Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Όταν το χέρι του θεού αγγίζει τον άνθρωπο

Η όπερα της Πράγας

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Είμαι ένοχος

mirikastiko.blogspot.com

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Η αριστερόστροφη υποκρισία της δεξιάς τσέπης



Από το panic-gr.blogspot.com


Στην εικόνα αριστερά βλέπουμε την μακέτα του γηπέδου που θέλει να χτίσει ο Παναθηναϊκός στον Βοτανικό. Αυτή που ακολουθεί είναι η τελευταία ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που ευθύνεται και για την κίνηση των 130 ανθρώπων που μπλόκαραν το έργο: «Έστω και καθυστερημένα, επισήμως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αντιλαμβάνεται ότι οι πολίτες που διεκδικούν πράσινο και όχι εμπορικό κέντρο στον Ελαιώνα, δεν είναι εχθροί του νέου γηπέδου της ομάδας. Ελπίζουμε σύντομα να αναγνωρίσουν και επισήμως τον πραγματικό εχθρό και τον υπεύθυνο των μέχρι τώρα καθυστερήσεων. Τον μεγαλοεργολάβο κ. Βωβό, που με την κάλυψη του Δημάρχου της Πόλης, κρατά σε ομηρία τη διπλή ανάπλαση. Σε κάθε περίπτωση, η δική μας υπομονή στην υπόθεση αυτή παραμένει ανεξάντλητη. Στο βαθμό που η ΠΑΕ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο άμεσης έναρξης των εργασιών για το γήπεδο, αποσυνδεδεμένο από το εμπορικό κέντρο του κ. Βωβού, εμείς είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε θετικά και δημιουργικά σε αυτή την κατεύθυνση».


Κρατήστε ειδικά την ατάκα "οι πολίτες που διεκδικούν πράσινο και όχι εμπορικό κέντρο στον Ελαιώνα" και ρίξτε μια ματιά στο πως είναι σήμερα η περιοχή:





























Εμείς να προσθέσουμε:
α) έτσι θέλει την πόλη ο ΣΥΡΙΖΑ; Αυτό εννοεί πράσινο;
β) το οικόπεδο ανήκει στον κ. Βωβό και το έχει παραχωρήσει στον ΠΑΟ για να γίνει το γήπεδο με αντάλλαγμα την εμπορική χρήση, κάτι που είναι πολύ λογικό
γ) ο νόμος προβλέπει και επιβάλει και εμπορική χρήση, δηλαδή δημιουργία εμπορικού κέντρου σύμφωνα με όλες τις περιβαντολλογικές διατάξεις
δ) κοιτάξτε τις φωτογραφίες και φανταστείτε πόσο θα αναβαθμιστεί η περιοχή, πόσοι άνθρωποι θα βρούνε δουλειά και πόσο σημαντικό είναι αυτό, ειδικά εν μέσω οικονομικής κρίσης
δ) κάθε μεγάλο έργο είναι ένεση για την οικονομία, γιατί εκτός από τους εργάτες και τους μηχανικούς και τους άμεσα εμπλεκόμενους επαγγελματίες και εταιρίες με την κατασκευή, από τα έργα 'τρέφονται' πάνω από 50 διαφορετικά επαγγέλματα, ακόμα και επαγγέλματα που μπορεί να μην έχετε σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να έχουν σχέση. Γι αυτό και όλα τα κράτη παγκοσμίως, όταν θέλουν να ρίξουν χρήμα στην αγορά κάνουν πολλά, και μικρά και μεγάλα, δημόσια έργα.

Γι αυτό δεν πάμε μπροστά...

Όποτε πάει να γίνει ένα σωστό έργο σε αυτή την χώρα, βγαίνουν όλοι οι 'ευαίσθητοι πολίτες' και διαμαρτύρονται, χωρίς να ξέρουν και οι ίδιοι για πιο λόγο ακριβώς διαμαρτύρονται. Από πίσω τρέχουν όλα τα κομματόσκυλα που τους υποκινούν και οι γνωστοί ευκατάστατοι τεμπελοέλληνες ψευδοδιανοούμενοι που δεν έχουν τι άλλο να κάνουν για να σκοτώσουν την ώρα τους, από το να δημιουργούν προβλήματα στους άλλους και στην χώρα μας. Δυστυχώς τα Ανατολίτικα κατάλοιπα, υπάρχουν ακόμα στο αίμα πολλών Ελλήνων. Παίρνω για παράδειγμα το έργο στην Πατησίων αυτή την φορά, αν και είναι ένα από τα δεκάδες χρήσιμα, πολύτιμα και πράσινα έργα που μπλοκάρουν αυτοί οι 'συμπολίτες' μας . π.χ. Βοτανικός και γήπεδο ΠΑΟ. Εννοείτε ότι πρέπει να γίνει το parking στην Πατησίων. Η μελέτη προβλέπει να είναι σκεπαστό με πλατεία γεμάτη πράσινο. Περισσότερο πράσινο από ότι έχει σήμερα. Επίσης θα δώσει λύση στο πρόβλημα του parking και θα βελτιώσει τις υπάρχουσες υποδομές, (π.χ. άρδευση-πότισμα για το πράσινο, αποχέτευση ομβρίων, φωτισμός), αλλά θα βελτιώσει και το κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας σοβαρός λόγος να διαμαρτύρεται κάποιος και ειδικά για την κοπή των δένδρων, την στιγμή που προβλέπεται βελτίωση και αύξηση του πρασίνου και της συντήρησής του καθώς και parking για όλους. Στο μόνο που συμφωνούμε με κάποιους πολίτες είναι ότι θα έπρεπε να είχαν καλύτερη ενημέρωση. Εκτός αν είχαν ενημέρωση και την αγνόησαν, ως συνήθως γίνεται σε αυτή την χώρα. Για παράδειγμα ποιος διαβάζει εφημερίδες για να ενημερωθεί; ας είναι καλά τα DVD.

Η υποκρισία, η ασχετοσύνη και η τριτοκοσμική, Ανατολίτικη, αντίληψη του Έλληνα φαίνεται συνεχώς στο μεγαλείο της. Παράλληλα η ανοργανωσιά του κράτους και η εκμετάλλευση των πολιτών από τα κόμματα, έχει φτάσει στο ζενίθ σε αυτή την χώρα. Ας ζήσουμε λοιπόν στην τριτοκοσμική χώρα που μας αξίζει και ας θαυμάζουμε από μακρυά τα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη και τις ΗΠΑ, που έχουν κάνει αντίστοιχα έργα εδώ και 100 χρόνια στις πόλεις τους, με το χειροκρότημα των πολιτών όταν κόβανε τα δένδρα για την εκτέλεση των εργασιών και σήμερα οι πόλεις τους είναι πιο πράσινες και πιο ανθρώπινες από τις δικές μας.

Για το parking στην Πατησίων από αναγνώστη

Τρομερό λάθος της δημοτικής αρχής που προχώρησε στην κατασκευή του πάρκιν στην Πατησίων χωρίς να έχει ενημερώσει τον κόσμο πρώτα και λέω τρομερό λάθος γιατί αυτά που βλέπουμε σήμερα μπορούσαν να είχαν προβλεφθεί.


τι εννοώ; Θα χρησιμοποιήσω την φωτογραφία που διακινούν οι ευαίσθητοι πολίτες της περιοχής για να σας εξηγήσω. Όσοι μένουν στην περιοχή γνωρίζουν πως το θέμα τους παρκαρίσματος όπως και το θέμα του πρασίνου είναι πρώτης προτεραιότητας, ο δήμος θα πρέπει να βρει λύση και στα δύο ώστε να καλυφθούν έστω και στο ελάχιστο οι ανάγκες των κατοίκων. Αλλά όταν λέω των κατοίκων, εννοώ ΟΛΩΝ των κατοίκων γιατί όπως θα δείτε και στην φωτογραφία o χώρος της πλατείας ναι μεν είναι μια όαση πρασίνου στην περιοχή αλλά είναι και ένα πρώτης τάξεως πάρκιν για καμιά τριανταριά οικογένειες και για το κτίριο της σαηεντολογίας που βρίσκεται δίπλα. Γι αυτό και οι συγκεκριμένοι κάτοικοι δεν αναγνωρίζουν και τα δύο προβλήματα, γιατί το ένα το έχουν λυμένο και μάλιστα δωρεάν.

Όταν θα καταλάβουν πως δικαιώματα δεν έχουν μόνο αυτοί τότε ίσως βρεθούν λύσεις και δεν θα φτάνουμε σε σκηνές όπως αυτές που αντικρίσαμε σήμερα που δεν τιμούν κανένα. Φυσικά στην βελτίωση γενικά της ζωής και στην λύση απλών θεμάτων θα βοηθούσε και η μη χρήση των κοινωνικών θεμάτων από κόμματα και φορείς για μικροπολιτικούς σκοπούς. Γιατί δεν χρειάζεται και πολύ φαντασία για να καταλάβει κάποιος πως σε αυτούς τους ευαίσθητους πολίτες μπορεί να συναντήσουμε και πολίτες που τους συναντήσαμε να είναι ....κάτοικοι, στον Βοτανικό έχοντες ανησυχίες για κορμοράνους αλλά και στο Κολωνάκι να φτιάχνουν γλυκό νεραντζάκι από τα δέντρα της Κανάρη.
Η φωτογραφία που σας επισυνάπτω δεν είναι δική μου, είναι φωτογραφία που χρησιμοποιούν οι ευαίσθητοι κάτοικοι και την έχουν αναρτήσει στο indy το ξαδερφάκι του indymedia και φαίνεται ξεκάθαρα για ποιο λόγο ξεσηκώθηκαν κάποιοι, και αν το αρνηθούν τότε ας μας απαντήσουν, πότε διαμαρτυρήθηκαν για την χρήση της πλατείας από 20 και πλέον αυτοκίνητα;
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΓΑ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΕΚΕΙ Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΑΡΤΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΤΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝΕ....ΤΟΥΣ ΡΩΤΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΡΟΠΟ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ

laikoyra.blogspot.com

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Το δωμάτιο της απαγωγής όπως το φαντάστηκαν τα κανάλια

Από την εφημερίδα Πρώτο Θέμα
κάντε κλικ στην εικόνα

Τι είναι το carpooling;

Το carpooling.gr είναι μια ανεξάρτητη πύλη που συνδέει τους ταξιδιώτες που κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, φέρνει σε επαφή ανθρώπους που σχεδιάζουν να κάνουν το ίδιο ταξίδι και θέλουν να μοιραστούν τα έξοδά του.

διαβάστε περισσότερα στο mirikastiko.blogspot.com

Ελληνοφρένεια...

Τα τρακτέρ στους δρόμους!

Σαρώνουν στην τηλεθέαση

Πολύ υψηλή τηλεθέαση έχουν σταθερά τα κεντρικά αλλά και τα μεσημεριανά δελτία ειδήσεων του MEGA, κάτι που δείχνει το πόσο περισσότερο τα εμπιστεύεται ο κόσμος για την ενημέρωσή του. Μεγάλη επιτυχία και σίγουρη όταν στο επιτελείο του σταθμού βρίσκεται ένας από τους καλύτερους Έλληνες δημοσιογράφους όπως ο Γιάννης Πρετεντέρης αλλά και η Όλγα Τρέμη.
Πολύ μεγάλη τηλεθέαση σταθερά κάθε Σαββατοκύριακο, έχει και ο Νίκος Μάνεσης με την πρωινή εκπομπή του στον ALPHA. Δεν είναι καθόλου τυχαίο βέβαια, αφού κυριολεκτικά παίζει χωρίς αντίπαλο, αν τον συγκρίνει κάποιος με τους άλλους δημοσιογράφους που κάνουν την ίδια ώρα εκπομπή στα άλλα κανάλια.

Αθέμιτος ανταγωνισμός


Ειδική ζώνη για την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων...


Η ανεργία δια-δικτυώνεται

Ένα νέο blog, το οποίο διαχειρίζονται άνεργοι δημοσιογράφοι, κυκλοφορεί στον...αέρα του διαδικτύου, προβάλλοντας θέματα που αφορούν στον κλάδο, την ανεργία, τα ασφαλιστικά ταμεία, την εργοδοσία και τα υπόλοιπα προβλήματα των δημοσιογράφων. www.anergoidimosiografoi.blogspot.com/ η διεύθυνσή του.

Κριτική, χιούμορ και πληροφορίες από τα ΜΜΕ σε όλα τα επίπεδα της εργασίας.
πηγή: REAL NEWS/Real Life

Blog με συλλογές


Blog για τον Στέλιο Καζαντζίδη


Blog για τον μεγάλο Στέλιο Καζαντζίδη

ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ!...

Σαν ...βροχή πέφτουν τα εκατομμύρια για τους πυρόπληκτους της Ηλείας, στα λόγια όμως , αφού στην πραγματικότητα όπως αναφέρει στην επιστολή του ο σύλλογος Πυρόπληκτων Αγίας Άννας Ηλείας, τους κοροϊδεύουν αφού για ένα ανεξήγητο λόγο οι χρηματοδοτήσεις έχουν σταματήσει για τα κατεστραμμένα από τις πυρκαγιές σπίτια και ας έχουν περάσει 16 μήνες...Διαβάστε την επιστολή του Συλλόγου Πυρόπληκτων Αγίας Άννας Νομού Ηλείας προς τον Πρόεδρο του Ειδικού Ταμείου Αλληλεγγύης..............

Συντάξεις στους μετανάστες από το ΙΚΑ

Ο αριθμός των αιτήσεων για συνταξιοδότηση Βουλγάρων εργαζομένων τριπλασιάστηκε απότομα τους τελευταίους μήνες προκαλώντας την εύλογη απορία της αρμόδιας διεύθυνσης του ΙΚΑ. Το μυστήριο βέβαια λύθηκε όταν οι υπάλληλοι ανέτρεξαν στους κοινοτικούς κανονισμούς απονομής συντάξεων. Οι Βούλγαροι και οι Ρουμάνοι, ως ισότιμα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης διέλευσης από την 1η Ιανουαρίου 2009 και απολαμβάνουν τα ίδια εργασιακά και συνταξιοδοτικά προνόμια με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες. Έτσι, ακόμα και με λίγους μήνες ασφάλισης στην Ελλάδα, ένας Βούλγαρος, ένας Ρουμάνος ή ένας Πολωνός που έχει ήδη δουλέψει 14-15 χρόνια στην πατρίδα του, μπορεί (στα 65 ο άντρας, στα 60 η γυναίκα) να πάρει την κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ, ύψους 486 ευρώ, όπως επίσης να κάνει αίτηση για χορήγηση του ΕΚΑΣ, ύψους 230 ευρώ. Το ποσό θεωρείται αστρονομικό για την Βουλγαρία, η οποία καταβάλει συντάξεις-ψίχουλα, της τάξεως των 40 έως 130 ευρώ.

πηγή: Πρώτο Θέμα

Κυριακάτικα Πρωτοσέλιδα


Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Μπροστά το ΠΑΣΟΚ με 2,3% σε νέα δημοσκόπηση


Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Πετρούλα η 'Top weather girl' του μήνα


'Top weather girl' του μήνα αναδεικνύεται η εκπληκτική Πετρούλα!

Νέα δημοσκόπηση, μπροστά το ΠΑΣΟΚ

Μπροστά το ΠΑΣΟΚ με 4,5% στην νέα δημοσκόπηση της Metron analysis.

Οι αγρότες στους δρόμους

Top of Trash TV 2008


Top of Trash TV 2008
με την κα. Μανωλίδου,
'Η στιγμή της Αλήθειας'

Αμερικάνοι επιστήμονες κάνουν πειράματα στα παιδιά τους

Η κατάσταση της επιστημονικής έρευνας στις ΗΠΑ έχει να επιδείξει, τα τελευταία χρόνια, ορισμένες "γκρίζες" όψεις, που ελπίζεται ότι θα περιορισθούν με το νέο καθεστώς. Στην ταινία επιστημονικής φαντασίας "Χαλκ" ένας επιστήμονας πειραματίζεται με το ίδιο του το παιδί, οδηγώντας τελικά σε μία γενετική μετάλλαξή του. Στην πραγματική ζωή, φαίνεται πως ορισμένοι επιστήμονες μπαίνουν σε ανάλογο πειρασμό, αν και σε πιο αθώα πειράματα, τουλάχιστον από όσο μπορεί να ξέρει κανείς...
Η έλλειψη εθελοντών για συμμετοχή σε επιστημονικές έρευνες έχει αναγκάσει ορισμένους ερευνητές στις ΗΠΑ να χρησιμοποιούν τα παιδιά τους στα πειράματα και τις μελέτες τους, ενώ μερικοί το κάνουν απλώς γιατί το επιλέγουν. Η εξελικτική ψυχολόγος Ντέμπορα Λαϊνμπάργκερ παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε όχι ένα, αλλά και τα τέσσερα παιδιά της σε πειράματα σχετικά με το πώς τα μέσα ενημέρωσης επιδρούν στα παιδιά, σύμφωνα με τους New York Times."Xρειάζονται εθελοντές και συχνά είναι δύσκολο να τους βρεις", δήλωσε η ερευνήτρια του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Μ.Ι.Τ. Παγουάν Σίνχα και Ντεμπ Ρόι, επίσης χρησιμοποίησαν τα παιδιά τους. Ο Σίνχα, καθηγητής νευροεπιστήμης, προσάρμοσε μία κάμερα στο κεφάλι του νεογέννητου παιδιού του Δαρείου, προκειμένου να "πιάσει" την οπτική γωνία ενός νηπίου, για ένα πείραμά του. Ο Σίνχα, ήδη πριν τη γέννηση του παιδιού, είχε εκπλήξει τους πάντες, και την γυναίκα του, όταν τους ανακοίνωσε ότι περιμένει με ανυπομονησία τη γέννηση "για να μελετήσει το παιδί και να κάνει πειράματα πάνω του".Ο Ρόι, σαν άλλος "Μεγάλος Αδελφός", τοποθέτησε 11 βιντεοκάμερες και 14 μικρόφωνα σε όλο του το σπίτι για να παρακολουθεί επί τρία χρόνια, για ερευνητικούς λόγους, σχετικά με μία έρευνά του για την ανάπτυξη της γλώσσας, τις καθημερινές δραστηριότητες του γιου τουΆρθουρ Τόγκα, καθηγητής νευρολογίας στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, μελετά με μαγνητοεγκεφαλογράφους τις εγκεφαλικές δραστηριότητες στα τρία του παιδιάΣτέφεν Καμαράτα, της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Βάντερμπιλτ, έχει μπλέξει και τα επτά παιδιά του σε μελέτες για μαθησιακά προβλήματα.

Κι άλλοι επιστήμονες κατά το παρελθόν είχαν χρησιμοποιήσει τα παιδιά τους, όπως ο διάσημος Ζαν Πιαζέ, ο θεωρητικός της ανάπτυξης του παιδιού ή ο Τζόνας Σαλκ που έκανε πρώτα στα παιδιά του το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας. Οι επιστήμονες αυτοί σήμερα υπεραμύνονται των επιλογών τους αυτών, λέγοντας ότι τα παιδιά τους είναι ό,τι πρέπει για μία έρευνα σε βάθος και μάλιστα, σε μία εποχή που σπανίζουν τα ερευνητικά κονδύλια.
Η πρακτική αυτή εγείρει κυρίως τρία ερωτήματα:
-την επίπτωση της έρευνας στα παιδιά,
-την επίδραση στη σχέση γονέων-παιδιών
-την αντικειμενικότητα του ερευνητή και των στοιχείων του
και εμείς θα προσθέσουμε
-κατά πόσο είναι ηθικό κάτι τέτοιο
πηγή: news.ert.gr

Το Βατικανό και ο Πάπας στο διαδίκτυο

Μέσω Διαδικτύου και ειδικότερα, μέσω YouΤube, μεταδίδεται από το μεσημέρι της Παρασκευής ο λόγος του Πάπα Βενέδικτου του ΙΣτ'. Το δικό του κανάλι απέκτησε το Βατικανό στη δημοφιλή διαδικτυακή βιντεοθήκη.
Βίντεο και ηχητικά ντοκουμέντα από λόγους του ποντίφικα, καθώς και νέα από την Αγία Έδρα θα βρίσκονται στο ειδικό κανάλι του YouTube, σύμφωνα με το Βατικανό.

H πρωτοβουλία ήταν της υπηρεσίας μέσων ενημέρωσης της Αγίας Έδρας, που κατέστησε δυνατή την πρόσβαση σε ομιλίες του Πάπα, μέσω της ιστοσελίδας www.youtube.com/vaticanit
«Σήμερα γράφεται μια νέα σελίδα ιστορίας της Αγίας Έδρας», ανέφερε το ραδιόφωνο του Βατικανού, Radio Vaticana.

πηγή: tovima.gr

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Domino Theory

Από το ένθετο περιοδικό Big Fish, της εφημερίδας Πρώτο Θέμα. Κάντε κλικ στην εικόνα.

Δημόσιοι υπάλληλοι, πολλοί ή λίγοι;

Πολλές φορές ακούμε στα ΜΜΕ οτι η Ελλάδα έχει πολλούς δημόσιους υπαλλήλους σε σχέση με τον πληθυσμό της και σε σύγκριση με τα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία κ.α. Από μια πρώτη ματιά στα νούμερα όντως φαίνεται ότι αυτό είναι μια πραγματικότητα. Όμως η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Η Ελλάδα λόγω του τρόπου που είναι μοιρασμένος ο πληθυσμός της και λόγω της γεωγραφικής της ιδιομορφίας, είναι φυσικό να χρειάζεται περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες αναλογικά με τον πληθυσμό της, σε σχέση με τα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη. Ο μικρός πληθυσμός της χώρας μας είναι διαιρεμένος σε πάρα πολλές μικρές κοινότητες και χωριά και σε πάρα πολλούς δήμους και μικρές πόλεις. Προσθέστε και τα πάρα πολλά νησιά, τα οποία χρειάζονται τις δικές τους τοπικές δημόσιες υπηρεσίες, αστυνομία, πυροσβεστική, πολεοδομία, ιατρικά κέντρα, λιμενικό, στρατός κ.α. Ενώ λοιπόν είμαστε μόλις 10εκ. κάτοικοι σε αυτή την χώρα, επειδή είμαστε διασκορπισμένοι παντού, έχουμε την ανάγκη για πάρα πολλές δημόσιες υπηρεσίες σε πολλά διαφορετικά μέρη. Όλες αυτές οι υπηρεσίες, ακόμα και η πιο μικρή, για να λειτουργήσουν σωστά χρειάζονται ένα ελάχιστο αριθμό από δημόσιους υπαλλήλους. Οπότε είναι λογικό να έχουμε κατασπατάληση των υπαλλήλων και μάλιστα, υπάρχουν και ελλείψεις προσωπικού σε πολλές από αυτές τις υπηρεσίες! Σε όλα αυτά προσθέστε την έλλειψη μηχανοργάνωσης, την σχεδόν μηδενική απλοποίηση των υπηρεσιών με την χρήση του διαδικτύου, την κακή διαχείριση προσωπικού και την πολύπλοκη Ελληνική νομοθεσία και θα καταλάβετε γιατί ενώ έχουμε πολλούς δημόσιους υπαλλήλους, δεν επαρκούν για τις θέσεις και υπάρχει και πολύ γραφειοκρατία.

Σκεφτείτε για παράδειγμα ότι μόνο το Λονδίνο έχει περισσότερους κατοίκους από όλη την Ελλάδα. Επειδή όμως είναι όλοι συγκεντρωμένοι σε ένα σημείο, είναι πολύ πιο εύκολο να τους διοικήσεις και να τους οργανώσεις και να τους παρέχεις όλες τις δημόσιες υπηρεσίες με πολύ λιγότερους δημόσιους υπαλλήλους. Προσθέστε και την έλλειψη γραφειοκρατίας λόγω της ολικής χρήσης του διαδικτύου, την μηχανοργάνωση σε όλα τα επίπεδα και την ευελιξία στην νομοθεσία και θα καταλάβετε γιατί τα Ευρωπαϊκά κράτη χρειάζονται λιγότερους δημόσιους υπαλλήλους, παρόλο που είναι πολύ μεγαλύτερα σε πληθυσμό από την χώρα μας.

Blog για την τηλεόραση και την ραδιοφωνία



Ξαναορκίστηκε για δεύτερη φορά ο Ομπάμα

Για δεύτερη φορά ορκίστηκε χθες Τετάρτη ο νέος πρόεδρος της Αμερικής Μπάρακ Ομπάμα και αυτό γιατί κατά την ορκωμοσία της Τρίτης έγινε λάθος σε μια από τις λέξεις του όρκου , η νέα ορκωμοσία...έγινε στο Λευκό Οίκο , αν και επισημάνθηκε ότι το θέμα ήταν καθαρά τυπικό και δεν υπήρχε πρόβλημα , αλλά έγινε από υπερβολική τυπικότητα του νέου προέδρου.

πηγή: http://kosmosnews.blogspot.com/

Ένα αθλητικό blog


Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Και στον κινηματογράφο

Ταινία σκοπεύει να κάνει ο Τομ Κρούζ το ατύχημα με το αεροπλάνο της US Airways , που συγκλόνισε τον κόσμο. Την ιστορία του ήρωα πιλότου C.B. Sullenberger, που κατάφερε να προσθαλασσώσει το αεροπλάνο στον ποταμό Χάντσον, που χωρίζει το Μανχάταν από το Ν.Τζέρσεϊ θα δούμε σύντομα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ο πιλότος-ήρωας κατάφερε να προσθαλασσώσει το αεροπλάνο χωρίς μηχανές, αφού ένα σμήνος πουλιών είχε πέσει και καταστρέψει τις μηχανές λίγο μετά την απογείωσή του, σώζοντας έτσι τους 155 επιβάτες και πλήρωμα.

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Αλλαγή σελίδας στην ιστορία των ΗΠΑ

Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Ζωγραφική και χαλάρωση

'Η χαρά της ζωγραφικής' στην ΕΤ3 με τον Bob Ross, είναι τελικά η καλύτερη τηλεοπτική εκπομπή της μεσημεριανής ζώνης. Σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα, ειδικά αν θέλετε να ηρεμήσετε και να ξεφύγετε λίγο από την καθημερινότητα.

Σαν το παλιό καλό κρασί

Ο Κώστας Χαρδαβέλας, ο ρεπόρτερ δημοσιογράφος της παλιάς σχολής, δίνει μαθήματα δημοσιογραφίας μέσα από τις εκπομπές του στον ALTER, τα βράδια της Τρίτης και του Σαββάτου. Από τους παλιότερους και καλύτερους στον χώρο, που δείχνει ότι όσα χρόνια περνάνε τόσο καλύτερος γίνεται, σαν το παλιό καλό κρασί.

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

'εργαλείο της ήττας' αποκαλεί ο Λεωνίδας Κύρκος την μολότοφ

Συνέντευξη του ιστορικού ηγέτη της Αριστεράς Λεωνίδα Κύρκου φιλοξενεί αυτή την Κυριακή η εφημερίδα REAL NEWS. Πολύ ενδιαφέρον έχει η άποψη του, ότι η εικόνα του ΣΥΝ έχει αλλοιωθεί και ότι ο ΣΥΝ έχει κάνει λάθη που γυρνούν το κόμμα χρόνια πίσω και αλλοιώνουν τη δημοκρατική του εικόνα. Μιλάει για ''τρελούς από φανατισμό που πλήττουν τη Δημοκρατία και την Αριστερά''. Εκπληκτική είναι η γνώμη του σχετικά με την βία. Συγκεκριμένα στην ερώτηση 'ποια είναι η γνώμη σας για την βία;' ο Λεωνίδας Κύρκος απαντά στον Β. Σκουρή.
'Ο Αλέξης και ο Διαμαντής, τα δύο σύμβολα των ημερών, είναι δικά μας παιδιά. Να φράξουμε τον δρόμο του αίματος.

Κατάρα σε όποιον ενεργήσει διαφορετικά! Πολλοί-και ιδίως οι νέοι-φλογίζονται από την ιδέα της επανάστασης. Δεν ξέρουν τι είναι, ούτε τι προϋποθέτει. Νομίζουν ότι είναι μια βόμβα μολότοφ που καίει το κατεστημένο. Ή μια πέτρα στη βιτρίνα ενός πολυκαταστήματος. Αυτά είναι τα εργαλεία της ήττας. Της ήττας μας.'


Κυριακάτικα Πρωτοσέλιδα


Εκλογολαγνία...

Όλοι ασχολούντε με το πότε θα γίνουν εκλογές. Οι δημοσκοπήσεις πέφτουν βροχή λες και μας ενδιαφέρουν τόσο πολύ. Οι δημοσιογράφοι ρίχνουν στο τραπέζι ημερομηνίες εντός του 2009 πριν τις ευροεκλογές. Μετά οι ευροεκλογές και μετά πάλι εκλογές αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία στις πρώτες. Μετά έχουμε και τις δημοτικές εκλογές. Εκλογολαγνία δηλαδή. Θέλουν εκλογές κάθε μήνα οι δημοσιογράφοι. Βέβαια ξεχνάνε ότι μόλις πρίν ενάμιση χρόνο έγιναν εκλογές και πριν είχαμε κυβέρνηση τριετίας. Δηλαδή σε πέντε χρόνια θέλουνε τρεις φορές εκλογές και αν δεν βγεί αυτοδυναμία πάμε για τέσσερις. Βάλτε και τις ευροεκλογές και τις δημοτικές και κλείσαμε. Είναι σοβαροί; Είναι δυνατόν να πάμε μπροστά αν κάνουμε συνέχεια εκλογές; Τα ΜΜΕ βέβαια θέλουν να έχουν ειδήσεις και καυτή επικαιρότητα και οι εκλογές είναι ότι καλύτερο για τα ταμεία τους.

Θα τους απογοητεύσουμε όμως. Σύμφωνα με πολύ έγκυρες πληροφορίες και σύμφωνα με την απλή λογική κάθε κοινού νου, δεν υπάρχει περίπτωση ο Κ. Καραμανλής να πάει σε πρόωρες εκλογές. Δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος ή κάποιο εθνικό θέμα. Οι δημοσκοπήσεις δεν παίζουν κανένα ρόλο σε αυτό. Οι εκλογές θα γίνουν κανονικά στην τετραετία ή αν υπάρξει θέμα από το ΠΑΣΟΚ με την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνουν το 2010.

Ορκωμοσία - υπερπαραγωγή

Την ερχόμενη Τρίτη το βράδυ θα γίνει η ιστορική τελετή για την ορκωμοσία του Μπαράκ Ομπάμα στην Ουάσιγκτον. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει glam πάρτι με 4 εκ. προσκεκλημένους και με κόστος που θα αγγίξει τα 75 εκ. δολάρια! Πραγματικά μυθικές διαστάσεις έχει πάρει η τελετή. Ανάμεσα στους καλεσμένους είναι και πολλοί ισχυροί Έλληνες ομογενείς και λίγοι τυχεροί που θα ταξιδέψουν από την Ελλάδα. Ανάμεσα σε αυτούς θα είναι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά.

bbcchinese.com | 新闻主页