Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Λαός και όχλος

Κάποιοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι προερχόμαστε από κάτι 'θεϊκό', ότι είμαστε αποτέλεσμα ενός 'ευφυούς σχεδιασμού', ενός 'θεού'. Κάποιοι άλλοι πιστεύουν ακόμα στην θεωρία του Νεάντερταλ, δηλαδή ότι προερχόμαστε από τους πιθήκους. Μήπως τελικά ισχύουν και τα δυο; Αν πάτε σε ένα γήπεδο την Κυριακή θα δείτε και 'πιθήκους' και 'ανθρώπους'. Το θέμα είναι ότι στην κοινωνία υπάρχουν και πολίτες και αλήτες. Έχουμε χωριστεί σε λαό και όχλο τελικά. Ελπίζουμε και περιμένουμε από το 'κράτος' να προστατεύσει τον λαό και να τιμωρήσει τον 'όχλο'. Αυτό είναι μια βασική αρχή της Δημοκρατίας. Οι εγκληματίες που καίνε και σπάνε πρέπει να πάνε στην φυλακή. Μαζί τους όμως πρέπει να πάνε και όλοι αυτοί που κλέβουν τον λαό και ξεσηκώνουν αυτό τον όχλο τόσα χρόνια.

Λόγια Λογικά ...

Τελικά τα αυτονόητα και τα πιο σωστά τα ακούς από ανθρώπους που έχει 'πετάξει' έξω το σύστημα των ΜΜΕ. Όλοι σχεδόν οι 'μεγαλοδημοσιογράφοι' τον έχουν 'βγάλει' έξω από το 'σύστημα', αλλά είναι τελικά από τους λίγους πολιτικούς που μιλούν λογικά και έχουν λύσεις. Ο Βασίλης Λεβέντης είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. Κρίμα που δεν είναι στην Βουλή να τους τα 'χώσει' και να πει τις αλήθειες που λέει από το EXTRA3. Μπροστά σε κάποιους 'άχρηστους' και ανίκανους βουλευτές μοιάζει με Αϊνστάιν.
Ερώτηση του κ. Λεβέντη: 'Ποια είναι η μεγαλύτερη 'βία'; το σπάσιμο μιας βιτρίνας ή το κλέψιμο του Ελληνικού λαού με το Χρηματιστήριο και τα μαύρα χρήματα της Siemens προς τα κόμματα;' Αν συνεχίσει το Ελληνικό κράτος να ευνοεί τους πλούσιους και οι υπόλοιποι να ζούνε με επτακόσια ευρώ τότε δεν θα υπάρξει Ελλάδα στο τέλος'. Συμφωνούμε απόλυτα.

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008

Καλά Χριστούγεννα!

















Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008

Να σωθεί η ανθρωπότητα από την ομοφυλοφιλική συμπεριφορά

Ο ΠΑΠΑΣ Βενέδικτος δήλωσε ότι το να σωθεί η ανθρωπότητα από την ομοφυλοφιλική συμπεριφορά είναι περίπου τόσο σημαντικό όσο το να σωθούν τα τροπικά δάση από τον αφανισμό. «Η εκκλησία θα πρέπει να προστατέψει τον άνθρωπο από το να καταστρέψει τον εαυτό του. Χρειάζεται ένα είδος οικολογίας του ανθρώπου», είπε ο ποντίφικας στην εορταστική ομιλία του προς τους επισκόπους. «Τα τροπικά δάση αξίζουν την προστασία μας, αλλά το ίδιο πρέπει να γίνει και με τον άνθρωπο». Ο Πάπας τόνισε ότι η ανθρωπότητα χρειάζεται «να ακούσει τη γλώσσα της δημιουργίας», προκειμένου να κατανοήσει τους ρόλους του άνδρα και της γυναίκας και χαρακτήρισε τη συμπεριφορά πέραν των παραδοσιακών ετεροφυλοφιλικών σχέσεων «καταστροφή του έργου του Θεού».

Το Βατικανό αντιτίθεται στους γάμους των γκέι και τον Οκτώβριο, ένας υψηλός αξιωματούχος της Αγίας Έδρας αποκάλεσε την ομοφυλοφιλία «παρέκκλιση, ανωμαλία, πληγή».
πηγή:tanea

Μια χώρα άξια της μοίρας της, με αμφιβόλου ποιότητας Δημοκρατία

Εγκληματίες δολοφόνοι, πυροβόλησαν το πρωί μέσα από την Πανεπιστημιούπολη στο Γουδή, εναντίον κλούβας των ΜΑΤ. Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Το τρομακτικό είναι ότι τα ΜΑΤ αντί να καλέσουν επί τόπου ενισχύσεις και να εισβάλουν στον χώρο, έτσι ώστε να συλλάβουν τους δολοφόνους, έφυγαν και ακόμα η αστυνομία δεν έχει κάνει τίποτα. Ακόμα συζητάνε οι πολιτικοί, οι πανεπιστημιακοί και η αστυνομία αν θα πρέπει να αποσύρουν το άσυλο για να ερευνήσουν τον χώρο. Δηλαδή, μιλάμε για μια χώρα άξια της μοίρας της. Για πιο άσυλο μιλάνε; Αυτά δεν συμβαίνουν πουθενά στον πλανήτη. Ήδη αυτεπάγγελτα έπρεπε να είχαν μπει μέσα και να τους έπιαναν, αφού έγινε απόπειρα δολοφονίας. Ποιος νόμος είναι πάνω από την ανθρώπινη ζωή; Ήταν καθαρά τρομοκρατικό και δολοφονικό χτύπημα και πρέπει να ενεργοποιηθούν άμεσα οι αυστηρότεροι και σκληρότεροι κρατικοί μηχανισμοί και νόμοι για την πάταξη των κουκουλοφόρων και όλων αυτών των δολοφόνων και κακοποιών τρομοκρατών, αλλοδαπών και Ελλήνων.
Πραγματικά λυπάμαι για την κατάντια της χώρας μας. Η χώρα πάσχει από έλλειψη 'ηθοπαιδείας', εδώ και πολλά χρόνια και αυτά είναι τα αποτελέσματα. Όταν δεν μαθαίνεις στα μικρά παιδιά να έχουν ήθος, σεβασμό, αξίες, αρχές και πειθαρχεία, τότε δεν είναι παράξενο να γίνουν βανδαλιστές και δολοφόνοι όταν μεγαλώσουν. Όλα έχουν θυσιαστεί στο βωμό του χρήματος και η τηλεόραση διαπαιδαγωγεί μελλοντικούς 'κουκουλοφόρους' όλων των επιπέδων. Από την άλλη το σχολείο και η οικογένεια είναι ανύπαρκτη. Είναι οδυνηρό να ζει κάποιος σε αυτή την χώρα πλέον. Μια χώρα τριτοκοσμική, χρεοκοπημένη, με πόλεις που μοιάζουν με αυτές του Ιράν στην καλύτερη περίπτωση, με αμφιβόλου ποιότητας Δημοκρατία, αν υπάρχει ακόμα, με ρεκόρ διαφθοράς και με ατέλειωτο βρώμικο δημόσιο βίο. Ευχόμαστε την κρίσιμη αυτή στιγμή να βρεθούν Έλληνες πολιτικοί που να κουβαλάνε μέσα στο DNA τους το μεγαλείο του Έλληνα και να οδηγήσουν την χώρα αυτή σε ένα καλύτερο μέλλον. Δυστυχώς προς το παρόν μας κυβερνούν άνθρωποι οι οποίοι δεν είναι απλά ανίκανοι, αλλά και άκρως επικίνδυνοι, αφού εκτός του ότι έχουν μετατρέψει την χώρα οικονομικά και πολιτισμικά σε τριτοκοσμική χώρα και την έχουν βουτήξει στην διαφθορά, δεν μπορούν πλέον να προστατεύσουν ούτε ούτε την ανθρώπινη ζωή, ούτε το πολίτευμα της Δημοκρατίας,

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Περί δημοσίων έργων

Συνεχώς κάποιοι γραφειοκράτες του δημοσίου και ευκατάστατοι αργόσχολοι ιδιώτες μπλοκάρουν και καθυστερούν διάφορα σημαντικά έργα, τα οποία μάλιστα χρηματοδοτούνται και από την Ευρωπαϊκή Ένωση και με αυτό τον τρόπο χάνονται τα κονδύλια στο τέλος και ανεβαίνει το τελικό κόστος, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους και τον εγωισμό τους, αφήνοντας χιλιάδες στην ανεργία και δημιουργώντας εμπόδια στην ανάπτυξη και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου στην χώρα μας και της οικονομίας μας. Το Πεδίο του Άρεως ήταν εγκαταλειμμένο, λεηλατημένο, σκουπιδότοπος και γεμάτο άστεγους και ναρκομανής και τώρα που έχει ξεκινήσει να γίνει μια σημαντική και πράσινη ανάπλαση και αποκατάσταση των υποδομών του πάρκου, διάφοροι από αυτούς βάζουν γραφειοκρατικές και νομικές τρικλοποδιές εμποδίζοντας τις εργασίες. Τα ίδια κάνουν και κάποιοι άλλοι στο Βοτανικό και στο νέο γήπεδο του ΠΑΟ και στο νέο γήπεδο της ΑΕΛ στην Λάρισα και σε μια σειρά από άλλα σημαντικά έργα στην χώρα μας. Θέλουν να ζούνε μέσα στην βρώμα και τα σκουπίδια και τα ναρκωτικά φαίνεται. Δεν εξηγείτε αλλιώς. Προφανώς δεν θέλουν την ανάπτυξη αυτής της χώρας και παίζουν τα μικροπολιτικά τους και αλαζονικά τους παιχνίδια εις βάρος της ανάπτυξης και της προόδου του πολιτισμού μας και των πολιτών. Και όλα αυτά εν μέσω οικονομικής κρίσης. Δυστυχώς ανάμεσα σε αυτούς είναι και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που ειδικά στο Βοτανικό, με τις ενέργειές τους, έχουν μπλοκάρει μαζί με το γήπεδο του ΠΑΟ και όλα τα έργα ανάπλασης και ανάπτυξης στη ευρύτερη περιοχή, η οποία βρίσκεται σήμερα σε μια άθλια κατάσταση και είναι χειρότερη και από σκουπιδότοπος.

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Η μεγαλύτερη κοινωνική εξέγερση είναι η κάλπη


Μην περιμένετε από τους τηλεοπτικούς αστέρες να αλλάξουν το μέλλον σας. Δεν θα σας δώσει κανένας Λάκης Λαζόπουλος καλύτερο μέλλον, αλλά πιθανόν να του δώσετε εσείς καλύτερο και πιο ΄πλούσιο' μέλλον με τα χρήματά σας. Δεν είναι δυνατόν να αλλάξει ποτέ κάτι σε αυτή την χώρα μέσω των 'τηλεοπτικών εξεγέρσεων' αλλά μόνο μέσω 'δημοκρατικών εξεγέρσεων' και η μεγαλύτερη κοινωνική και δημοκρατική εξέγερση είναι η κάλπη.

Σοφά λόγια...

'Το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτικών εμπορεύονται την ψήφο μας και το μεγαλύτερο ποσοστό των παπάδων εμπορεύονται την πίστη μας' είπε ο Κώστας Βουτσάς στην πρωινή εκπομπή της Σοφίας Αλιμπέρτη στον ΑΝΤ1. Σοφά λόγια από τον μεγάλο μας ηθοποιό. Στην συνέχεια πρόσθεσε ότι 'καλά κάνουν οι νέοι και βγαίνουν στους δρόμους αφού δεν έχουν όραμα για ένα καλύτερο μέλλον και διαμαρτύρονται γι αυτό, όσο για τους κουκουλοφόρους, είπε ότι είναι 'βαλτοί' από διάφορα 'κέντρα' και εξυπηρετούν κάποια συμφέροντα'. Αναρωτήθηκε με το γνωστό του χιούμορ στο τέλος 'γιατί δεν πιάνουν ένα κουκουλοφόρο να του βγάλουν την κουκούλα να δούμε ποιος είναι, μπορεί να είναι ωραίο παιδί και να τον κάνουμε και γαμπρό!'.


Δεν έχει άδικο που αναρωτιέται ο ηθοποιός. Ποτέ δεν έχει συλληφθεί κάποιος από τον πυρήνα των κουκουλοφόρων και μετά να έχει αποκαλυφθεί η ταυτότητά του και το πρόσωπό του στην δημοσιότητα και αυτό είναι όντως πολύ περίεργο. Το πιο περίεργο όμως από όλα, είναι η αδράνεια της αστυνομίας και η ανικανότητά της να συλλάβει μαζικά όλους τους βανδαλιστές. Είναι όμως ανικανότητα ή κυβερνητική πολιτική να μην προχωρήσει η αστυνομία σε μαζικές συλλήψεις και η δικαιοσύνη σε αυστηρές καταδίκες, οι οποίες θα αποτρέψουν στο μέλλον την συνέχιση αυτών των γεγονότων; Αυτό συμβαίνει πολλά χρόνια τώρα και από το ΠΑΣΟΚ και από την ΝΔ, δημιουργώντας υπόνοιες για σχέσεις των 'αναρχικών' με την εξουσία. Κατά καιρούς έχουν συλληφθεί διάφοροι 'αναρχικοί', οι οποίοι αφήνονται στην συνέχεια ελεύθεροι ή τιμωρούνται με αστείες ποινές.
Η αστυνομία δυστυχώς, πρέπει να ασκήσει βία για συλλάβει κάποιον που κρατάει πέτρες, καδρόνια, λοστούς, μαχαίρια, μολότοφ και είναι εκτός ελέγχου. Δεν γίνεται να τον συλλάβει με άλλο τρόπο και θα πρέπει να σταματήσουν κάποιοι να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους, ειδικά κάποιοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι που ζητάνε συλλήψεις, αλλά χωρίς να ασκηθεί βία. Πως γίνετε αυτό; Θα παρακαλέσεις τον εγκληματία 'αναρχικό' που είναι εκτός ελέγχου, να αφήσει την μολότοφ και τον λοστό και να σε ακολουθήσει στην κλούβα; Μας κοροιδεύουν; Κάποιοι άλλοι λένε ότι είναι μικρά παιδιά και γι αυτό δεν κάνουν βίαιες προσαγωγές, για να αποφύγουν τυχόν ατυχήματα. Δεν είπαμε να τους πυροβολήσουν ή να τους 'σκοτώσουν' στο ξύλο, αν και στο εξωτερικό χρησιμοποιούν πλαστικές σφαίρες, αλλά να μην κάθονται και να τους κοιτάνε χωρίς να κάνουν τίποτα. Άλλωστε ο πυρήνας και το μεγαλύτερο ποσοστό των κουκουλοφόρων αποτελείται από ενήλικους και αν ακόμα υπάρχουν κάποιοι ανήλικοι ανάμεσά τους, ποια είναι η διαφορά; Αν ένας ανήλικος σου πετάξει μια πέτρα ή μια μολότοφ πάνω σου την ίδια ζημιά θα σου κάνει και το ίδιο επικίνδυνος είναι με έναν ενήλικα. Οι φυλακές ανηλίκων γιατί υπάρχουν; Ας σταματήσουν να υποκρίνονται κάποιοι δημοσιογράφοι και πολιτικοί οι οποίοι με την στάση τους υποστηρίζουν τις βίαιες και καταστροφικές πράξεις των 'αντιεξουσιαστών', οι οποίοι τρομοκρατούν και καταστρέφουν τις ζωές αθώων και φιλήσυχων συμπολιτών μας και των οικογένειών τους.

Αναρχικοί ή χούλιγκαν;

Ενδιαφέρον το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALTER με τον Σ. Ξενάκη, σχετικά με τους 'αντιεξουσιαστές'. Συγκεκριμένα ο κ. Ξενάκης επισήμανε ότι παρατηρώντας τα συνθήματα γκράφιτι που έχουν αφήσει σχεδόν παντού οι 'αναρχικοί', κατά τους βανδαλισμούς τους στην Αθήνα, συναντάμε συνέχεια την λέξη A.C.A.B. Την λέξη αυτή όμως την συναντάμε και στα συνθήματα από ομάδες χούλιγκαν του ποδοσφαίρου. Σε πάρα πολλές ιστοσελίδες των χούλιγκαν αναφέρετε η λέξη A.C.A.B. Η λέξη αυτή προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων 'All Cops Are Bastards' και χρησιμοποιείται από τους χούλιγκαν όλης της Ευρώπης.
Έχουν λοιπόν σχέση οι αναρχικοί με τους χούλιγκαν; Μήπως οι ίδιοι ανεγκέφαλοι που τα σπάνε στα γήπεδα , τα σπάνε και στα επεισόδια των αναρχικών, υποκινούμενοι από κάποιους που θέλουν να δημιουργήσουν αυτά τα γεγονότα και παρασύρουν μαζί και κάποιους αλλοδαπούς και νεαρούς που τους μιμούνται; Σίγουρα κάποιοι οργανώνουν τον πυρήνα των 'αναρχικών' και μετά στρατολογούν διάφορους επιρρεπής στην βία και εν δυνάμει εγκληματίες μαζί τους, δημιουργώντας τελικά χάος , κάτω από την αδράνεια της αστυνομίας.

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Τελος εποχής

Μήπως βρισκόμαστε κοντά σε τέλος εποχής για την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ; Καταρχήν η ΝΔ φαίνεται πλέον ότι δεν έχει την ικανότητα να κυβερνήσει αυτή την χώρα. Μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια, δεν έχει γίνει ουσιαστικά καμιά ριζική αλλαγή στο οικονομικοπολιτικό κατεστημένο που με το βρώμικο δημόσιο βίο του λεηλατεί τις τσέπες των Ελλήνων και υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής τους τα τελευταία 30 χρόνια. Από την άλλη δεν είναι ικανή να προστατεύσει πλέον την Δημοκρατία και τους πολίτες. Είναι αδυναμία, είναι σιωπηρή συμμαχία; ότι και αν είναι, λίγη σημασία έχει αφού το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Από την άλλη έχουμε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ουσιαστικά είναι το ίδιο φθαρμένο και χρεωμένο ΠΑΣΟΚ, που επί χρόνια προστάτευε και μεγάλωνε αυτό το διεφθαρμένο οικονομικοπολιτικό κατεστημένο. Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν είναι ένα βήμα πριν την εξουσία. Οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις όμως των Ελλήνων είναι πλέον τεράστιες. Περιμένουν από τον Γιώργο Παπανδρέου να κάνει θαύματα όταν βγει. Περιμένουν να διπλασιάσει τους μισθούς την επόμενη μέρα της εκλογής του. Αν δεν κάνει αυτά τα 'θαύματα' και συνεχίσει στο ίδιο ρυθμό και μοτίβο με τα προηγούμενα χρόνια και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν θα αντέξει για πολύ καιρό στην εξουσία και πιθανόν να μην προλάβει να κλείσει ούτε την τετραετία στην κυβέρνηση. Οι ανοχές των πολιτών είναι πλέον μηδενικές και όσο περνάει ο καιρός αυτό γίνετε όλο και πιο έντονο.
Και μετά το τέλος των δυο μεγάλων κομμάτων ποιον θα ψηφίσουμε; τον κανέναν; Υπάρχει άλλο κόμμα που να έχει την δυνατότητα να κυβερνήσει; δυστυχώς δεν υπάρχει. Τι μπορεί να γίνει τότε; Μια καλή λύση θα ήταν η ριζική ανανέωση, με νέα πρόσωπα και ιδέες και των δυο μεγάλων κομμάτων, κάτι όμως που μοιάζει να είναι αδύνατο προς το παρόν, αφού δεν υπάρχει η βούληση και το θάρρος από τους αρχηγούς τους για κάτι τέτοιο. Μια άλλη σκέψη που υπάρχει, είναι η συνεργασία των κομμάτων και η συγκυβέρνηση ή η τοποθέτηση υπερκομματικών υπουργών σε κρίσιμα υπουργεία.

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

Αποκαλυπτικό δελτίο

Για σενάρια περί συνεργασίας των δυο μεγάλων κομμάτων ακούσαμε στο Αποκαλυπτικό δελτίο με τον Γιάννη Παπαγιάννη, στο ΕXTRA3. Υπάρχουν σκέψεις για υπερκομματικούς υπουργούς σε κρίσιμα υπουργεία, όπως το υπουργείο οικονομίας, λόγω της οικονομικής κρίσης η οποία μπορεί να πάρει μεγάλες διαστάσεις στους επόμενους μήνες. Είναι θετικό να υπάρξει συναίνεση και κοινή πολιτική, τουλάχιστον από τα δυο μεγάλα κόμματα, στους κρίσιμους τομείς όπως είναι αυτός της οικονομίας. Πολύ ενδιαφέρον έχουν οι απόψεις των δημοσιογράφων του 'αποκαλυπτικού δελτίου' οι οποίοι σχολιάζουν και αναλύουν τα γεγονότα με δίκαιο και σοβαρό ύφος και συχνά οι αποκαλύψεις τους γίνονται αποκαλύψεις στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των μεγάλων καναλιών.

Κάτι που πρέπει να παρατηρήσουμε, είναι ότι η κα Τάνια Ιακωβίδου αποκάλεσε τους ψήφους 'ψηφαλάκια'. Έχουμε πει πολλές φορές ότι μια ΨΗΦΟΣ αντιπροσωπεύει έναν ελεύθερο άνθρωπο. Δυστυχώς κάποιοι δημοσιογράφοι και πολιτικοί αποκαλούν συχνά την ψήφο και τους ψηφοφόρους 'ψηφαλάκια', κάτι που είναι υποτιμητικό και προσβλητικό για κάθε Έλληνα ψηφοφόρο και για όλους αυτούς που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την Ελευθερία, την Δημοκρατία και το δικαίωμα να εκλέγουν τους εκπροσώπους τους στην εξουσία. Είναι απαράδεκτο λοιπόν, ειδικά από τους πολιτικούς, να μιλάνε υπεροπτικά για 'ψηφαλάκια' σαν να να θεωρούν τους ψηφοφόρους τους ασήμαντα 'ανθρωπάκια' και απλά νούμερα ψηφοδελτίων.

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Αίσχος!

Κουκουλοφόροι, επικίνδυνοι σχιζοφρενής, δολοφόνοι, εγκληματίες και αλλοδαποί καίνε την Ελληνική Σημαία στο κέντρο της Αθήνας.
Η 'στειρωμένη' αστυνομία τους κοιτάει με απάθεια να καίνε το Εθνικό μας σύμβολο στην καρδιά της Ελλάδας.
Για αυτή την σημαία έχυσαν το αίμα τους χιλιάδες Έλληνες στο παρελθόν και αν ήταν αυτή την στιγμή εν ζωή, δεν θα άφηναν ούτε έναν κουκουλοφόρο να φύγει όρθιος μετά από κάτι τέτοιο. Προσβάλλετε όλη την Ελλάδα με το να επιτρέπεται αυτά τα γεγονότα να συνεχίζονται καθημερινά. Είστε ανίκανοι και ανύπαρκτοι. Η Αθήνα σε ποια χώρα ανήκει τελικά; Το πολίτευμα είναι ακόμα Δημοκρατία; μήπως έχουμε κατοχή; Αίσχος και ντροπή στην κυβέρνηση.

Μην πυροβολείτε

Μικρό πουλί βρέθηκε τραυματισμένο από σφαίρα σε δασική έκταση της Πίνδου. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το πουλί είναι μπεκάτσα. Οι δημοσιογράφοι μιλάνε ήδη για ένα ακόμα βίαιο χτύπημα, προφανώς από την αστυνομία και συνδέουν το γεγονός αυτό με τα τελευταία τραγικά γεγονότα στην Αθήνα. Η αστυνομία αναφέρει ότι δεν υπήρχε κανένας αστυνομικός στην περιοχή, αλλά εννοείτε ότι μας λέει ψέμματα. Θεωρούμε ότι ο υπουργός πρέπει αναλάβει την ευθύνη και να παραιτηθεί άμεσα από την θέση του. Η αστυνομία πρέπει να κρατάει αμυντική στάση στις μπεκάτσες και να μην τις πυροβολεί.

'Ασχετο

Μέτρα για την ενίσχυση του τουρισμού ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Μάλλον θα πέρασε τους κουκουλοφόρους για τουρίστες.
Σωστό είναι να ενισχυθεί η βαριά μας οικονομία που λέγετε τουρισμός, αλλά η τσέπη των Ελλήνων πότε θα ενισχυθεί; Τι σχέση έχει ο τουρισμός με αυτά που συμβαίνουν σήμερα; Αυτό είναι το πρόβλημα της κοινωνίας μας αυτή την ώρα; Ο τουρισμός; Τότε γιατί οι κουκουλοφόροι δεν είναι στον Κορυδαλλό, από τη πρώτη μολότοφ που πέταξαν, έτσι ώστε να δούνε οι τουρίστες ότι είμαστε μια χώρα που παρέχει υψηλή ασφάλεια στους πολίτες και να έρθουν χωρίς κανένα δισταγμό για τις διακοπές τους; Γιατί είναι τόσο ασθενικές οι ενέργειες της κυβέρνησης; Είναι στα πρόθυρα της χρεωκοπίας το κράτος ή τα χρήματα πηγαίνουν μόνο στους λίγους και οι πολλοί παίρνουν ότι περισσεύει; Δυστυχώς με μερικά μέτρα για τον τουρισμό δεν αλλάζει τίποτα. Ο πρωθυπουργός πρέπει να κάνει άμεσα πολλές παροχές στους πολίτες και να επιβάλλει με αυστηρότητα τους νόμους σε όλους τους κατοίκους αυτής της χώρας, αν θέλει να σταματήσει την κατάρρευση της ΝΔ και της κοινωνίας.

Απίστευτοι 'Πρωταγωνιστές'

Εξαιρετική η εκπομπή του Στ. Θεοδωράκη. Πολύ καλά τα ντοκουμέντα και οι διάλογοι με τους φυλακισμένους. Εξαιρετική και η σκηνοθεσία. Από το να παρακολουθούμε τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, δεν τίθεται θέμα. Βλέπουμε τους "Πρωταγωνιστές". Συγκλονιστικά τα πλάνα από τους νεαρούς φυλακισμένους που δέχτηκαν επισκεπτήριο από τους γονείς τους.

από το pressmme.
Εξίσου θετικά Θετικά σχόλια διαβάσαμε και στο troktiko.
Συμφωνούμε και επαυξάνουμε γιατί πραγματικά ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι από τους πιο ποιοτικούς δημοσιογράφους στην Ελλάδα. Οι εκπομπές του είναι εξαιρετικές και κάποιες από αυτές θα μας μείνουν κυριολεκτικά αξέχαστες.
Εκπληκτικά θέματα, εκπληκτική σκηνοθεσία, εκπληκτική μουσική και τον Σταύρο Θεοδωράκη που δίνει μαθήματα δημοσιογραφικής ποιότητας. Είναι φορές που 'ανατριχιάζεις' με τον μοναδικό τρόπο που παρουσιάζει τις ιστορίες και τα πρόσωπα. Πώς να ξεχάσουμε τις συγκλονιστικές εκπομπές με το Δρομοκαΐτειο, με τα Ναρκωτικά και τα κέντρα Απεξάρτησης, με τους Άστεγους των Αθηνών, με το Άγιο Όρος, με τους Αναρχικούς. Τι να πρωτοθυμηθούμε.
Εκπληκτικός! Συγκλονιστικές εκπομπές! Μακάρι να δούμε σε επανάληψη κάποιες από αυτές τις εκπομπές στο μέλλον. Που τον βλέπουμε; στη βραδινή ζώνη του MEGA, συνήθως Τρίτη στις 24:00.

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Τηλε - εξέγερση

Ο 'φτωχός' τηλεοπτικός επαναστάτης Λάκης Λαζόπουλος, σηκώνει το λάβαρο της τηλεοπτικής - 'κοινωνικής' εξέγερσης. Διακόπτουμε την κοινωνική εξέγερση για μερικές διαφημίσεις και επιστρέφουμε σε λίγο.

Πόσο κάνει μια κοινωνική εξέγερση άραγε; Λέτε να την δείξουν σε επανάληψη κάποια στιγμή;
Προτείνουμε στους μοντέρνους γονείς να κάνουν δώρο στα παιδιά τους αυτά τα Χριστούγεννα μια κουκούλα και μια μολότοφ, είναι η τελευταία λέξη της μόδας, σύμφωνα πάντα με τα πρότυπα του διανοούμενου σύγχρονου επαναστάτη κουκουλουφόρου που προβάλλει η Ελληνική τηλεόραση και οι σούπερ σταρ αυτής. Ελπίζουμε το αρμόδιο υπουργείο να στήσει σύντομα ένα άγαλμα προς τιμήν του άγνωστου κουκουλοφόρου έξω από το Πολυτεχνείο, σαν πρότυπο για όλες τις νέες γενιές και να μοιράσει βιβλία στα σχολεία με τις τεχνικές του πλιάτσικου και του βανδαλισμού καθώς και με τις επιθέσεις τυφλής βίας κυρίως προς τους αστυνομικούς και την δημόσια υποδομή αλλά και προς τους απλούς πολίτες και την περιουσία τους. Μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με τα ΜΜΕ, είναι η τελευταία λέξη της μόδας και της σύγχρονης και καθωσπρέπει αλλά και 'trendy κοινωνικής εξέγερσης'.
Να υπενθυμίσουμε ότι, όπως λέει και ο Πλάτωνας, εάν καταλύσουμε την κοινωνία τότε ο βίος των ανθρώπων γίνετε βίος θηρίων. Αν τα όργανα τους κράτους δεν λειτουργούν έτσι ώστε οι άνθρωποι να πειθαρχούν στους νόμους της κοινωνίας, αλλά τους επιτρέπουν να λειτουργούν αυτόνομα και άναρχα κάνοντας ότι θέλουν, τότε η κοινωνία μετατρέπεται σε ζούγκλα με άγρια θηρία που στο τέλος αλληλοσπαράζονται. Η πολιτεία πρέπει να είναι άκρως αυστηρή με τα 'άγρια θηρία' που ζούν ανάμεσά μας, για να προστατεύει την κοινωνική συνοχή και την Δημοκρατία. Η κατάλληλη και ορθή παιδεία από τους γονείς και την πολιτεία, μετατρέπει τα 'άγρια θηρία' σε ανθρώπους.

Ρεσιτάλ Υποκρισίας...

Για να καταλάβετε ότι τα περισσότερα που ακούμε αυτές τις μέρες από τους περισσότερους δημοσιογράφους και ΜΜΕ είναι υπερβολές και ψέμματα , για την εξυπηρέτηση των 'πολιτικών τους παιχνιδιών' και την αύξηση της τηλεθέασης, δείτε τι έγινε σήμερα στην ΕΡΤ. Κάποιοι νεαροί εισέβαλαν στο κρατικό Ραδιομέγαρο στην Αγ. Παρασκευή και κατέλαβαν το στούντιο των ειδήσεων με σκοπό να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά. Έχουν βγει λοιπόν οι περισσότεροι δημοσιογράφοι και καταδικάζουν το γεγονός και είναι οργισμένοι που το κράτος ήταν ανίκανο να σταματήσει τους νεαρούς να εισβάλουν και να κάνουν κατάληψη στο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό. Δίνουν ρεσιτάλ υποκρισίας πάλι, γιατί αν τολμούσε η αστυνομία να εμποδίσει τους νεαρούς να εισβάλουν και να καταλάβουν το στούντιο της ΕΡΤ και αν προσπαθούσε να τους συλλάβει όπως οφείλει, και αυτά γίνονται μόνο με βίαιο τρόπο και όχι με χάδια, όλοι οι δημοσιογράφοι θα καταδίκαζαν μετά την αστυνομία και θα την κατηγορούσαν για φασισμό και βίαιη συμπεριφορά προς τους νεαρούς, που ήθελαν να καταλάβουν την ΕΡΤ για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά.
Γι αυτό λοιπόν μην πιστεύετε τόσο εύκολα όσα ακούτε αυτές τις μέρες και φυσικά μη πιστεύετε σε καμιά περίπτωση ότι έγινε κάποια κοινωνική εξέγερση αυτές τις μέρες. Είναι αστείο και μόνο να λέγετε κάτι τέτοιο. Αυτά τα λένε κυρίως για να πλήξουν την κυβέρνηση και για να δημιουργήσουν ανασφάλεια και εντυπώσεις στον κόσμο για την αύξηση της τηλεθέασης και την εξυπηρέτηση των πελατειακών τους σχέσεων με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες.

Τα φαινόμενα ακραίας βίας από εγκληματίες κουκουλοφόρους, τους οποίους η 'στειρωμένη' από την πολιτεία αστυνομία τους κοιτάει σαν θεατής, ανίκανη να επιβάλει την τάξη και τον νόμο, δεν ήταν σε καμία περίπτωση κοινωνική εξέγερση. Από την άλλη, οι μαθητές διαδήλωσαν ειρηνικά λόγω της συναισθηματική τους φόρτισης, εξαιτίας του θανάτου του συμμαθητή τους και δυστυχώς κάποιοι από αυτούς, μέσα στην νεανική τους οργή, αντέγραψαν αυτό που τους έδειχνε η τηλεόραση, δηλαδή τους κουκουλοφόρους και φέρθηκαν και αυτοί σαν κουκουλοφόροι χωρίς κουκούλα. Αν δεν έβλεπαν τους κουκουλοφόρους να τα σπάνε, δεν θα πετούσαν ούτε μια πέτρα στους αστυνομικούς. Τα παιδιά αντιγράφουν ότι βλέπουν γύρω τους, ειδικά στην τηλεόραση, και τα ΜΜΕ τους έδωσαν για 'πρότυπο' τους κουκουλοφόρους, οι οποίοι είναι μια 'ζωντανή μολότοφ από επικίνδυνους εγκληματίες σχιζοφρενής' που εξυπηρετούν κάποια 'ειδικά συμφέροντα'.

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Είναι δυνατόν το 'κράτος' να πυροβολεί ένα μικρό παιδί;

Αποκαλυπτικός ο Αλέξης Κούγιας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο ALTER. 'Κάποιοι δημοσιογράφοι οπλοφορούν με σκοπό να τα χρησιμοποιήσουν κάποια στιγμή' είπε ο κ. Κούγιας και ο Νίκος Χατζηνικολάου κατάπιε την γλώσσα του, γιατί προφανώς είναι μια απαράδεκτη αλήθεια. Επίσης είπε ότι ο δημοσιογράφος παραποίησε την απολογία του ειδικού φρουρού. Συγκεκριμένα ο Νίκος Χατζηνικολάου είχε σαν βασικό τίτλο στην εφημερίδα του REAL NEWS , ότι ο ειδικός φρουρός δεν μετανιώνει που πυροβόλησε, παρουσιάζοντάς τον σαν αδίστακτο φονιά. Όμως στην πραγματικότητα ο ειδικός φρουρός είπε ότι ήταν υποχρεωμένος, βάσει των κανονισμών, να πυροβολήσει στον αέρα, λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης και γι αυτό δεν μετανιώνει. Κοντά το ένα με το άλλο, αλλά σίγουρα δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Σε καμιά περίπτωση όμως ο Νίκος Χατζηνικολάου δεν είναι αναξιόπιστος και η κρίση του είναι πάντα δίκαια και ελπίζουμε να μην αλλάξει τώρα που έγινε εκδότης. Στο τέλος είπε ότι έχουν συνεννοηθεί πριν την συνέντευξη για το τι θα πουν και ο δημοσιογράφος, εκεί έχασε την ψυχραιμία του. Στην συνέχεια ο δημοσιογράφος άρχισε να φωνάζει στον κ. Κούγια, μην έχοντας επιχειρήματα, αφού ο ποινικολόγος κυριολεκτικά τον σάρωσε σε νομικά επιχειρήματα και είχε δίκιο σε όλα.

Παρόλα αυτά ο κ. Κούγιας είναι γνωστός για την σκληρότητά του αλλά και την ικανότητά του να κερδίζει στα δικαστήρια με αυτό τον τρόπο. Προφανώς ξέρει πολύ καλά τι κάνει, αλλά διαφωνούμε με τον ειδικό φρουρό που δεν έχει ζητήσει συγνώμη και στο ότι προσπαθούν να παρουσιάσουν το νεκρό παιδάκι σαν αλήτη, λες και έχει καμιά σημασία αυτό και ενώ όλοι το διαψεύδουν. Δηλαδή τους αλήτες πρέπει να τους σκοτώσουμε; όχι βέβαια.

Αν ο ειδικός φρουρός δεν νιώθει την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη, τότε είναι πραγματικά αδίστακτος δολοφόνος, ακόμα και αν ότι έκανε ήταν βάσει κανονισμών. Από την άλλη, ο ποινικολόγος έχει δίκιο να λέει ότι σύμφωνα με τα ανθρώπινα δικαιώματα κανένας δεν μπορεί να καταδικάσει κάποιον, πριν την δίκη.


Εμείς δεν θέλουμε να εξαντλείτε η αυστηρότητα των νόμων κατ αποκοπίν, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις. Πρέπει οι νόμοι και οι κανονισμοί να ισχύουν για όλους και για όλα. Δυστυχώς, αν οι αστυνομικοί εξαντλήσουν την αυστηρότητα των νόμων, τότε θα αρχίσουν να πυροβολούν, όπως γίνετε στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες της Δύσης. Πως όμως θα δεχτούμε ένα αστυνομικό να πυροβολεί, επικαλούμενος την αυστηρότητα των κανονισμών, σε μια χώρα όπου, καταρχήν, δεν εξαντλείτε η αυστηρότητα των νόμων και των κανονισμών από τους πολιτικούς. Είναι δυνατόν να χαϊδεύουμε τους πολιτικούς και τους ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες της χώρας, που έχουν λεηλατήσει τους Έλληνες με τις παρανομίες τους και τα σκάνδαλα και ταυτόχρονα να εξαντλείτε η αυστηρότητα των νόμων στους πολίτες και στα μικρά παιδιά; Είναι δυνατόν να πυροβολούμε μικρά παιδιά την στιγμή που αφήνουμε στο απυρόβλητο τους μεγαλύτερους εγκληματίες και λεηλατές της χώρας; Είναι δυνατόν το 'κράτος' να πυροβολεί ένα μικρό παιδί ότι και αν έχει κάνει;

Ενδιαφέρον είχε και η αποκάλυψη του κ. Βορίδη, βουλευτή του ΛΑΟΣ, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ 'έχει σχέσεις με αναρχικούς' που τα 'σπάνε'. Μάλιστα επέμενε ότι μπορεί να το αποδείξει με αφίσες που έχουν τοιχοκολληθεί αυτές τις μέρες στους δρόμους. Η αλήθεια είναι, ότι τελευταία κάποιοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι υποστηρίζουν ότι οι αντιεξουσιαστές, 'εγκληματίες κουκουλοφόροι', είναι οπαδοί της άκρας Αριστεράς και πιθανόν ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ.

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Πρώτος ο Κανένας

Προβάδισμα 5,6 μονάδων δίνει στο ΠΑΣΟΚ δημοσκόπηση της Focus για τη Real News. Σύμφωνα με το γκάλοπ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 26,2% έναντι 20,6% της ΝΔ. Ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 7,2%, το ΚΚΕ με 6,3% και ο ΛΑΟΣ με 2,8%.
Στο ερώτημα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό, τον κ. Καραμανλή επιλέγει το 28%, τον κ. Παπανδρέου το 24,5% και κανέναν από τους δύο το 42,7%.
Στη δημοσκόπηση της ALCO για το Πρώτο Θέμα, η διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ φτάνει το 4,8%, ενώ για πρώτη φορά μετά από μήνες, ο ΣΥΡΙΖΑ έπεται του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει ποσοστό 31,4% έναντι 26,6% της ΝΔ. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 7,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,5% και ο ΛΑΟΣ 4%. -
πηγή ποσοστών δημοσκοπήσεων: flash

Μέσα σε όλο αυτό το χάος ο Κώστας Καραμανλής εξακολουθεί να θεωρείτε ο καταλληλότερος και η διαφορά μεταξύ των δυο μεγάλων κομμάτων φαίνεται να μην παίρνει τις τεράστιες διαστάσεις που όλοι υπολόγιζαν. Αντίθετα βλέπουμε και τα δυο μεγάλα κόμματα να χάνουν έδαφος και να κερδίζει σε ποσοστά ο κανένας. Ενδιαφέρον θα έχουν οι επόμενες δημοσκοπήσεις, όπου θα αποτυπώνουν όλες τις αντιδράσεις από τα τελευταία γεγονότα και μέσα από μια πιο ψύχραιμη ματιά. Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται μέχρι στιγμής να μην μπορεί να πείσει ότι είναι η αξιόπιστη νέα λύση για την χώρα, παρόλο που η ΝΔ καταρρέει μέσα σε αυτή την θύελλα των προβλημάτων, λόγω της ακυβερνησία της. Λογικά, θα περίμενε κάποιος μια διαφορά κοντά στις 10 ποσοστιαίες μονάδες υπέρ του ΠΑΣΟΚ και παράλληλα τον Γιώργο Παπανδρέου να έχει τουλάχιστον φτάσει σε ποσοστά τον Κώστα Καραμανλή στην καταλληλότητα, μετά από όλα αυτά που έχουν συμβεί. Ίσως οι πολίτες να πιστεύουν ότι δεν θα αλλάξει τίποτα αν έρθει πάλι στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ουσιαστικά είναι σχεδόν το ίδιο με αυτό του Σημίτη, αλλά με πολύ μικρές διαφοροποιήσεις.
Όλα αυτά δείχνουν ένα κλίμα απογοήτευσης ως προς τα δυο μεγάλα κόμματα και είναι λογικό να είναι μπροστά ο 'κανένας' στις δημοσκοπήσεις. Όλα τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης, έδειξαν αυτές τις μέρες την ανικανότητά τους να προτείνουν και να δώσουν σοβαρές και ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών και να ισορροπήσουν την ανικανότητα και ακυβερνησία της ΝΔ. Το μόνο που είδαμε είναι εκμετάλλευση των προβλημάτων για την δημιουργία εντυπώσεων στο παιχνίδι της αντιπολίτευσης και ο κόσμος αυτό το βλέπει και το καταγράφει.
Δεν τρώει πια κουτόχορτο ο Έλληνας ψηφοφόρος, τον οποίο υποτιμητικά και προκλητικά κάποιοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι τον αποκαλούν 'ψηφαλάκι', δείχνοντας το πόσο αήθης και χαμηλού πνευματικού επιπέδου είναι. Ας τους υπενθυμίσουμε λοιπόν ότι η ΨΗΦΟΣ αντιπροσωπεύει έναν ελεύθερο και ανεξάρτητο ζωντανό άνθρωπο και ταυτόχρονα χιλιάδες άλλους που έχυσαν το αίμα τους για το δικαίωμα στην Ελευθερία, στην Δημοκρατία και στην ΨΗΦΟ. Δεν υπάρχει λοιπόν τίποτα πιο προσβλητικό για έναν πολίτη που έχει το δικαίωμα να ψηφίζει, να αποκαλούν, υποτιμητικά και απαξιωτικά, κάποιοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι την ΨΗΦΟ του και τον ίδιο, 'ψηφαλάκι'.

«ΕΜΕΙΣ...διαμαρτυρόμαστε για τον τόπο αυτό !!!»

«ΕΜΕΙΣ… οι γονείς σας, οι δάσκαλοί σας, η κοινωνία μας… ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ να σας μεταδώσουμε ΑΞΙΕΣ, ΑΡΧΕΣ και ΗΘΙΚΗ… και τώρα ζητάμε την βοήθειά σας… γιατί μόνο ΕΣΕΙΣ μπορείτε να αποτρέψετε το να υπάρξουν παρόμοια φαινόμενα στην χώρα αυτή !!!
Και δεν αναφερόμαστε ΜΟΝΟ στον άδικο χαμό του μικρού Αλέξανδρου… αλλά μιλάμε και για τις «ζαρντινιέρες» και για την ρεμούλα και για την σαπίλα της κοινωνίας και για την λογική του «Κοιτάω μόνο την πάρτη μου»… την λογική του «Μακριά από εμάς και όπου θέλει ας είναι»… την λογική του «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»… και για όλη την ΒΡΩΜΙΑ και τους ΨΕΥΤΙΚΟΥΣ ΗΡΩΕΣ των ΜΜΕ που κυκλοφορούν…
Μόνο ΕΣΕΙΣ μπορείτε να ανατρέψετε αυτή την κατάσταση πραγματικά !!! Με συμπαραστάτες ΕΜΑΣ τους γονείς σας, «ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΤΕ» την χαμένη λογική μας… «ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ» από τους καναπέδες μας… «ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ» αυτό που πάει να γίνει η Ελλάδα και ΧΤΙΣΤΕ αυτή την χώρα από την αρχή !!!
Ξεκολλήστε από ότι ΣΑΠΙΟ σας διδάξαμε και ΤΡΑΒΗΞΤΕ και εμάς από την ΣΑΠΙΛΑ και το ΒΟΛΕΜΑ !!! Διδάξτε στα δικά σας παιδιά ότι όλα αυτά που βλέπουν να γίνονται γύρω τους ΔΕΝ είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ !!! Είναι το ΨΕΜΜΑ που σας πασάρουμε εμείς για να επιβιώνουμε…Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι αυτή που νιώθει η καρδιά σας και σας παρακαλούμε να την ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ σε όλους μας !!!
Αρνηθείτε να μπείτε στο παιχνίδι μας για το ποιος τελικά φταίει, αν φταίει ο αστυνομικός ή κάποιος άλλος… τι είναι και τι δεν είναι σωστό κι αν είναι σωστό να καίγονται περιουσίες πολιτών και να σπάνε βιτρίνες οι επιτήδειοι !!!! Γιατί ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΤΡΙΝΑ !!! Η βιτρίνα πίσω από την οποία κρύβουμε την ανικανότητά μας να υπάρξουμε ΓΟΝΕΙΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ και ΠΟΛΙΤΕΙΑ για όλους εσάς…. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !!!
ΣΩΣΤΕ ΜΑΣ !!! Ανοίξτε τα μυαλά σας, ενημερωθείτε για ΟΛΑ όσα πρέπει ΣΩΣΤΑ και όχι όπως θέλουμε εμείς να τα γνωρίζετε !!! ΔΡΑΣΤΕ και αντιδράστε ΣΩΣΤΑ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ !!! Όπως πρέπει !!! Μην δέχεστε να εξυπηρετήσετε τους σκοπούς άλλων !!!»
Με το παραπάνω κείμενο, εμείς οι «γονείς της νεότερης γενιάς» θέλουμε να απευθυνθούμε σε όλους εσάς που ζείτε, που «κυβερνάτε», που «ενημερώνετε» αυτή την χώρα και να ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ !!!
ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ, είμαστε η πλειοψηφία του τόπου αυτού !!! Ας ενώσουμε τις φωνές μας και τις δυνάμεις μας και ας πάψουμε πια να τρώμε το κουτόχορτο που μας ταΐζουν !!! Ας πάψουμε να σκύβουμε το κεφάλι και να λέμε κι ευχαριστώ !!!
Να μην επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση !!! Να μάθουμε να διεκδικούμε και να έχουμε δράση… ΣΩΣΤΗ !!! Να ξεβολευτούμε λιγάκι από τον καναπέ μας και να νοιαστούμε για το ΑΥΡΙΟ !!!
Όπως λέει και το γνωστό τραγούδι «Γιατί αν γλιτώσει το παιδί … υπάρχει ελπίδα !!!»
Με τιμή, Τα μέλη, οι φίλοι, οι συγγενείς και τα παιδιά των μελών του φόρουμ Xazofamily.gr

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Τηλεοπτικοί 'επιστήμονες αναλυτές' , κουκουλοφόροι

Παρακολουθούμε μικρά παιδιά να φέρονται σαν βανδαλιστές και παράνομοι κακοποιοί και τα αφήνουμε να αντιγράφουν τους εγκληματίες κουκουλοφόρους που δεν σέβονται κανένα νόμο και εκμεταλλεύονται την ανικανότητα του κράτους να προστατέψει την κοινωνία και την Δημοκρατία. Αντί να τους διδάξουμε τους βασικούς κανόνες της Δημοκρατίας και να τα μαζέψουν οι γονείς τους και να τα μάθουν να πειθαρχούν στο σωστό και δίκαιο, βγαίνουν κάποιοι άνθρωποι αμφιβόλου ποιότητας στην τηλεόραση και λένε μπράβο στα παιδιά και τα ενθαρρύνουν να σπάνε και να καίνε και να μην σέβονται τα βασικά άρθρα του Συντάγματος. Εκμεταλλεύονται τον τραγικό θάνατο του μικρού παιδιού και την οργή των νέων για την τηλεθέαση και για τα πολιτικά τους παιχνίδια. Δεν καταλαβαίνουν ότι με αυτά που λένε και δείχνουν επηρεάζουν καταρχήν τους ελαφρόμυαλους τηλεθεατές τους, αλλά και τα μικρά παιδιά που δεν έχουν ακόμα την ικανότητα να φιλτράρουν τις πληροφορίες και έτσι ρίχνουν λάδι στην φωτιά και τα εξοργίζουν περισσότερο; Σε λίγο θα επιβραβεύουν και την καλύτερη μολότοφ. Δηλαδή θα πρέπει να κάψουν τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τα αυτοκίνητά τους για να καταλάβουν πως νιώθει ο μέσος Έλληνας πολίτης και να βάλουν μυαλό κάποιοι 'τηλεοπτικοί αστέρες' που παριστάνουν τους ειδικούς αναλυτές επιστήμονες, ενώ είναι αμφιβόλου πνευματικού και μορφωτικού επιπέδου και δρουν ουσιαστικά σαν τηλεοπτικοί κουκουλοφόροι , περνώντας επικίνδυνα μηνύματα και αρνητικά πρότυπα στους νέους; Το ίδιο ισχύει και για τους ανίκανους κουκουλοφόρους πολιτικούς, οι οποίοι αντί να εξαντλήσουν την αυστηρότητα των νόμων στους εγκληματίες που λεηλατούν και καταστρέφουν την Αθήνα και τις άλλες πόλεις αυτές τις μέρες, τρομοκρατώντας τους πολίτες και καταλύοντας την Δημοκρατία, την εξαντλούν στον μέσω Έλληνα πολίτη φορολογούμενο καθημερινά.

Προσοχή, η ΑGΒ τρελαίνει

Του Σταύρου Θεοδωράκη από τα ΝΕΑ online.

' Ωραία λοιπόν, πεισθήκαμε. Όλοι είμαστε με την «εξεγερμένη νεολαία». Ας σταματήσουν τώρα τις υπερβολές τα κανάλια. Όχι άλλες αδέξιες αναφορές «στη γενιά του Αλέξη». Όχι άλλα μελό «ποιήματα συμμαθητών» για αγάπη και οικολογία (!). Όχι άλλα αργά πλάνα με τα παιδιά να πετάνε πέτρες, σε υπόκρουση Σαββόπουλου. Όχι άλλο καλόπιασμα της «χαροκαμένης μάνας». Όχι άλλες καταγγελίες για το «αδίστακτο αστυνομικό κράτος». Και τέλος πάντων είναι γελοίο να σε φρουρεί αστυνομικός στα ψώνια σου στο Κολωνάκι- και άλλος ένας, να φυλάει τη βίλα σου- και εσύ να το παίζεις αναρχοαυτόνομος των Εξαρχείων. Δεν είναι «πλυντήριο» τα γεγονότα των ημερών. Οι μαύρες ιδέες που τόσα χρόνια υπηρετούσαν, τους πήγαιναν καλύτερα. Το «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» το ξέρουν. Τα ασπρόμαυρα συνθήματα των τοίχων, φαίνεται ότι τα συλλαβίζουν. Ας επιστρέψουν στις «πολιτικές κόντρες», στα «εγκλήματα», στα «κουτσομπολιά», στις «δεξιώσεις», στους «νοικοκυραίους» κι ας αφήσουν τους «εξεγερμένους» στη μοναξιά τους. Άλλωστε με τέτοια κόλπα δεν πρόκειται να κερδίσουν ξανά το «νεανικό κοινό». Έχει πετάξει το πουλάκι, εδώ και καιρό. Οι νέοι έχουν σηκωθεί από τον καναπέ της τηλεόρασης, κάποιοι δεν είναι καν στο σπίτι. Ας μην κουράζονται λοιπόν. Κι ας σταματήσουν τις ανοησίες. Ειδάλλως το άγχος της ΑGΒ θα τους αποτρελάνει. '
Εμείς συμφωνούμε με τον Δημοσιογράφο και επαυξάνουμε. Ευτυχώς, μέσα στο βούρκο των ΜΜΕ, υπάρχουν και δημοσιογράφοι υψηλού πνευματικού και δημοσιογραφικού επιπέδου και κρατάνε τις ισορροπίες.

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

'Μεγαλειώδες τηλεοπτική εξέγερση'

Τις μεγαλύτερες μπούρδες που θα μπορούσαμε να ακούσουμε ποτέ , τις έχουμε ακούσει αυτές τις μέρες από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων στα μεγάλα κανάλια. Οι 'ειδικοί' αναλυτές δημοσιογράφοι, οι οποίοι έχουν κυριολεκτικά δώσει ρεσιτάλ παραπληροφόρησης, έχουν ρίξει πολύ λάδι σε αυτή την φωτιά που καίει στην κοινωνία. Κινδυνολογούν, υπερβάλλουν, παραπληροφορούν, παίζουν πολιτικά παιχνίδια, χαϊδεύουν τους 'κακοποιούς' εγκληματίες και την άναρχη και 'άνομη οργή των νέων' και πραγματικά προτείνουμε σε όλους να μην βλέπουν τηλεόραση αυτές τις μέρες, εκτός αν θέλουν να αποβλακωθούν τελείως. Βέβαια όλα γίνονται για το κυνήγι της τηλεθέασης, δηλαδή της διαφήμισης και του χρήματος. Για παράδειγμα σε κάποια στιγμή αναφέρθηκε ότι τα ΜΑΤ επιτέθηκαν σε θαμώνες καφετέριας. Η αλήθεια είναι ότι κάποια στιγμή οι πολίτες αγανάκτησαν και σηκώθηκαν και έβριζαν τα ΜΑΤ που ήταν τόσο αμυντικοί και δεν ορμούσαν στους κουκουλοφόρους να τους συλλάβουν. Καμιά σχέση δηλαδή με αυτά που ακούγαμε και βλέπαμε στην τηλεόραση, τα οποία ήταν καλά σκηνοθετημένα. Όλα τα πλάνα που δείχνουν είναι σκηνοθετημένα και μονταρισμένα έτσι ώστε να δείχνουν τα γεγονότα όπως θέλουν, δηλαδή να τα μεγαλοποιούν και να τα κάνουν τραγικά. Για παράδειγμα κάνουν ζουμ σε ένα μικρό καπνό που βγαίνει από έναν κάδο σκουπιδιών και φαίνεται στην τηλεόραση ότι καίγεται όλη η περιοχή. Λίγοι είναι ακόμα οι αληθινοί και ποιοτικοί δημοσιογράφοι, αλλά και αυτοί κάποιες φορές παρασύρονται στο βούρκο της τηλεθέασης και της τηλεόρασης , η οποία δυστυχώς ασκεί πολύ μεγάλη εξουσία στους 'ελαφρόμυαλους τηλεθεατές'. Τίποτα μην πιστεύετε έτσι εύκολα από αυτά που διαβάζετε, βλέπετε και ακούτε στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, στις εφημερίδες, και στο διαδίκτυο. Τα μισά από όσα λένε οι δημοσιογράφοι είναι άσχετα με την πραγματικότητα και να τα φιλτράρεται πολύ καλά πριν τα δεχτείτε. Ζήσαμε αυτές τις μέρες μια 'μεγαλειώδες τηλεοπτική εξέγερση' που είχε πολύ μεγάλη τηλεθέαση και θα γεμίσει πάλι με χρήμα τις τσέπες των μεγαλοδημοσιογράφων, οι οποίοι είναι μετρ στην δημιουργία εικονικής πραγματικότητας.
Το πρόβλημα βέβαια υπάρχει και είναι σοβαρό, αλλά δεν έχει καμιά σχέση με αυτά που ακούμε και βλέπουμε στα κανάλια. Το πρόβλημα είναι ότι ο Έλληνας είναι διεφθαρμένος, απολίτιστος, βίαιος και δεν υπακούει σε κανένα νόμο και κανονισμό. Ο Έλληνας είναι ικανός να μεγαλουργήσει, αλλά για να το κάνει αυτό χρειάζεται αυστηρή πειθαρχεία και αυτό ισχύει καταρχήν για τους πολιτικούς. Δείτε για παράδειγμα τους Έλληνες του εξωτερικού, που είναι επιτυχημένοι και πρότυπα για παράδειγμα. Από την άλλη οι συμμορίες των εγκληματιών κουκουλοφόρων και αλλοδαπών, που λεηλάτησαν την Αθήνα αυτές τις μέρες με αφορμή τον τραγικό θάνατο του μικρού παιδιού, ενώ το κράτος απουσίαζε, χρειάζονται επίσης αυστηρή τιμωρία και αντιμετώπιση και όχι χάδια. Ακόμα και τα παιδιά ήταν πιο αυστηρά από το κράτος στις αντιδράσεις τους. Πρέπει λοιπόν να καταλάβουν οι πολιτικοί ότι δεν διοικούν την DisneyLand, αλλά την Ελλάδα που κατοικείται από τον πιο ελεύθερο και απείθαρχο λαό, τους Έλληνες και πρέπει πρώτα από όλα να πειθαρχήσουν οι ίδιοι στους νόμους αυτής της χώρας για να δώσουν το σωστό παράδειγμα στους πολίτες.

Φασιστικές εκδηλώσεις οργής

Οι αντιδράσεις σήμερα των μικρών παιδιών,δηλαδή των μαθητών της Ελλάδας, οι οποίες είναι βίαιες και παράνομες δείχνουν το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει πλέον στους Έλληνες και στην χώρα. Διδάξαμε αυτές τις μέρες στα παιδιά, ότι όταν είναι οργισμένα μπορούν να είναι βίαια και να μην σέβονται τίποτα και κανένα νόμο. Ουσιαστικά τα μάθαμε να μην διαχειρίζονται τον θυμό τους ειρηνικά και δημοκρατικά αλλά φασιστικά, δηλαδή να είναι παράνομοι, βανδαλιστές και φασίστες. Μήπως κατά βάθος οι γονείς τους, που είναι συνεργοί σε αυτές τους τις πράξεις, τους έχουν μεταδώσει αυτή την παρανομία και αυτήν την αυθάδεια και οργή; Μήπως τα παιδιά είναι οι καθρέπτες τους; Είναι δυνατόν για πέντε μέρες στο κέντρο της πρωτεύουσας μιας αναπτυγμένης χώρας, μερικοί κουκουλοφόροι εγκληματίες να καταλύουν κάθε βασικό άρθρο του συντάγματος και την ίδια την Δημοκρατία και το κράτος να είναι ανύπαρκτο; Είναι δυνατόν μετά από όλα αυτά , μικροί μαθητές να αντιγράφουν τις παράνομες πράξεις των κουκουλοφόρων και να διαμαρτύρονται με σχεδόν τον ίδιο τρόπο, πετώντας πέτρες στην Βουλή και καταστρέφοντας αστυνομικά τμήματα, καταλύοντας κάθε λογική και νόμο; Οι καταλήψεις των νέων σήμερα θυμίζουν τις καταλήψεις του 90-91, δηλαδή της σημερινής γενιάς των 700 ευρώ, οι οποίες δυστυχώς δεν κατέληξαν πουθενά. Ελπίζουμε αυτή την φορά κάτι να αλλάξει και να υπάρξει ένα καλύτερο μέλλον για αυτά τα παιδιά και για όλους μας. Δυστυχώς όμως αυτά που έχουμε δει αυτές τις μέρες να συμβαίνουν είναι τραγικά και δεν οδηγούν σε ένα τέτοιο συμπέρασμα. Ίσως όλα αυτά να είναι τα προεόρτια μιας διάλυσης της κοινωνικής συνοχής εάν δεν αλλάξει κάτι σύντομα.
Η μεγαλύτερη αιτία για την κατάντια της σημερινής κατάστασης στην Ελλάδα είναι ο βρώμικος δημόσιος βίος της περίφημης γενιάς του πολυτεχνείου , δηλαδή η διαφθορά και η παρανομία των Ελλήνων, η οποία ξεκινά από τους πολιτικούς, τη δημόσια διοίκηση και τους οικονομικά ισχυρούς παράγοντες της χώρας και φτάνει μέχρι τον απλό πολίτη. Ελπίζουμε η κυβέρνηση επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της και να κυβερνήσει ουσιαστικά και δυναμικά αυτή την χώρα, με σκοπό να αλλάξει κάτι σύντομα προς το καλύτερο, αλλιώς ας παραιτηθούν όλοι τους τώρα πριν γίνουν χειρότερα τα πράγματα.

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Εγκλήματα κατά της Δημοκρατίας

Πάλι τα ίδια και απόψε. Η κυβέρνηση είναι και πάλι ανύπαρκτη. Η αστυνομία χαϊδεύει τους κουκουλοφόρους εγκληματίες και αυτοί συνεχίζουν να καταστρέφουν την πόλη γύρω από το Πολυτεχνείο. Οι αδύναμοι υπουργοί , μαζί με τον δειλό πρωθυπουργό αφήνουν τους εγκληματίες να τα κάψουν όλα μέχρι να βαρεθούνε. Ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι αν δεν κάνουν κάτι για να επαναφέρουν την τάξη και τον νόμο, ο κόσμος κάποια στιγμή θα πάρει τον νόμο στα χέρια του και οι συνέπειες θα είναι τραγικές για την χώρα και την Δημοκρατία. Η αστυνομία, η οποία βέβαια ανήκει και αυτή στην γενιά των 700 ευρώ, είναι αδύναμη να επιβάλει τον νόμο και την τάξη και οι υπουργοί είναι αδύναμοι να κυβερνήσουν αποφασιστικά και να προστατεύσουν τους πολίτες και τα δικαιώματά τους. Η 'ψυχραιμία' της κυβέρνησης ισούται πλέον με την ανυπαρξία και αναρωτιόμαστε τι πρέπει να γίνει τελικά για να μην φτάσουμε στο σημείο να ξεσπάσει πραγματικός πόλεμος στους δρόμους ή να βγει ο στρατός και να τα ισοπεδώσει όλα στο τέλος. Δεν κινδυνολογούμε, αλλά πραγματικά δεν έχει καταλάβει ακόμα κανένας τι επικίνδυνες διεργασίες γίνονται αυτή την στιγμή στην βάση της κοινωνίας, αλλά και σε στρατιωτικούς κύκλους ακόμα, οι οποίοι εξοργίζονται μέρα με την μέρα με την ανομία, την εγκληματικότητα και την αναρχία που επικρατεί και την αδυναμία του κράτους να προστατεύσει τα βασικά δικαιώματα των πολιτών και την Δημοκρατία.

Καλά τα μέτρα της κυβέρνησης αλλά κατόπιν εορτής

Πολύ καλά τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε ο Κώστας Καραμανλής για την στήριξη των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που έχουν υποστεί ζημιές από τους βανδαλισμούς των εγκληματιών κουκουλοφόρων. Ελπίζουμε βέβαια να υλοποιηθούν αυτά τα μέτρα και να μην μείνουν μόνο στα λόγια. Δυστυχώς όμως τα μέτρα αυτά είναι κατόπιν εορτής. Μέτρα για να σταματήσουν αυτοί οι εγκληματίες να κάνουν ότι θέλουν, να λεηλατούν και να καταλύουν την Δημοκρατία στο κέντρο της Αθήνας πότε θα πάρουν; Πότε επιτέλους θα τηρούνται οι νόμοι σε αυτή την χώρα;

Εντωμεταξύ στην απολογία του, ο ειδικός φρουρός, δηλώνει ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει κανέναν, αλλά φοβούμενος για την σωματική του ακεραιότητα, πυροβόλησε για εκφοβισμό στον αέρα και η σφαίρα εξοστρακίστηκε. Οι πρώτες πληροφορίες από την αστυνομική έρευνα δείχνουν ότι όντως η σφαίρα εξοστρακίστηκε. Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας, είπε ότι τα υψηλά πολιτικά πρόσωπα , εννοώντας ίσως ακόμη και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, βιάστηκαν να μιλήσουν για εν ψυχρώ δολοφονία και ήταν υπερβολικοί, προφανώς για να μετακυλήσουν την κοινή γνώμη μακρυά από το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Δεν ξέρουμε κατά πόσον ο ειδικός φρουρός πυροβόλησε στον αέρα και δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει και αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη και όχι εμείς, αλλά σίγουρα ο θάνατος του μικρού παιδιού από την σφαίρα του ειδικού φρουρού είναι κάτι πολύ τραγικό, σοκαριστικό και καταδικαστέο και ελπίζουμε να αποδοθούν οι ευθύνες και να μην ξανασυμβεί ποτέ. Είναι εγκληματικό να πυροβολεί κάποιος αστυνομικός, έστω και στον αέρα, τόσο απρόσεκτα μέσα σε κατοικημένη περιοχή και κοντά σε κόσμο και μάλιστα μπροστά σε μικρά παιδιά.
Οι πολιτικοί πρέπει επιτέλους να επιβάλουν τους νόμους σε όλους τους κατοίκους αυτής της χώρας, αρχίζοντας πρώτα από όλα από τους ίδιους τους εαυτούς τους και τους πλούσιους επιχειρηματίες που τους στηρίζουν και μετά τους απλούς πολίτες. Δεν είναι δυνατόν να ζητάς από τον απλό πολίτη να είναι νόμιμος και ταυτόχρονα τα σκάνδαλα, η διαπλοκή, η ανομία και η διαφθορά να είναι πλέον σύνηθες φαινόμενο στην πολιτική σκηνή του τόπου και στα ανώτερα οικονομικά στρώματα, που ουσιαστικά ελέγχουν οικονομικά την χώρα και έχουν λεηλατήσει τις τσέπες των Ελλήνων τόσα χρόνια.
Όταν οι ενήλικες μάθουν να τηρούν τους νόμους και τους κανονισμούς σε αυτή την χώρα τότε και τα παιδιά θα πάρουν το καλό παράδειγμα και θα μάθουν να συμπεριφέρονται σωστά. Σήμερα τα μικρά παιδιά που βρίζουν και σπάνε, έχουν για παράδειγμα τους διεφθαρμένους ενήλικες που βρίζονται μεταξύ τους και δεν σέβονται τίποτα και κανέναν και καταπατούν κάθε νόμο και κανονισμό της κοινωνίας μας καθημερινά.

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Πλήρης ανικανότητα πολιτικών

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έκανε δηλώσεις για τα βίαια γεγονότα. Μίλησε για ψυχραιμία και αντιμετώπιση του προβλήματος. Μήπως ζει σε άλλη χώρα; Δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι γίνεται; Δεν έχουν καταλάβει ότι ο μέσος οικογενειάρχης Έλληνας δεν αντέχει άλλο. Δεν αντέχει άλλο να πληρώνει την διαφθορά, τον πλουτισμό των λίγων, τα σκάνδαλα των τελευταίων 30 ετών, την οικονομική χούντα των λίγων και των τραπεζών, τα χρέη και τα δάνεια που τον πνίγουν, την φτώχεια, την ανοργανωσιά, την προχειρότητα του δημοσίου, την ανομία, την καταπάτηση των κανονισμών και των νόμων, τα ρουσφέτια, την έλλειψη αξιοκρατίας, τους χαμηλούς μισθούς , την αδικία, την εγκληματικότητα, την επέλαση των παράνομων και κακοποιών αλλοδαπών, τα ναρκωτικά, την πλήρη αναρχία και όλα αυτά που έχουν φέρει τα νεύρα τους στα άκρα και αντιμετωπίζουν καθημερινά. Σύντομα θα βγουν οι Έλληνες πολίτες, ακόμα και οπλισμένοι και θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους. Δεν το βλέπουν ότι είναι θέμα χρόνου να γίνει αυτό; Μπορεί να μην γίνει τώρα, αλλά στο επόμενο ξέσπασμα, εάν συνεχιστεί αυτή η 'ψυχραιμία' της κυβέρνησης που είναι ουσιαστικά χαλαρότητα, απάθεια, αδράνεια και ακυβερνησία και αν συνεχίσουν τα άλλα κόμματα να μην προτείνουν τίποτα ουσιαστικό για την λύση του προβλήματος, αλλά να εκμεταλλεύονται τα γεγονότα για να κάνουν αντιπολίτευση, τότε σίγουρα θα γίνει αυτό και μάλλον σύντομα.

Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Εκατοντάδες καταστήματα έχουν καταστραφεί στην Αθήνα. Αυτοκίνητα, εμπορικά, σπίτια, πολυκατοικίες, δημόσια περιουσία και υποδομές έχουν καεί και λεηλατηθεί στην πρωτεύουσα, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Οι πολίτες πλέον κινδυνεύουν και ο μεγαλύτερος κίνδυνος δεν είναι μόνο οι εγκληματίες κουκουλοφόροι, ούτε η ανυπαρξία και η ανικανότητα της αστυνομίας, αλλά η απίστευτη ανοησία, ανικανότητα και ανυπαρξία της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε, μέσω του κ. Παυλόπουλου, ότι η αστυνομία είναι παρόν και κάνει την δουλειά της καλά. Μας κοροϊδεύουν; Παράλληλα ακούσαμε απίστευτες βλακείες απόψε στην τηλεόραση από δημοσιογράφους και πολιτικούς άχρηστους και επικίνδυνους για την χώρα. Έχει καεί και λεηλατηθεί το κέντρο της Αθήνας, ακόμα και ιστορικά κτίρια και μνημεία και έχουν γίνει καταστροφές σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας και βγαίνουν και λένε τέτοια πράγματα; Σαν να μην έγινε τίποτα; Εάν συνεχιστεί αυτό που γίνεται και τις επόμενες μέρες, τότε μιλάμε για κατάλυση της Δημοκρατίας και η μόνη λύση θα είναι να κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να αναλάβει τον έλεγχο της κατάστασης ο Ελληνικός στρατός. Ελπίζουμε βέβαια να μην φτάσουμε ποτέ ως εκεί, αλλά η κυβέρνηση και η αστυνομία δείχνουν πλέον ανίκανοι να ελέγξουν την κατάσταση, να κυβερνήσουν την χώρα και να διαφυλάξουν την Δημοκρατία. Μήπως πρέπει να παραιτηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός τελικά; Πρέπει να σκοτωθούν πολίτες; πρέπει να κάψουν την Βουλή; πρέπει να κάψουν την Ακρόπολη; Τι πρέπει να γίνει για να καταλάβουν ότι πλέον δεν υπάρχει Δημοκρατία και κυβέρνηση στην χώρα όταν γίνονται όλα αυτά; πόση ανικανότητα και ανευθυνότητα υπάρχει τελικά σε αυτή την χώρα και στους πολιτικούς; τα υπόλοιπα κόμματα τι κάνουν, εκτός από το να λένε μπούρδες όλη την ώρα στα κανάλια και δεν λαμβάνουν ουσιαστικές πρωτοβουλίες απέναντι σε μια ανύπαρκτη κυβέρνηση που επιτρέπει την κατάλυση της Δημοκρατίας και θέτει τους πολίτες σε κίνδυνο;

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Κουκουλοφόροι εγκληματίες




Οι 'αντιεξουσιαστές' έχουν βγει στους δρόμους και 'τα σπάνε, τα καίνε και τα λεηλατούν όλα' γιατί υποτίθεται τους έχει οργίσει ο άδικος θάνατος του μικρού παιδιού, από τα πυρά του ειδικού φρουρού. Εντωμεταξύ όλη η κοινωνία έχει σοκαριστεί και έχει καταδικάσει την δολοφονία του παιδιού. Η υποκρισία και η συγκάλυψη από το κράτος και από κάποια μερίδα των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων, των κουκουλοφόρων εγκληματιών, που αυτοαποκαλούνται αντιεξουσιαστές, είναι πλέον απαράδεκτη. Η εκμετάλλευση του θανάτου του παιδιού για πολιτικές αντιπαραθέσεις από τους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς είναι το λιγότερο ανήθικη. Η μάνα του αδικοχαμένου παιδιού έχει κοσμηματοπωλείο σε κοντινή περιοχή των επεισοδίων, στην οδό Βουκουρεστίου στο Κολωνάκι. Φανταστείτε λοιπόν να σπάσουν και να λεηλατήσουν κάποια στιγμή και το δικό της μαγαζί ανάμεσα στα άλλα. Δεν είναι καθόλου απίθανο να συμβεί και αυτό. Ποια είναι η διαφορά με τα άλλα μαγαζιά που καταστρέφουν λίγα τετράγωνα πιο πέρα; Τι θα πούνε τότε; Θα αποδειχθεί η υποκρισία τους σε όλο της το μεγαλείο.
Η μεγάλη επιχείρηση ναρκωτικών που λέγεται Εξάρχεια πρέπει επιτέλους να βάλει λουκέτο. Η 'παιδική χαρά' των οργισμένων νέων, των ναρκωτικών, των σχιζοφρενών και όλων των μαστουρωμένων βανδαλιστών που λέγεται Εξάρχεια αλλά και γενικότερα το κέντρο των Αθηνών, που έχει γίνει γκέτο των παράνομων αλλοδαπών, των ναρκωτικών και όλων των εγκληματικών και κακοποιών στοιχείων της νύχτας ήρθε η ώρα να καθαρίσει. Η αστυνομία πρέπει επιτέλους να σταματήσει να κάνει κατάχρηση εξουσίας, τραμπουκισμούς και άδικες επιθέσεις σε αθώα παιδιά, να σταματήσει να δέρνει όποιον βρίσκει μπροστά της και να μην συλλαμβάνει στο τέλος κανέναν πραγματικά παράνομο και να κυνηγήσει επιτέλους τους πραγματικούς εγκληματίες που πουλάνε ναρκωτικά, που καταστρέφουν περιουσίες και ανθρώπους, που σπάνε, που καίνε, που κλέβουν, που βιάζουν, που τρομοκρατούν και κάνουν ότι θέλουν στο κέντρο της Αθήνας και στην ευρύτερη περιοχή.

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Ανύπαρκτο κράτος

Διαδηλώσεις και επεισόδια λαμβάνουν χώρα από χθες, στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας για τον θανάσιμο τραυματισμό 15χρονου από σφαίρα ειδικού φρουρού, το βράδυ του Σαββάτου στα Εξάρχεια. Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για εν ψυχρώ δολοφονία, καθώς- όπως υποστηρίζουν- προηγήθηκε μόνο φραστική επίθεση ομάδας νεαρών προς το διερχόμενο περιπολικό. Εις βάρος των δύο ειδικών φρουρών ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Εκτεταμένες καταστροφές σε μαγαζιά, σπίτια, πολυκατοικίες, αυτοκίνητα και δημόσια περιουσία έχουν διαπράξει οι γνωστοί άγνωστοι κουκουλοφόροι, κατά την διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.
Οι αστυνομικοί είναι ουσιαστικά ανύπαρκτοι και δεν κάνουν πλέον την δουλειά τους, ενώ το κράτος δείχνει να είναι και αυτό ανύπαρκτο. Ενώ από την μία έχουμε την απαράδεκτη κατάχρηση εξουσίας από αστυνομικούς που πυροβολούν και σκοτώνουν άδικα ένα παιδάκι, που πιθανόν λόγω της εφηβικής του ροπής προς την οργή προκάλεσε τους αστυνομικούς, από την άλλη η αστυνομία αφήνει προκλητικά και συστηματικά μια ομάδα εγκληματιών και ληστών κουκουλοφόρων να λεηλατούν και να καταστρέφουν το κέντρο της πρωτεύουσας, πλήττοντας οικονομικά εκατοντάδες ανθρώπους ,που ούτως ή άλλως έχουν ήδη αρκετά προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης και δημιουργώντας ένα κλίμα τρομοκρατίας στους πολίτες.
Πρέπει επιτέλους η αστυνομία να ξεκαθαρίσει τον ρόλο της και να δικαιολογήσει την ύπαρξή της. Πρέπει επιτέλους να σταματήσει η κατάχρηση εξουσίας από ανεύθυνους και ανεκπαίδευτους αστυνομικούς και να αρχίσει η πραγματική αντιμετώπιση του εγκλήματος. Συμφωνούμε να βγάλει το όπλο ο αστυνομικός για να σταματήσει τον εγκληματία που με τις πράξεις του καταστρέφει περιουσίες και θέτει σε κίνδυνο τους πολίτες, να βγάλει το όπλο στον έμπορα ναρκωτικών, να βγάλει το όπλο στον βιαστή και στον ληστή δολοφόνο, όχι όμως σε παιδιά που ξεσπούν την νεανική τους οργή και διαδηλώνουν την αγανάκτησή τους. Όχι ξύλο, εξευτελισμούς και βίαιες προσαγωγές για τον εκφοβισμό, αλλά πραγματική αστυνόμευση και καταπολέμηση του εγκλήματος. Η παθητική στάση της αστυνομίας δείχνει ότι επιτρέπει επίτηδες την ύπαρξη αυτών των απαράδεκτων γεγονότων, πιθανόν εξυπηρετώντας άλλα συμφέροντα, όπως την συγκέντρωση της νεανικής οργής σε ένα κεντρικό σημείο, δηλαδή στα Εξάρχεια και πιθανόν την διευκόλυνση και ίσως και την συγκέντρωση της εμπορίας ναρκωτικών σε αυτό το σημείο. Είναι σαν να έχουν φτιάξει μια μεγάλη 'παιδική χαρά ναρκωτικών' στα Εξάρχεια, όπου οι οργισμένοι νέοι πάνε και αγοράζουν ναρκωτικά, τα πίνουν και μετά τα σπάνε όλα για να κάνουν την επανάστασή τους και να εκτονωθούν. Εντωμεταξύ η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία αυτών των παιδιών, που εκφράζουν την οργή τους για την κοινωνία με ακραίο και βίαιο τρόπο, είναι πλουσιόπαιδα χωρίς άγχος για το μέλλον. Τα ποτά, τα ναρκωτικά και το νεανικό 'θράσος' που φτάνει σε ακραίες και βίαιες πράξεις, θέλουν πολλά χρήματα για να γίνουν και ένα απλό παιδί δεν μπορεί και δεν τολμάει να τα κάνει αυτά. Ίσως τελικά πίσω από όλο αυτό το 'παιχνίδι' να βρίσκεται μια καλοστημένη επιχείρηση εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών.

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

H μαγεία των Χριστουγέννων

Από τις 7 Δεκεμβρίου η Αθήνα βάζει τα γιορτινά της και υποδέχεται τα Χριστούγεννα λουσμένη στο φως. Η πόλη στολίζεται, μεταμορφώνεται και περιμένει τους κατοίκους και τους επισκέπτες της σε μια μοναδική γιορτή. Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο παίρνει τη θέση του στην Πλατεία Συντάγματος, το Καρουζέλ περιμένει για ακόμα μία χρονιά τους μικρούς μας φίλους, ο Εθνικός Κήπος μετατρέπεται σε... Δάσος των Παραμυθιών και η μαγεία των Χριστουγέννων πλημμυρίζει κάθε γειτονιά της πρωτεύουσας...Από αυτό το Σαββατοκύριακο αρχίζουν οι στολισμοί των Χριστουγεννιάτικων δένδρων στα σπίτια και στους κήπους των γειτονιών.

bbcchinese.com | 新闻主页