Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008

Νέα δημοσκόπηση

Μπροστά το ΠΑΣΟΚ με 4,5% και στην νέα δημοσκόπηση της ALCO για το Πρώτο Θέμα. Μεγάλη πτώση για το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είναι φανερό ότι όσο ανεβαίνει η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ, τόσο πέφτει το ΣΥΡΙΖΑ. Από όλες τις δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι η συσπείρωση της ΝΔ είναι πάρα πολύ χαμηλά και αυτό δείχνει ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο για βελτίωση στα ποσοστά της ΝΔ.Δεν γνωρίζουμε βέβαια αν είναι αρκετό αυτό για να περάσει πάλι μπροστά. Από την άλλη το ΠΑΣΟΚ αγγίζει τα ανώτερα όριά του.

Προσπαθούν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη

68% στην φυλακή ο Εφραίμ, λέει το πρωτοσέλιδο του Πρώτου Θέματος. Ποιος το λέει αυτό; το λαϊκό δικαστήριο; Μήπως ζούνε σε άλλο πλανήτη; Έκανε κάτι παράνομο ο ηγούμενος Εφραίμ; είπε κάτι τέτοιο κάποιο δικαστήριο; ούτε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη δεν τιμωρήθηκε ουσιαστικά. Αυτά τα γκάλοπ είναι προφανώς άσχετα με την πραγματικότητα. Προσπαθούν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη. Οι εκκλησίες έχουν αδειάσει, λένε οι δημοσιογράφοι. Πότε ήταν δηλαδή γεμάτες ασφυκτικά και τώρα ξαφνικά άδειασαν; Πάλι τον ίδιο κόσμο έχουν. Με τέτοια θέματα και τέτοια σχόλια δεν είναι παράξενο που οι κάδοι σκουπιδιών δίπλα στα περίπτερα είναι γεμάτοι με Πρώτο Θέμα. Όλοι για τα cd και τα dvd την παίρνουν την εφημερίδα.

Real Durex

Προφυλακτικό μοιράζει η Real News, βέβαια ακόμα δεν καταλάβαμε γιατί ακριβώς το κάνει αυτό. Μήπως υπονοεί κάτι; Υποτίθεται ότι είναι για την μέρα κατά του AIDS; Πολύ κακόγουστο είναι να ανοίγεις μια εφημερίδα και να πέφτει ένα προφυλακτικό.

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Στο πηγάδι των σκανδάλων

Αθωωτικό θα είναι το πόρισμα της εξεταστικής και το 'μεγάλο' πολιτικό σκάνδαλο θα χαθεί στο πηγάδι των σκανδάλων. Το πολύ, να μιλήσουν για κάποιες πολιτικές ευθύνες γενικά και αόριστα και χωρίς ουσία. Εντωμεταξύ ο ηγούμενος Εφραίμ 'τιμωρήθηκε' από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο με προσωρινή απόσυρση από τα καθήκοντά του. Ουσιαστικά δεν είναι και σπουδαία τιμωρία, αλλά έγινε κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης. Για μας αν τα χρήματα τα οποία συγκέντρωνε ο ηγούμενος Εφραίμ, ήταν για το απόθεμα της Μονής Βατοπεδίου, δηλαδή για την συντήρηση και την διατήρηση της Μονής και του φιλανθρωπικού της έργου, για τα επόμενα χρόνια, τότε καλά έπραξε και μακάρι να κάνει άλλες τόσες επενδύσεις και offshore, αρκεί όλα να είναι νόμιμα και τα χρήματα να πηγαίνουν σε ιερούς σκοπούς. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Θρύλος.....

Μια απίστευτη βραδιά έζησε ο Ολυμπιακός στο γήπεδο Καραϊσκάκη, όπου συνέτριψε την Μπενφίκα, στο πλαίσιο των ομίλων του κυπέλλου UEFA με το.. μαγικό σκορ 5-1, ύστερα από μια εκπληκτική εμφάνιση από ολους τους παίκτες.

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Το πολιτικό σκάνδαλο που είναι;

Παζάρι μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ παίζεται στην εξεταστική επιτροπή στην Βουλή, για τον ποιόν θα καλέσουν να καταθέσει. Αν έρθει κάποιο σημαντικό πρόσωπο της ΝΔ , να έρθει και κάποιος σημαντικός από το ΠΑΣΟΚ, ειδάλλως δεν έρχεται κανένας. Κάτι τέτοιο παίζεται στην Βουλή και φαίνεται ότι το 'σκάνδαλο' είναι υπερκομματικό. Βέβαια μόνο για σκάνδαλο ακούμε και σκάνδαλο δεν βλέπουμε και μιλάμε για πολιτικό σκάνδαλο, όχι για τους παπάδες. Δεν μας νοιάζει πολιτικά τι κάνουν οι παπάδες, ας τα βρούνε με τον θεό και την δικαιοσύνη. Το πολιτικό σκάνδαλο που είναι; Μήπως είναι μπλεγμένα και τα δυο μεγάλα κόμματα και πάνε να το θάψουν ή μήπως δεν υπάρχει πολιτικό σκάνδαλο τελικά;

Εφημερίδες....Εφημερίδες....

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων. Το «Πρώτο Θέμα» με τους «300» κατάφερε να κάνει εκδοτικό ρεκόρ φτάνοντας τις 286.670 φύλλα, ενώ το «Βήμα» τερμάτισε δεύτερο, αλλά με υψηλή κυκλοφορία (210.050), η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» τρίτη με απόσταση από τους δύο πρώτους στα 152.540 φύλλα, τέταρτη η «Καθημερινή της Κυριακής» με 150.610, πέμπτο το «Εθνος της Κυριακής» με 123.070, έκτος ο «Τύπος της Κυριακής» με 112.100, ενώ η κυκλοφορία της νέας εφημερίδας των Χατζηνικολάου- Κουρή «Real News» κάθισε τελικά στις 86.380 φύλλα - μία πολύ καλή αρχή δεδομένου ότι δεν είχε προσφορές με DVD.
Στην Real News πάντως έχει καταθέσει αγωγή ο πεθερός του Γιώργου Βουλγαράκη δικηγόρος Διονύσης Πελέκης ζητώντας 750.000 ευρώ. Ο κύριος Χατζηνικολάου είπε ότι ο κύριος Πελέκης ουσιαστικά ζητεί να κλείσει η εφημερίδα αφού σε περίπτωση που η αγωγή γίνει δεκτή από τα δικαστήρια η εφημερίδα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει και θα κλείσει. Ανέφερε ωστόσο ότι δεν φοβάται κανείς στην εφημερίδα και ανακοίνωσε ότι ξεκινά ενδελεχή έλεγχο και ρεπορτάζ για την γενικότερη δραστηριότητα του γραφείου και σε παλαιότερες υποθέσεις που είχαν απασχολήσει την κοινή γνώμη.

πηγή:flash

10 DVD το δευτερόλεπτο

Ήταν από τις πιο επιτυχημένες ταινίες του καλοκαιριού. Τώρα σημειώνει πωλήσεις ρεκόρ σε DVD στη Βρετανία. Το Mamma Mia πουλάει σύμφωνα με την εταιρεία παραγωγής 10 DVD το δευτερόλεπτο.
Μόνο κατά την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του στα καταστήματα το μιούζικαλ με πρωταγωνιστές την Μέριλ Στριπ και τον Πιρς Μπρόσναν, πούλησε 1.669.000 αντίτυπα!
Μέχρι τώρα το ρεκόρ είχε ο Τιτανικός από το 1998. Η ταινία του Τζέιμς Κάμερον στην πρώτη ημέρα είχε πουλήσει 1.100.000 αντίτυπα.
Η ταινία που γυρίστηκε στα ελληνικά νησιά και είναι βασισμένη στα τραγούδια των ΑΒΒΑ είχε σημειώσει ρεκόρ και στο κινηματογραφικό Box Office.
πηγή:zougla

USB μανταλάκι


Φοβάστε μην ξεχάσετε το USB με τις πολύτιμες φωτογραφίες στο γραφείο; «Μανταλώστε» το πάνω σας!
Η ιδέα είναι πρωτότυπη και περιλαμβάνει μια σειρά από προϊόντα μανταλάκι όπως μανταλάκι στυλό, μανταλάκι μαχαίρι κλπ.
Απευθύνεται σε χρήστες με μνήμη χρυσόψαρου και ίσως σύντομα κυκλοφορήσει στην αγορά.

no comment












Καλορίζικη



Ο Κινέζος Πρόεδρος περιοδεύει στη χώρα μας, αναζητώντας κι άλλες ευκαιρίες για αγορές.


Αρχιτέκτονας πλανητάρχης

Αρχιτέκτονας ονειρευόταν να γίνει ο Μπαράκ Ομπάμα όταν ήταν παιδί ,όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC. Μικρό παιδί είχα αρκετά σχέδια ,κυρίως όμως να γίνω αρχιτέκτονας όταν θα μεγαλώσω καθώς μου άρεσε πολύ η ιδέα να κατασκευάζω διάφορα κτίσματα τόνισε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Πρόσθεσε πάντως ότι του άρεσε πολύ και το μπάσκετ ,αλλά έβλεπα ότι δεν ήμουν τόσο καλός για να γίνω επαγγελματίας παίκτης.Ο Ομπάμα σημείωσε ακόμη ότι είναι πάρα πολύ απασχολημένος για να σκέφτεται για την ασφάλειά του,παρά το γεγονός ότι έχουν πολλαπλασιαστεί οι ρατσιστικές απειλές μετά την εκλογή του. Δεν το σκέφτομαι καθόλου .Κυρίως γιατί έχω μια φανταστική ομάδα σωματοφυλάκων από τις μυστικές υπηρεσίες που με ακολουθούν παντού,αλλά και γιατί έχω βαθειά θρησκευτική πίστη και εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που με υποστήριξαν,τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα.

πηγή:flash

Ο γαλάζιος 'άγγελος' φύλακας


διαβάστε σχετικά με τον Γ. Τράγκα και από το

Ο γαλάζιος 'άγγελος' φύλακας

Μας είναι πολύ συμπαθής ο Γιώργος Τράγκας αλλά τελευταία πραγματικά αρχίζουμε και ανησυχούμε. Από που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε. Καταρχήν, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που είδαμε τελευταία, παίρνει πολλά χρήματα από τις κρατικές διαφημίσεις, ενώ έχει μια εφημερίδα που πουλάει ελάχιστα και ταυτόχρονα θάβει το κράτος που τον ταΐζει τόσα χρήματα. Από την άλλη θεωρεί τον εαυτό του μέλος της 'λαϊκής δεξιάς' και νομίζει ότι η ΝΔ είναι δικιά του. Παράλληλα, ενώ το πρωί στο ραδιόφωνο του REAL βρίζει χυδαία τον Κώστα Καραμανλή και την ΝΔ, το βράδυ τον υποστηρίζει και παριστάνει τον 'γαλάζιο άγγελο φύλακα', μην αφήνοντας κανέναν άλλον να μιλήσει και κάνοντας συνεχώς αστειάκια ειρωνικά, ρίχνοντας πολύ χαμηλά το δημοσιογραφικό του επίπεδο , αλλά και το επίπεδο σοβαρότητας του δελτίου του ALTER. Γενικά δείχνει τελευταία ότι έχει εμπάθεια με τον Κώστα Καραμανλή , που πριν από λίγο καιρό τον έγλυφε και τον έλεγε φίλο του. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε αυτή την απότομη αλλαγή και επίσης δεν μπορούμε πλέον ούτε σοβαρά να πάρουμε αυτά που λέει, αλλά ούτε και να γελάσουμε με τα 'αστεία' του. ''Να του ευχηθούμε περαστικά''.

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα

Αφού θέλετε να κάνετε την ζωή σας όπως όλοι οι άνθρωποι που επιχειρούν στην κοινωνία και αγωνίζονται για την επιτυχία και την ευτυχία, τότε γιατί φοράτε ράσα και πάτε στο μοναστήρι; Αφού θέλετε να κάνετε εταιρίες και επενδύσεις και real estate, τότε γιατί γίνατε μοναχοί και προσβάλλετε και τους καλούς μοναχούς; Αφού ούτως ή άλλως δεν τα χαίρεστε τα χρήματα που βγάζετε, δεν πάτε εκδρομές , δεν πάτε σινεμά, δεν πάτε σε ακριβά εστιατόρια, δεν έχετε εξοχικά σε νησιά, δεν έχετε σκάφη αναψυχής, δεν πάτε στα ακριβά ξενοδοχεία και σαλέ, δεν φοράτε πανάκριβα ρούχα, δεν πάτε στα clubs και στα μπουζούκια με όμορφες γυναικείες συντροφιές τότε τι τα θέλετε όλα αυτά τα εκατομμύρια ευρώ;
Πού τα χαίρεστε;
Γιατί αν όντως τα χρειάζεστε για την διατήρηση και την συντήρηση της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και του φιλανθρωπικού της έργου και αν όντως τα συγκεντρώνεται για να τα έχετε για πολλά χρόνια σαν απόθεμα για τις ανάγκες αυτές, τότε βγείτε και πείτε το. Μην αφήνετε να αιωρείται ότι όλα έγιναν παράνομα και ανήθικα με σκοπό το γρήγορο κέρδος, 'λερώνοντας' την ιερότητα του Αγίου Όρους. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Αν ο σκοπός είναι όντως καλός, τότε μακάρι να συγκεντρώνεται πολλά χρήματα με όποιον τρόπο μπορείτε, αρκεί να είναι νόμιμος και κανένας δεν θα σας κατηγορήσει ποτέ γι αυτό, ότι και αν λένε κάποιοι δημοσιογράφοι.
Ο Νίκος Ευαγγελάτος μας έδειξε στην χθεσινή του εκπομπή ένα υποτίθεται πανάκριβο και πολυτελές σπίτι, που ήταν ολοφάνερα φτιαγμένο με φθηνά υλικά και με προσωπική δουλειά και δεν ήταν τίποτα σπουδαίο. Εντωμεταξύ δεν είχε καμία σχέση με τις Μονές. Επίσης μας έδειξε έναν υποτίθεται πανάκριβο καναπέ δερμάτινο, που προφανώς ήταν μεταχειρισμένος της δεκαετίας του 60, προσπαθώντας να μας πείσει ότι όλοι στο Άγιο Όρος ζούνε μέσα στην πολυτέλεια. Όσο για το εμπόριο με τα κομποσκοίνια, καλά κάνουν. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα κύριε δημοσιογράφε. Αρκεί ο σκοπός να είναι ιερός.

Σύλλογος μεγάλος....

Το τριφύλλι άνθισε στο παγωμένο Μιλάνο! Ο Παναθηναϊκός, μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Βέρντερ, κέρδισαν και την Ίντερ με 1-0 και αγκάλιασε την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Το χρυσό γκολ πέτυχε ο Σαριέγκι. Η τύχη χαμογέλασε στο «τριφύλλι» και στην Κύπρο, αφού Ανόρθωση και Βέρντερ ήρθαν ισόπαλες 2-2, αποτέλεσμα που βολεύει τους «πράσινους». Πλέον, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 7 βαθμούς και με ισοπαλία κόντρα στην Ανόρθωση, στο ΟΑΚΑ στις 9 Δεκεμβρίου, ο Παναθηναϊκός προκρίνεται στους «16» της διοργάνωσης. Tέλος, από σήμερα οι "πράσινοι" έχουν εξασφαλίσει την τρίτη θέση και την συμμετοχή τους στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008

Όλα νόμιμα τελικά;

Πάλι τα ίδια στα δελτία ειδήσεων για ένα σκάνδαλο που ακόμα δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι έγινε κάτι παράνομα, τουλάχιστον από τους πολιτικούς. Μήπως δεν υπάρχει σκάνδαλο Βατοπεδίου τελικά; Ακόμα και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος της Βουλής, κ. Απ. Κακλαμάνης, είπε στη Βουλή και το επανέλαβε στο δελτίο ειδήσεων του ALTER, ότι οι εμπλεκόμενοι βουλευτές, και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, δεν κάναν τίποτα παράνομο ή παράτυπο και το σκάνδαλο πάει πιο χαμηλά, στους δικηγόρους, στους παπάδες, στους επιχειρηματίες και υποβιβάζεται αρκετά με τις δηλώσεις του αυτές. Γιατί το σκάνδαλο θα επιβεβαιωθεί, αν οι πολιτικοί έχουν εμπλακεί παράνομα στην υπόθεση αυτή. Οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι δεν αποτελούν πολιτικό σκάνδαλο και θα τους αναλάβει η δικαιοσύνη. Όσο για τους μοναχούς υπάρχει και η κρίση του θεού αλλά και η κρίση του κόσμου. Θα περιμένουμε να δούμε αν το μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο τελικά υπάρχει ή αν τελικά η υπόθεση αυτή είναι μια μεγάλη δημοσιογραφική γκάφα.

China Town στην Αθήνα

Πύλη εισόδου των κινεζικών προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθίσταται η Ελλάδα, μετά τη χθεσινή υπογραφή της συμφωνίας παραχώρησης του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά στην κινεζική εταιρεία, παρουσία του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή και του προέδρου της Κίνας κ. Χου Ζιντάο. Αυτό σημαίνει αναμενόμενη αύξηση των κινέζικων προϊόντων στην Ελλάδα και θα πρέπει να υπάρξουν από τις αρμόδιες αρχές αυστηροί έλεγχοι από εδώ και πέρα στο λιμάνι του Πειραιά, αφού τα Κινέζικα προϊόντα 'φημίζονται' για την χαμηλή ποιότητα κατασκευής και τα 'ελαττώματά' τους. Είναι πιθανόν μια μικρή 'China Town' να ξεφυτρώσει στο μέλλον στην Αθήνα.

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Είστε ζώα

Δριμύτατη επίθεση στις διοικήσεις των γερμανικών τραπεζών, εξαπέλυσε η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ. Τους χαρακτήρισε ζώα, που είναι σε χειμέρια νάρκη και τους κάλεσε να αποδεσμεύσουν τώρα πιστώσεις για τους πολίτες. Την έκρηξη της Μέρκελ προκάλεσαν και τα στοιχεία που δείχνουν συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας.
Τα δικά μας τα 'ζώα' πότε θα ξυπνήσουν άραγε;

'Σοβαρά' ρεπορτάζ

Έκαναν ανάλυση της προσωπικότητας και των πράξεων του ηγούμενου Εφραίμ με βάση τα μάτια, τα φρύδια, το πρόσωπο και άλλα σωματικά χαρακτηριστικά, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA. Αυτό είναι σοβαρό ρεπορτάζ; Έβγαλαν καταδικαστικό πόρισμα από τα φρύδια και τα μάτια για τον Εφραίμ. Έλεος, τι άλλο θα ακούσουμε; 'Ποιοτικός πάτος' το δελτίο στον ALPHA.

Δημοσκοπήσεις αλαλούμ

Διαφορετικά στοιχεία όσον αφορά το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ δίνουν δύο δημοσκοπήσεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο 24ωρο. Συγκεκριμένα , στη δημοσκόπηση της GPO που έγινε για λογαριασμό του MEGA , το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 4,1% ενώ δημοσκόπηση της Rass που δημοσίευσε τη Δευτέρα η Απογευματινή δίνει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προβάδισμα κατά 1,1%.
Ο Κ.Καραμανλής πάντως κρατάει το προβάδισμα του από τον Γ.Παπανδρέου στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία:Το 41 % τον κρίνει καταλληλότερο έναντι του 34,5% που προτιμά τον Γ.Παπανδρέου.

Προσφορές εφημερίδων

Οι τελευταίες εκτιμήσεις για την κυκλοφορία της «Real News» κάνουν λόγο για 93.000 φύλλα- αριθμός άκρως ικανοποιητικός με δεδομένο ότι στην εφημερίδα δεν υπήρχε προσφορά DVD. Ο Νίκος Χατζηνικολάου δεν απέκλεισε την ύπαρξη DVD στις επόμενες εφημερίδες, αλλά όχι με τον συνεχή ρυθμό που κάνει για παράδειγμα το Πρώτο Θέμα και με πιο προσεγμένες επιλογές ταινιών. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι στις επόμενες εφημερίδες θα υπάρξουν προσφορές με cd μουσικής, από επιλογές γνωστών ραδιοφωνικών σταθμών.

Αγωγές με το καλημέρα

Πριν από λίγο έφτασε η πρώτη αγωγή κατά της εφημερίδας Real News! Δεν πέρασαν 48 ώρες από την κυκλοφορία της εφημερίδας και ο πεθερός του Γ. Βουλγαράκη δικηγόρος Διονύσης Πελέκης έστειλε αγωγή πριν από δυο ώρες στην νέα εφημερίδα των Ν. Χατζηνικολάου και Α. Κουρή. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αγωγή ο γνωστός δικηγόρος επικαλείται ως συκοφαντικό τον τίτλο της Real News "τα εμβάσματα του Εφραίμ και ποιοι τα... πελέκησαν". Αύριο ο Ν. Χατζηνικολάου από τον Real fm ετοιμάζει πάρτι Θα σηκώσει το θέμα πολύ ψηλά (άλλο που δεν θέλει για να διαφημίσει την εφημερίδα του)...

Απίστευτος πιτσιρίκος

Ακόμα μια αθλητική εφημερίδα κυκλοφόρησε. Η εφημερίδα "Τα νέα της Ρεάλ" απευθύνεται στους πολυάριθμους οπαδούς της Βασίλισσας στη χώρα μας.

Μικρό μου Πόνυ

Αυτό που βλέπετε δίπλα από το παιδάκι δεν είναι ούτε παιχνιδάκι ούτε μοντάζ. Είναι ένα πόνυ που γεννήθηκε πριν 10 μέρες στη Βικτώρια της Αυστραλίας.

Καμπάνες από το ΕΣΡ


Διακόσιες χιλιάδες ευρώ πρόστιμο για «προσβολή προσωπικότητας και αξίας των συμμετεχόντων», επιβλήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 για την εκπομπή «Η στιγμή της αλήθειας», που παρουσιάζει η Ευγενία Μανωλίδου.
Οι εκπρόσωποι του καναλιού υποστήριξαν ότι το μηχάνημα που χρησιμοποιείται για τη διαπίστωση της αλήθειας των δηλώσεων των συμμετεχόντων «είναι απλώς ένα αντικειμενικό, μηχανικό, μη ανθρώπινο μέσο, που καταγράφει το άγχος ή την αμηχανία των ερωτώμενων» και πρόσθεσαν πως «οι παρευρισκόμενοι έχουν τη δυνατότητα να αποκλείσουν ερωτήσεις».

Εμείς δίνουμε και το βραβείο TRASH TV στην εκπομπή.

Ζητείται Άγιος Βασίλης

"Ζητείται χαρούμενος, στρουμπουλός άντρας κατά προτίμηση με άσπρα αφράτα γένια, χωρίς ποινικό μητρώο, έτοιμος να εργαστεί σκληρά για ένα μήνα", λέει η αγγελία αναζήτησης Άγιου ΒασίληΓερμανία αντιμετωπίζει σοβαρή έλλειψη Άγιων Βασίληδων και πρέπει μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να τους βρει και να τους εκπαιδεύσει, αποκαλύπτει μεγάλο γραφείο ευρέσεως εργασίας.Οι Γερμανοί φέτος αποφάσισαν, ίσως για να ξεχάσουν την οικονομική κρίση, να αυξήσουν και να εμπλουτίσουν τις παραδοσιακές εορταστικές εκδηλώσεις σε κάθε πόλη με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αρκετοί Άγιοι Βασίληδες για να διασκεδάσουν τα παιδιά σε εμπορικά κέντρα, χριστουγεννιάτικες αγορές και πάρτι.
πηγή:skai

Το καυτό υπουργείο

«Όχι» στα σενάρια και στις φήμες που την εμφανίζουν να μετακινείται στο υπουργείο Οικονομίας είπε χθες η υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, απορρίπτοντας με αυτόν τον τρόπο και κάθε άλλη περίπτωση μετακίνησής της σε άλλο υπουργείο αν γίνει ανασχηματισμός. Παρ΄ ότι τόνισε πως θα αναλάμβανε όποια θέση τής πρότεινε ο Πρωθυπουργός, η κυρία Μπακογιάννη κατέστησε σαφές ότι προτιμά να παραμείνει στο υπουργείο Εξωτερικών, αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί ότι αυτό έχει συμφωνηθεί και με τον κ. Κ. Καραμανλή .
Εννοείται πως δεν θέλει να μεταβεί στο υπουργείο οικονομικών η Ντόρα Μπακογιάννη, γιατί σίγουρα θα πληγεί η δημοτικότητά της από μια τέτοια κίνηση. Είναι άθλος , ειδικά με την οικονομική κρίση, να μην δεχθείς την 'γκρίνια του λαού' σαν υπουργός οικονομικών, ακόμα και αν τα κάνεις όλα τέλεια. Σχεδόν όλοι όσοι πέρασαν από το υπουργείο αυτό 'κάηκαν' και η κα Μπακογιάννη δεν θέλει να 'καεί' αφού βλέπει τον εαυτό της ως επόμενο αρχηγό της ΝΔ. Το πιο πιθανό είναι ο κ. Αντώνης Σαμαράς να 'φορτωθεί' το καυτό υπουργείο οικονομικών.

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Μας πήρε ο ύπνος

Δεν ενδιαφέρουν κανέναν πλέον οι απόψεις του κ. Πέτρου Τατούλη, ο οποίος λέει πολλά χωρίς να λέει τίποτα ουσιαστικό. Τα έχουμε ακούσει και διαβάσει εκατό φορές αυτά που πιστεύει ο κ. Τατούλης και μας έχει κουράσει. Φτάνει πια. Όσο για την επιλογή του Νίκου Χατζηνικολάου να βάλει τις τέσσερις κυρίες της δημοσιογραφίας να τον 'ανακρίνουν' δεν ήταν και η καλύτερη. Θα ήταν πολύ καλύτερα να την έκανε μόνος του την συνέντευξη στον Πέτρο Τατούλη, τον οποίο είχε καλεσμένο στην εκπομπή του στον ALTER, ο Νίκος Χατζηνικολάου. Θα είχε πολύ περισσότερο ενδιαφέρον και ουσία. Παραλίγο να μας πάρει ο ύπνος.

Ο 'υποβολέας'

Και μια παρατήρηση για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALTER με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Όσο και αν είναι γενικά συμπαθής ο κ. Γιώργος Τράγκας και όσο και αν δεν είναι το ίδιο συμπαθής η κα Κάτια Μακρή, παρόλα αυτά δεν μπορεί να την διακόπτει συνεχώς και να κάνει τον 'υποβολέα' την ώρα που μιλάει. Είναι πάρα πολύ εριστικό και πραγματικά αλλάζουμε κανάλι όταν γίνεται αυτό, γιατί δεν ακούγεται τίποτα από αυτά που λένε. Μόνο μια 'φασαρία' ακούγεται.

Χάος με τις δημοσκοπήσεις

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν με τις δημοσκοπήσεις. Εκεί που πριν δυο μήνες η ΝΔ ήταν πρώτο κόμμα τώρα είναι πίσω 4,5% από το ΠΑΣΟΚ κάτι το οποίο είναι πολύ μεγάλη και απότομη αλλαγή σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, ακόμα και με το σκάνδαλο Βατοπεδίου στην επικαιρότητα. Κάποια άλλη δημοσκόπηση δείχνει διαφορά μόνο 1,1% υπέρ του ΠΑΣΟΚ, ενώ υπάρχουν δημοσκοπήσεις στο ίντερνετ που δείχνουν την ΝΔ να προηγείται! Τι να πιστέψουμε; Θα δεχτούμε ότι το ΠΑΣΟΚ προηγείται αυτή την στιγμή, σύμφωνα με τις μεγάλες δημοσκοπήσεις, επειδή έχει πέσει η ΝΔ και όχι γιατί έχει αυξήσει την δυναμική του το ΠΑΣΟΚ. Εάν όμως συνεχιστεί αυτή η τάση τότε σίγουρα το ΠΑΣΟΚ θα σταθεροποιηθεί μπροστά και θα πάρει την νίκη στις επόμενες εκλογές. Παρόλα αυτά η δημοτικότητα του Κώστα Καραμανλή διατηρείται ψηλά, παρόλο που δέχεται απανωτά χτυπήματα η εικόνα του, τους τελευταίους δύο μήνες και θα περίμενε κάποιος να τον έχει περάσει στην καταλληλότητα ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος συνεχίζει προς το παρόν να έρχεται δεύτερος.

Τα αγχωμένα παιδιά γίνονται νευρικοί ενήλικες

Οι Βρετανοί επιστήμονες συμβουλεύουν τους γονείς να αλλάξουν τον προσανατολισμό των παιδιών τους στο καρότσι και τους σχεδιαστές να βρουν έναν νέο τύπο καροτσιού που δεν θα υποχρεώνει το βρέφος να χάνει την οπτική του επαφή με τους οικείους του. Στην έρευνα συμμετείχαν 2.722 γονείς και τα παιδιά τους. Είκοσι από τα βρέφη υποβλήθηκαν σε ένα τεστ: Στο μισό χρονικό διάστημα της βόλτας ήταν προσανατολισμένα προς τους γονείς τους και στο υπόλοιπο μισό προς την αντίθετη κατεύθυνση. Το αποτέλεσμα;

Το διάστημα που είχαν οπτική επαφή με τους γονείς τους, μιλούσαν τον διπλάσιο χρόνο, χαμογελούσαν περισσότερο, οι σφυγμοί τους ήταν πιο χαμηλοί, ενώ παραδίδονταν πιο εύκολα στην αγκαλιά του Μορφέα. Η σύγκριση των αριθμών είναι συντριπτική: Στο πρώτο μισό της βόλτας τα μισά παιδιά ήταν χαμογελαστά, ενώ στο δεύτερο μισό μόλις ένα στα είκοσι παιδιά έδειχνε χαρούμενο. Στην πρώτη περίπτωση το 52% κοιμήθηκε εύκολα, κάτι που στη δεύτερη περίπτωση κατάφερε μόνο το 25%.
Για τα βρέφη ο κόσμος δεν έχει και μεγάλη σημασία- αυτό που τα ενδιαφέρει είναι να μην χάνουν την οπτική επαφή με τη μητέρα τους ή οποιοδήποτε οικείο πρόσωπο σπρώχνει το καρότσι τους. Έτσι, αισθάνονται πιο ασφαλή και αυτό το αίσθημα ασφάλειας θα το κουβαλούν και στην ενήλικη ζωή τους, κερδίζοντας περισσότερη ηρεμία.
Σύμφωνα με την έρευνα, στη φάση της ζωής κατά την οποία ο εγκέφαλος αναπτύσσεται πολύ γρήγορα, η ελλιπής επικοινωνία με τους γονείς μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στην ανάπτυξη του παιδιού. Για παράδειγμα, το παιδί μπορεί να παρουσιάσει πρόβλημα επικοινωνίας με τους συμμαθητές του στο σχολείο ή να αδυνατεί να χειριστεί το άγχος του ως ενήλικας.
"Τα αγχωμένα παιδιά γίνονται νευρικοί ενήλικες", επισημαίνει η επικεφαλής της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας «Τalk to your baby» («Μιλήστε στο μωρό σας»).
tanea / TΗΕ ΙΝDΕΡΕΝDΕΝΤ

Όλα έγιναν νόμιμα λέει ο ηγούμενος Εφραίμ

Με υπομνήματα προσήλθαν στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση του Βατοπεδίου σήμερα το πρωί ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος, ενώ ζήτησαν να μην απαντήσουν σε ερωτήσεις της Εξεταστικής Επιτροπής. Τη στάση αυτή χαρακτήρισαν "απαράδεκτη" τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, ενώ Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν όσους ψήφισαν υπέρ της παραλαβής του υπομνήματος. Έπιασαν μάλιστα και κουβεντούλα με τους δημοσιογράφους οι δύο Αγιορείτες και τους έκαναν μαθήματα ηθικής και τους επέπληξαν για την επικριτική στάση τους απέναντι τους, λέγοντας πως δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο και πως όλα είναι νόμιμα και έγιναν για να ενισχυθεί το κοινωνικό έργο της Μονής. Επίσης σε ερώτηση δημοσιογράφου ο μοναχός Αρσένιος αρνήθηκε ότι η Μονή έχει offshore εταιρία.
Την ίδια ώρα, η Μονή Βατοπεδίου κατέθεσε προσφυγή στο ΣτΕ για την κυριότητα της Βιστωνίδας.

Σκούπισε τα χέρια του μετά την χειραψία



Η πρώτη συνάντηση με τον Τζ. Μπους άφησε μάλλον πικρή γεύση στον Ομπάμα. Ήταν στην διάρκεια εκδήλωσης για νεοεκλεγμένους γερουσιαστές, όπως περιγράφει στο δεύτερο βιβλίο του 'The Audacity of Hope' ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος.

Κάποια στιγμή οι δύο άντρες έσφιξαν τα χέρια και τότε ο Μπους στράφηκε στον βοηθό του, ο οποίος του έδωσε ένα απολυμαντικό υγρό χαρτομάντιλο! Μάλιστα, προσέφερε άλλο ένα στον Ομπάμα, ο οποίος, για να μη φανεί αγενής, το πήρε. Η συνομιλία συνεχίστηκε σε κλίμα ευθυμίας, μέχρι που ο Ομπάμα πέρασε το χέρι του στους ώμους του Μπους. Οι μυστικοί πράκτορες δεν ένιωσαν και πολύ καλά...
πηγή:realnews

ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΦΩΝΗ

Έχουν φωνή οι εικόνες κι ας λέμε ότι απευθύνονται μόνο στα μάτια μας. Έχουν φωνή και φωνάζουν σ’ όσους θέλουν να ακούσουν. Έχουν φωνή κι όσο και θέλουμε να τη φιμώσουμε, εκείνη πάντα βγαίνει δυνατή και λέει αυτό που θέλει να πει. Συνήθως την αλήθεια
Δεν είναι ταινία, ούτε εικόνα από το παρελθόν. Στον 21ο αιώνα, όταν όλος ο κόσμος κλονίζεται από την οικονομική κρίση, κάπου στον Αμαζόνιο υπάρχει μια φυλή που ζει με τους δικούς της κανόνες τις δικές της αγωνίες. Στο στιγμιότυπο λ.χ. η αγωνία της φυλής είναι αυτό το «Αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο» που προσπαθώντας να απαθανατίσει τη σπάνια σκηνή, απειλεί την ηρεμία τους. Κοιτάζοντας τη φωτογραφία σκέφτομαι ότι αυτές οι ψυχές που δεν έχουν ιδέα από πολιτισμό, από τηλεοράσεις, PC και αυτοκίνητα, που δεν ξέρουν τι σημαίνει Louis Vuitton, Armani ή Manolo Blahnik, σίγουρα θα γελούσαν αν μας έβλεπαν να φοβόμαστε μια κάρτα ή ένα κομμάτι χαρτί που γράφει «ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΔΕΗ». Σίγουρα θα μας θεωρούσαν χαζούς αν άκουγαν ότι οι ζωές μας χορεύουν στο ρυθμό των golden boys και ότι το πρόβλημά μας είναι ότι δεν μπορούμε να πληρώσουμε το νοίκι για τα σπίτια μας, τις δόσεις για τα αυτοκίνητά μας, ότι χρωστάμε τις ζωές μας στο άδειο πορτοφόλι μας και το οξυγόνο δε μας φτάνει, λίγο από τη μόλυνση του περιβάλλοντος και λίγο από το άγχος μας. Σίγουρα η ανεργία δεν τους απειλεί, κοιμούνται χωρίς άγχος και ζουν χωρίς απαιτήσεις, άρα χωρίς παράπονα. Θα ήθελες να ήσουν στη θέση τους; Εγώ – για να πω την αλήθεια- όχι. Απλά βλέποντας τους, συνειδητοποιώ ότι είναι άλλο να είσαι πολιτισμένος και άλλο να είσαι ελεύθερος, άλλο να έχεις αγαθά κι άλλο να είσαι πλούσιος. Μπορεί να μ’ αρέσουν ο πολιτισμός και τα αγαθά, αλλά κακά τα ψέματα: Ελεύθερη δεν είμαι, ούτε πλούσια, ούτε ευτυχισμένη. Βλέποντας αυτή τη φωτογραφία και εν μέσω της κρίσης, θυμάμαι μια ισπανική ιστορία που μου είχε στείλει πριν από καιρό ένας φίλος με e-mail. Μια ιστορία που κι αν ακόμα είναι παραμύθι μοιάζει πολύ αληθινή:

Ένας πατέρας με οικονομική άνεση, θέλοντας να διδάξει στο γιο του τι σημαίνει φτώχεια, τον πήρε μαζί του για να περάσουν λίγες μέρες στο χωριό, σε μια οικογένεια που ζούσε στο βουνό. Πέρασαν τρεις μέρες και δυο νύχτες στην αγροικία. Καθώς επέστρεφαν στο σπίτι, μέσα στο αυτοκίνητο, ο πατέρας ρώτησε το γιο του:

«Πώς σου φάνηκε η εμπειρία;»
«Ωραία» απάντησε ο γιος με το βλέμμα καρφωμένο στο κενό.
«Και τι έμαθες;» συνέχισε με επιμονή ο πατέρας.

Ο γιος απάντησε: - Εμείς έχουμε έναν σκύλο, ενώ αυτοί τέσσερις. Εμείς διαθέτουμε μια πισίνα που φτάνει μέχρι τη μέση του κήπου, ενώ αυτοί ένα ποτάμι δίχως τέλος, με κρυστάλλινο νερό, μέσα και γύρω από το οποίο υπάρχουν και άλλες ομορφιές. Εμείς εισάγουμε φαναράκια από την Ασία για να φωτίζουμε τον κήπο μας, ενώ αυτοί φωτίζονται από τα αστέρια και το φεγγάρι. Η αυλή μας φτάνει μέχρι το φράχτη, ενώ η δική τους μέχρι τον ορίζοντα. Εμείς αγοράζουμε το φαγητό μας· αυτοί πάλι, σπέρνουν και θερίζουν γι’ αυτό. Εμείς ακούμε CDs. Αυτοί απολαμβάνουν μια απέραντη συμφωνία από πουλιά, βατράχια, και άλλα ζώα. Και όλα αυτά διακόπτονται που και που από το ρυθμικό τραγούδι του γείτονα που εργάζεται στο χωράφι. Εμείς μαγειρεύουμε με ηλεκτρική κουζίνα. Αυτοί ό,τι τρώνε έχει αυτή τη θεσπέσια γεύση, μια και μαγειρεύουν στα ξύλα. Εμείς, για να προστατευθούμε, ζούμε περικυκλωμένοι από έναν τοίχο με συναγερμό. Αυτοί ζουν με τις ορθάνοιχτες πόρτες τους, προστατευμένοι από τη φιλία των γειτόνων τους. Εμείς ζούμε «καλωδιωμένοι» με το κινητό, τον υπολογιστή, την τηλεόραση. Αυτοί, αντίθετα, «συνδέονται» με τη ζωή, τον ουρανό, τον ήλιο, το νερό, το πράσινο του βουνού, τα ζώα τους, τους καρπούς της γης τους, την οικογένειά τους. Ο πατέρας έμεινε έκθαμβος από τις απαντήσεις του γιου του. Και ο γιος ολοκλήρωσε με τη φράση: «Σ 'ευχαριστώ, μπαμπά, που μας δίδαξες πόσο φτωχοί είμαστε

Φιλικά σε πολιτισμένους και … πλούσιους…Βαλεριάνα

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Πού είναι το reallife.gr ;

Μια παρατήρηση για την νέα εφημερίδα του Νίκου Χατζηνικολάου Real News. Στο ένθετο περιοδικό-εφημερίδα Real Life, υπάρχει μια ηλεκτρονική διεύθυνση στον τίτλο της πρώτης σελίδας που παραπέμπει στο www.reallife.gr η οποία όμως δεν υπάρχει. Φαίνεται πάνω στην βιασύνη τους ή έχουν κάνει κάποιο λάθος ή δεν έχουν προλάβει ακόμα να ετοιμάσουν την ιστοσελίδα. Φαίνεται ότι η εφημερίδα έχει στηθεί βιαστικά και χρειάζεται βελτιώσεις.

bbcchinese.com | 新闻主页