyrnia.tk/

Και ό,τι κάνει η φωτιά στις ζωγραφιές της πορσελάνης: τις κάνει διαρκείς.

Ο πόνος, είναι μια παγκόσμια γλώσσα, που μιλάει στις ψυχές.

Όταν έχεις πονέσει, μπορείς να μιλήσεις και να σε καταλάβουν, όλοι οι άνθρωποι της γης.

Όταν το φεγγάρι γεμίσει από φως, να περιμένεις πως θα σβηστεί.

Όμως όταν χαθεί στον ουρανό και σβηστεί, ξέρεις ότι γρήγορα θα γεμίσει.

Έτσι είναι και η θλίψη, δεν διαρκεί αιώνια.

Μη ταράζεσαι, αν σε χτυπούν οι συμφορές και οι πόνοι. http://smyrnia.tk/

Ό,τι κι αν μας συμβαίνει, δεν πρέπει να φοβόμαστε, διότι οι άνθρωποι από τις θλίψεις, γρήγορα γερνάνε.

Ποτέ να μη λες:

«Γιατί να περνάω τόσες θλίψεις στην ζωή μου».

Την ώρα του προβλήματος και της κρίσεως, μην ανοίξεις το στόμα σου.

Όλα θα πάνε καλά να λες μέσα σου, διότι κάθε εμπόδιο είναι για καλό.

Πάντα προς τα μπρος να πηγαίνεις, έστω και με …βήμα χελώνας.

Σας ευχόμαστε, ολόψυχα, η ευτυχία να σας χτυπάει καθημερινά και μόνιμα την πόρτα

http://smyrnia.tk/

Θεός ο Μάνεσης!

Δεν παίζεται ο Νίκος Μάνεσης! Είχε καλεσμένη την κα. Παπακώστα της ΝΔ και δεν τον άφηνε τον άνθρωπο να μιλήσει και να κάνει την εκπομπή του. Του έσπασε τα νεύρα στο τέλος η κα Παπακώστα με αυτά που έλεγε και της λέει 'θέλετε να αλλάξουμε θέση; να κατέβω εγώ στην Β' Αθηνών και να γίνετε εσείς δημοσιογράφος;' Θεός!!!! Κατέβα στις εκλογές Νίκο και θα τους σβήσεις όλους αυτούς τους ψηφολάγνους.

Νέα δημοσκόπηση, μπροστά το ΠΑΣΟΚ...

Σταθερά μπροστά με 3,4% είναι το ΠΑΣΟΚ και στην νέα δημοσκόπηση της RASS. Η διαφορά βέβαια είναι στατιστικά μικρή για να το φέρει πρώτο κόμμα στις εκλογές.

bbcchinese.com | 新闻主页